TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kändisvärlden i sorg efter Sean Connerys död

01 nov, 2020 
Sean Connerys
I går berättade Sean Connerys familj att den legendariska skådespelaren dött.
Nu har reaktionerna på beskedet kommit.
Annons
Då har de fyra nya Beck-filmerna premiärBrand logo
Då har de fyra nya Beck-filmerna premiär

Under lördagen kom det sorgliga beskedet att den skotska skådespelare Sean Connery dött, 90 år gammal. Han gick bort i sömnen.

BBC skriver att Sean Connerys son Jason Connery säger att han flera familjemedlemmar fanns vid hans sida när han dog i Nassau.

– Vi försöker alla fortfarande förstå den här stora händelsen eftersom det skedde så nyligen, även om det är så att min pappa har varit dålig ganska länge, säger Jason Connery till BCC.

Sean Connery vann en Oscar för bästa manliga biroll i filmen De omutbara. Han har också medverkat i filmer som Jakten på Röd oktober, Indiana Jones och det sista korståget samt The rock.

Roger Moores familj hyllning

Mest ihågkommen kommer han kanske ändå vara för sina insatser som James Bond. Han var ju den första att spela Agent 007 på film.

Roger Moore är den enda som spelat James Bond lika många gånger som Sean Connery. När 007-fansen argumenterar om vem som är den bästa Bond-skådisen genom tiderna är det nästan alltid de två som diskuteras. Efter Connerys dödsfall avslöjade familjen till Roger Moore (som dog 2017) vem han tyckte var störst.

Annons

”Det är oändligt sorgligt att höra nyheten om Sir Sean Connerys bortgång. Han och Roger var vänner under flera årtionden och Roger framhöll alltid att Sean var den bästa James Bond någonsin. Vila i frid”, skriver familjen på Twitter.

Den nutida James Bond, Daniel Craig, har också uttalat sig om Sean Connerys bortgång.

”Det är med stor sorg som jag fick höra om en av filmhistoriens störstas bortgång. Sir Sean Connery kommer att bli ihågkommen som Bond, och mycket mer. Han definierade en era och en stil. Kvickheten och charmen som han porträtterade på duken skulle kunna mätas i megawatt. Han hjälpte till att skapa den moderna storfilmen. Han kommer fortsätta att inspirera både skådespelare och filmskapare under flera års tid”, skriver han i ett uttalande.

Shirley Bassey sjöng ledmotivet till Goldfinger, och hon säger att hon är otroligt ledsen över nyheten.

Annons

– Mina tankar är hos hans familj. Han var en underbar människa, en riktig gentleman och han kommer alltid vara kopplad till Bond, säger hon enligt BBC.

Premiärministerns starka ord

Darrell Hammond var den som imiterade Sean Connery i Saturday night live. Han beklagar också sorgen på Twitter.

”Är ledsen att höra om Sean Connerys bortgång, mina kondoleanser till hans familj. Har alltid älskat att göra mina larviga imitationer av honom, vila i frid”, skriver SNL-komikern och lägger till en video på av de klassiska sketcherna.

Skottlands premiärminister Nicola Sturgeon skriver i flera tweets om sorgen efter nationalhjältens död.

”Mitt hjärta brast när jag i morse fick höra om Sir Sean Connerys bortgång. I dag sorger nationen en av våra mest älskade söner”.

Sean Connery lämnar efter sig sin fru Micheline och sönerna Jason och Stephane.

FOTO: TT

Annons