LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Katastrofen nära – här tvingas Jihde lämna TV4-sändningen

02 jan, 2018 
AvJohanna Bladh
Peter Jihdes kamp mot elden slutade med att han fick lämna studion.
Annons

Det var under tisdagsmorgonens sändning av Nyhetsmorgon som Peter Jihde, 46, ställer till det så pass att han tvingas lämna sändningen.

Programledarna skulle nämligen hjälpa kocken Frida Ronge att laga asiatisk mat i studion. TV4-kollegan Maria Forsblom, 31, hackade salladslök medan Jihde fick en gasbrännare att flambera avokado med.

Men när han ska använda den går allt fel och plötsligt flammar eld upp i Nyhetsmorgons köksdel. Jihde försöker desperat få kontroll över brännaren men misslyckas.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Oj akta luggen! utropar Frida som ser förloppet ske bredvid henne.

– Tur att jag rakade mig i morse! utbrister Peter Jihde.

Han lyckas efter ett tag få ner lågorna men kan inte stänga av brännaren. Även kocken Frida försöker hjälpa till men missyckas.

– Du har inga fler avokador jag kan jobba med? För den här vill inte sluta! säger Peter i sändningen.

Annons

För att inte brandkaoset ska bli ännu värre tvingas Peter Jihde lämna studion med den brinnande gasbrännaren, helt utan att tittarna får någon förklaring till vart han tar vägen. Kollegan Maria Forsblom får ta över och avsluta den kaosartade sändningen.

– Vi får fortsätta med det här i pausen, för jag känner att det är dags för en sådan som inte bränner upp hela studion… nu vet jag inte riktigt var Peter tar vägen, men det här kommer gå strålande bra. Nu säger vi tack och hej så länge så hoppas vi att elden har lagt sig när vi kommer tillbaka, säger hon i sändningen.

Tv4 har lagt upp ett klipp på sin sajt där tittarna får se vad som hände i reklampausen – där en studiokvinna till slut får stopp på brännaren.

Se den dramatiska sändningen igen här:

Annons