Kate Moss firade 42-årsdagen med att hylla David Bowie

Kate Moss firade 42-årsdagen med att hylla David Bowie

Modellen har alltid varit ett stort fan av och en vän till David Bowie. Därför firade hon sin födelsedag i den avlidne artistens namn.

Den 16 januari fyllde den världsberömda modellen Kate Moss 42 år och firade med att hylla sin nyss bortgångne vän David Bowie som avled i cancer den 10 januari två dagar efter sin 69-årsdag. Kate har alltid varit ett stort Bowiefan och lärde känna artisten personligen redan i början av sin karriär på 90-talet genom att hennes betydligt äldre kollega och vän Iman Abdulmajid, 60, då gifte sig med rockstjärnan.

8-17702972.jpg

Det första Kate Moss gjorde efter att hon fått veta att David Bowie dött var att sätta upp en minnesplakett i fönstret i hennes lägenhet i London. Foto: IBL

Dagen efter hans död fotograferades Kate i en t-shirt prydd med ett porträtt av artisten samt med höga lila platåskor i bästa Ziggystil.

10-5534123j.jpg

Kate Moss dagen efter David Bowies död. Foto: IBL

Men även under hans levnad hyllade hon honom ofta. På två olika omslag till tidningen Vogue har modellen poserat i glamrockstil som Ziggy Stardust.

ianac-kate-moss-david-bowie-vogue.jpg

Kate Moss gjorde två olika omslag som David Bowie, ett för engelska Vogue och ett för franska Vogue. Foto: Vogue

Och då David 2014 vann en BRIT Award för bästa manliga artist stannade han själv hemma i New York, men skickade Kate för att ta emot priset iklädd en av hans scenkostymer från just Ziggyturnéerna. Artisten Noel Gallagher känd från 90-tals bandet Oasis, presenterade henne med orden:

– Ni galningar trodde väl inte att han faktiskt skulle komma hit själv? Han är för cool för den här skiten. Istället har han skickat sin representant på jorden, Kate Moss.

Foto: IBL

Foto: IBL

Foto: IBL

Foto: IBL

Foto: IBL

Foto: IBL

Foto: IBL

Foto: IBL

Foto: IBL

 

– Godkväll mina damer och herrar. David har bett mig säga detta: Enligt den japanska myten bor kaninerna på min gamla scenkostym som Kate bär på månen. Kate kommer från venus och jag från mars så det är trevligt. Jag är helt överväldigad att ha fått priset för bästa manliga artist…. Eller är jag inte det, Kate? Jag tycker det är ett fantastiskt sätt att avsluta dagen. Tack så väldigt, väldigt mycket och Skottland , stanna med oss, läste Kate.

Födelsedagsfesten på modellens stora herrgård i brittiska Cotswolds hade dock inte Ziggy, men väl 80-talet som tema. Inför firandet hade Kate bett alla gäster att “kanalisera sin inre Bowie” under kvällen. En källa berättade för tidningen Daily Mail:

– Kate är förkrossad över Davids död. Hon ville att festen skulle vara lika mycket ett firande av hans liv som hennes eget. Det kommer bli vilt.

Kate Moss hus i Cotswolds fotograferat sent på eftermiddagen innan födelsedagsfesten till David Bowies ära började. Foto: IBL

Massvis med kändisar var inbjudna och dagen därpå twittrade Boy George, 54, som själv alltid varit ett stort Bowiefan:

– Hade en underbar natt på Cotswolds, firade Kate Moss födelsedag och dansade till klassiska Bowielåtar. Hennes födelsedag var faktiskt en Bowiehyllning.

Foto: IBL

Foto: IBL

Foto: IBL

Foto: IBL

 

FRÅN FÖRSTASIDAN