TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Karin Frick nominerad – så är relationen till Tommy Myllymäki

21 feb, 2024 
Karin Frick är högaktuell som programledare och är nominerad till Guldskölden.
På Idrottsgalan dök hon upp tillsammans med Sveriges Mästerkock-domaren Tommy Myllymäki. Nu berättar hon för Hänt om deras relation.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avslöjas Jesper Blomqvists kärlekslivBrand logo
Här avslöjas Jesper Blomqvists kärleksliv

Sportjournalisten Karin Frick, 43, är välkänd för alla som följer Allsvenskan på Discovery+. Men hennes karriär sträcker sig såklart ännu längre än så och nu är hon nominerad till Guldskölden i kategorin Årets kvinnliga programledare.

– Jag är otroligt stolt över att vara nominerad, det är ju tittarna som får nominera och att få tillräckligt många röster för att vara en av kandidaterna så blir man ju väldigt glad för det, säger hon till Hänt.

Årets tema är "kvinnor i sporten" och det kommer även delas ut ett hederspris till den kvinnliga sportjournalist som genom Guldsköldens år präglat svensk sportjournalistik på ett utmärkande sätt.

Karin Frick om att bli sportjournalist: ”Det fanns inget annat”

För Karin har valet att ge sig in i sportjournalistikens värld alltid varit ganska självklart, med tanke på att hon kommer från en sportfamilj och har spelat tennis på elitnivå.

Annons

– Jag var helt inställd på att bli sportjournalist, det fanns inget annat då när jag väl bestämde mig för att satsa på journalistiken. Man måste komma ihåg det här med att det är ju ganska längesen nu och då var det ju på ett helt annat sätt. Idag är vi ju väldigt många tjejer i branschen, men på den här tiden så var det ju något helt annat.

– Vi var ju några stycken som kom in i den svängen och vi blev kvar. På ett sätt kände man att man behövde vara dubbelt så bra för att bevisa sig på något sätt, men å andra sidan så var det väl kanske en fördel då för det var lättare att sticka ut. Men man behövde ju alltid göra ett väldigt bra jobb annars var man ju körd liksom.

Därför fick Karin Frick ersätta Titti Schultz i P4 Extra

Karin har kontrakt med Discovery+, men det är faktiskt inte bara där man sett och hört henne den senaste tiden. Under den här vintern har hon nämligen hoppat in som vikarie för Titti Schultz i P4 Extra, ett radioprogram som handlar om allt ifrån nöje till politik.

Annons

– Det är så jäkla brett. Men i och med att sport är ju alltid live så jag har liksom alltid känt mig så trygg när jag suttit i radiostolen. Så nej jag är väldigt stolt över att ha fått det uppdraget faktiskt, jag tycker att det är jättekul, säger Karin till Hänt.

Kommer du sluta med sporten nu?

– Nej absolut inte! Sporten kommer jag inte sluta med. Men det är roligt att göra något annat också så man inte bara hamnar i sportfacket.

Att Karin fick hoppa in för Titti blev en perfekt lösning. Både eftersom Titti måste få vara ledig ibland men också eftersom Karin har det lite lugnare nu när det inte är fotbollssäsong. Dessutom var Discovery+ väldigt förstående och lättsamma.

Karin Frick om relationen till Tommy Myllymäki

När det kommer till privatlivet är Karin ganska hemlighetsfull av sig. Hon har två barn och för några år sedan separerade hon från barnens pappa. Sedan dess har det varit lite tyst från henne på kärleksfronten.

Annons

Men på Idrottsgalan 2024 riktades plötsligt alla blickar mot henne. Eftersom hon dök upp med manligt sällskap – nämligen Tommy Myllymäki, 45, som är jurymedlem i Sveriges mästerkock.

Du och Tommy var på Idrottsgalan tillsammans, hur känner ni varandra?

– Nej men vi har känt varandra... Inte jättenära under alla år, men vi har stött på varandra och vi har några bekanta och så där. Men vi tyckte det var kul att gå ihop, han är väldigt idrottsintresserad och så. Nej men vi har känt varandra som man gör, vi har massa gemensamma och bekanta och så där, säger Karin till Hänt.

Är det något mer än vänskap mellan er?

– Jag kommenterar inte mitt privatliv. Jag kan gärna prata om jobbet och så, men mitt privatliv det låter jag vara för mig själv.

FOTO: Christine Olsson/TT, TV4

Annons