LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Katarina Hultling försvann efter sjukdomsbeskedet – så lever hon idag

05 dec, 2022 
Gustav Motte
Katarina Hultling försvann från rampljuset efter sjukdomsbeskedet – så lever hon idag.
Efter 1 600 program gjorde Katarina Hultling sitt sista Sportspegeln.
2011 avslöjade programledaren att hon drabbats av cancer – och sedan dess har hon försvunnit allt mer från rampljuset.
Nyligen hoppade hon av sändningar i Viaplay.
– Jag är för gammal för att jobba varje helg, säger hon till Expressen.
Annons
Engelsmännen i extas efter avancemangetBrand logo
Engelsmännen i extas efter avancemanget

2011 fick tv-profilen Katarina Hultling, 67, ett gastkramande besked. Programledaren hade drabbats av bröstcancer. I en tung intervju med Expressen minns 67-åringen dagen hon fick beskedet i minsta detalj.

Det var den 31 oktober – och hon klev ut klev ut från kliniken på Drottninggatan gråtandes.

– Jag hade två starka känslor: Den ena var ”Varför just jag?”. Den andra: "Nu kommer jag att dö och jag har inte planerat min begravning". Jag satte mig vid köksbordet och började spela massa låtar jag ville skulle spelas på begravningen.

– Det skulle vara starka kvinnliga röster som Celine Dion, Whitney Houston, Diana Ross och låtar av dem som betytt mycket för mig, berättar Katarina Hultling Expressen, i en intervju som gjordes för ett par år sedan.

Tv-profilen Katarina Hultling, 67, fick cancerbesked

1 600 program på Sportspegeln

Redan 1985 klev Katarina Hultling in på SVT:s sportredaktion. Hon var en ovanlig syn på en sportredaktion 80-talet – som mest bestod av ett hav av män. Men Hultling visade vad hon gick för och blev SVT:s curling- och konståkningsexpert.

Annons

I SVT Sportspegeln blev hon snabbt ett välkänt ansikte för det svenska folket. 2007 gjorde hon sitt sista program – hela 1 600 sändningar blev det. Hon gick över till TV4 2008 och sedan Viasat.

Efter cancerbeskedet 2011 så opererade Katarina Hultling ut tumören i bröstet. Hon tog även bort flera lymfkörtlar och genomgick både cellgifter, strålning och anti-östrogenmedicin.

– Smärtan var hemsk, framför allt under den andra halvan av cellgiftsbehandlingen. När det gick på skelettet, det är nästan en värk som är svår att beskriva, har hon sagt till Expressen.

Det gör Katarina Hultling i dag

I dag är Katarina Hultling ambassadör för CancerRehabFonden. På sina sociala medier berättar hon mer om ambassadörsskapet:

”Den som haft cancer vill inte "bara" överleva - den vill leva också. För det krävs rehabilitering!”, skriver Katarina Hultling.

Hoppar av satsningen – för gammal

Men Hultling har inte helt lämnat rutan. För ett år sedan storsatsade Viaplay på skidsport – och Hultling hängde på. Men nu meddelar hon att det kommer bli än mindre av henne i tv och att hon hoppar av.

Annons

Anledningen? Hon känner sig för gammal.

– Jag kände att om jag ska fortsätta med skidorna måste jag i ett halvårs tid binda upp sig varje ledig stund. Det är tid – då man är så gammal som jag är – vill vara med familjen och träffa vänner. Passa på att göra det medan man lever.

Det kan se dramatiskt ut när man läser Hultlings resonemang, men hon säger det lika avslappnat som om hon pratade om vädret.

– Med allt resande och all tid det tar i beaktning … Det kommer ta för mycket av mig. Jag är gammal nog att känna att jag inte kände att det var värt det, säger Katarina Hultling till Expressen.

Foto: TT

Annons