LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Karl Fredrik om bakslaget – nu berättar han: ”Inte varit optimalt”

10 aug, 2023 
Johanna Talamo
KARL FREDRIK GUSTAFSSON
Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén är kända för sitt populära tv-program Karl Fredrik på Österlen och har även många besökare dagligen på deras gårdsbutik på Eklaholm.
Men allt är inte alltid frid och fröjd, nu berättar Karl Fredrik om ett tungt bakslag.
– Det har inte varit optimalt, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så gör du den finaste midsommarkransen – Karl Fredrik tipsarBrand logo
Så gör du den finaste midsommarkransen – Karl Fredrik tipsar

Den folkkära tv-profilen och floristen Karl Fredrik Gustafsson och fästmannen Petter Kjellén blev kända för svenska folket i deras populära tv-program Karl Fredrik på Österlen. Programmet har blivit en enorm succé och lockar många besökare till parets gårdsbutik på Eklaholm på Österlen.

Karl Fredrik om årets bakslag – har inte varit optimalt

Våren och sommaren 2023 har som känt tampats med kämpiga väderförhållanden. Sommaren började med en extremvärme och nu härjar stormen Hans i många delar av landet som har fört mig sig regn och starka vindar.

I en intervju med Hänt berättar Karl Fredrik om hur de speciella väderförhållandena har påverkat såväl odlingar som skördar.

– Det har ju varit lite speciellt väder i år, både för odlingar och trägårdar. Dels för att det var en kall vår, men också för att det var en väldigt varm maj och juni, med väldigt lite regn, säger Karl Fredrik till Hänt och fortsätter

Annons

– Sen kom allt regn samtidigt och ganska kallt i juli, så det har inte varit optimalt.

Karl Fredrik fortsätter med att förklara att det, trots vädret, ändå har gått hyfsat bra för både bönder och trädgårdsodlare. Han uttrycker även att han är tacksam och glad för det, efter omständigheterna.

– Men det ser ut att bli bra skördar hos många bönder ändå, hos dem som har jobbat med konstbevattning. När det gäller olika trädgårdsodlare så har det ändå varit en halvbra skörd och det får man kanske ändå vara glad för efter omständigheterna, säger Karl Fredrik till Hänt.

Karl Fredrik om det oväntade uppsvinget på gården

I intervjun med Hänt berättar Karl Fredrik att trots bakslaget med de tuffa väderförhållandena så har han och fästmannen haft ett oväntat uppsving på gården.

Annons

– Vi gjorde faktiskt en ökning i år jämfört med förra året och det trodde vi inte. Så det har gått jättebra faktiskt och det är vi jätte tacksamma och glada för.

Vidare förklarar han dock att våren var en kämpig period för paret men även för branschen i helhet, som haft det tufft efter pandemin. Men att de tuffa perioderna nu bidrar till glädjen över sommarens ökning.

– Generellt inom handel och inom branschen i sig har det gått nedåt. Under pandemin var det många som handlade växter och inredning till sina hemmakontor, så därför var det ett litet vakuum efter det, säger Karl Fredrik till Hänt och fortsätter:

– Under våren var det faktiskt lite tufft men nu ökar vi jättebra, men det gäller att jobba på.

FOTO: TV4 PLAY/Peter Wixtröm / Aftonbladet / TT

Annons