LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Kändisdöttrarna som gör succé – hyllas av världseliten

31 maj, 2019 
Hans & Anna Shimoda
Kändisdöttrar gör succé
De är unga, de är framgångsrika – och de är döttrar till kändisar. Här är sanningen om kvinnornas succé:
✔︎ Omsätter 17,4 miljoner.
✔︎ Svenska artistens 16-åring hyllas av världseliten.
✔︎ Turnerat i USA.
✔︎ En av årets mest hyllade skådespelare.
Annons

Kändisdöttrarna som gör succé – Hänt

Kaia Gerber: En kopia av sin mamma Cindy Crawford

Cindy Crawford med barnen Kaia, Presley och maken Rande Gerber
Kaia Gerber är dotter till Cindy Crawford och Rande Gerber. Här med sina föräldrar och brodern Presley.

Cindy Crawford var en av 90-talet mest framgångsrika supermodeller och har prytt mängder av tidningsomslag och medverkat i flera stora kampanjer för de mest exklusiva modehusen.

Dottern Kaia Gerber, 17, är en kopia av sin vackra mor som ung och spås en lysande karriär. Hon är bara 17 år, men har redan gjort kampanjer för bland andra Chanel, Marc Jacobs och Versace.

Hon är knuten till den största modellagenturen i världen, nämligen IMG Models. Tidigare var bland andra Kate Moss, Miranda Kerr och Gigi Hadid knutna till den åtråvärda agenturen. Under modeveckan i New York gick Kaia hela 22 visningar.

Kaia och mamma Cindy har också jobbat tillsammans i en kampanj för klockmärket Omega och likheten mellan dem är slående. Så pass att The Sun skrev att Cindy och Kaia snarare ser ut som systrar än mor och dotter.

Kaia Gerber
Kaia Gerber vet hur man poserar även hemma vid sin egen spegel.

Ida Lundgren: Hyllas av sin pappa Dolph efter framgången

Ida Lundgren och Dolph Lundgren
Ida Lundgren och pappa Dolph på röda mattan.

Ida Lundgren, 23, är dotter till svenske actionstjärnan Dolph Lundgren och Anette Qviberg. Hon har modellkontrakt med agenturerna Wilhelmina i USA och MIKAs i Sverige och den senaste tiden har karriären tagit rejäl fart med olika modelljobb och kampanjer.

Annons

Pappa Dolph har vid flera tillfällen hyllat sin vackra dotter i olika inlägg på Instagram.

”Grattis till min dotter Ida och hennes första modelljobb i London. Ser bra ut”, skrev Dolph förra året och publicerade en bild på Ida från fotograferingen.

I en intervju med DI Weekend har Dolph berättat hur han stöttar dottern i hennes val av karriär och beslut att bosätta sig delvis i Los Angeles.

– Jag talar med henne varje dag och ger råd och stöd. Jag tror inte hon behöver så många tips längre. Dessutom är hon betydligt skarpare än vad jag var när jag kom över till Los Angeles. Det är en bra stad att vara i om man vill in i underhållningsbranschen. Men det finns också mycket negativt. Det är en stor stad med mycket pengar på spel, stora krafter och drömmar som krossas. Men jag tror hon har förutsättningarna att lyckas.

Bianca Ingrosso: Omsättning på 17,4 miljoner kronor

Pernilla Wahlgren, Bianca Ingrosso, Emilio Ingrosso
Bianca Ingrosso med sina föräldrar Pernilla Wahlgrne och Emilio Ingrosso på Let’s dance.

Pernilla Wahlgrens och Emilio Ingrossos dotter Bianca Ingrosso, 24, är en av Sveriges mest framgångsrika influencers. Hon syns i egna realityserien Wahlgrens värld på Kanal 5, som domare i Talang på TV4, driver ett Instagramkonto med över en miljon följare, har en Youtube-kanal och en podcast. Bianca driver också två varumärken.

Annons

Och det har gett resultat på bankkontot. Förra året omsättning ökade från 6,7 miljoner till 17,4 miljoner. Men Bianca skäms inte för sig och nyligen slog hon till på en drömlya på Östermalm som var allt annat än gratis.

– Den kostade mer än nio miljoner. Jag skäms inte över det. Jag har jobbat så sinnessjukt hårt, och jag skiter i vad ni som säger att influencer inte är ett jobb säger. Jag har två egna varumärken som jag jobbar med dagligen. Jag gör ett tv-program som spelas in 10 månader om året, har hon sagt i en Youtube-video.

Molly Nutley: ”Ingen har tvingat mig till det här”

Molly Nutley, Helena Bergström, Colin Nutley
Molly tar rygg på sina föräldrar karriärmässigt.

Molly Nutley som är 24 år är dotter till skådespelerskan och regissören Helena Bergström och regissören Colin Nutley. Hon bestämde sig för att försöka gå i samma fotspår efter att mamma Helena hade gett henne en liten roll i ”Så olika” för tio år sedan.

Annons

– Ingen har tvingat mig till det här, jag skulle inte ha gjort det om jag inte trott att jag fixade det, har hon tidigare sagt till Aftonbladet

Sedan dess har hon bland annat medverkat i SVT:s dramaserie Tjockare än vatten, Änglagård – tredje gången gillt, Vilken jävla cirkus och Bröllop, begravning och dop.

Men Molly har inte bara arbetat framför kameran. Härom året stod hon för både regi och manus i Plan Sveriges nya kampanjfilm.

– Det finns så mycket i hennes sätt att attackera yrket. Men det är klart, hon är uppvuxen med det. Det sitter väl lite i generna, sa mamma Helena i Malou efter tio för två år sedan.

Happy Jankell: ”En väldigt stor stress”

Happy Jankell, 25, vars föräldrar är Annika Jankell och Thorsten Flinck jobbade som professionell clown från sex års ålder fram till hon var femton. Det var under den tiden Happy utvecklade ett sug att stå på scen och möta en stor publik.

Som 12-åring fick hon sin första roll i kortfilmen En liten tiger. Därefter har hon medverkat i en rad tv-serier och filmer som Solsidan, Jordskott, Äkta människor och Ted – för kärlekens skull.

Happy och Annika Jankell
Happy med sin mamma Annika Jankell.

Även om Happy älskar sitt jobb är det stundtals jobbigt.

– Det är en väldigt stor stress att hålla på med skådespeleri. Att söka roller och ständigt vänta på svar skapar mycket prestationsångest. Det är så stora drömmar som ibland gör att jag får huvudvärk. Att ens karriär ligger i någon annans händer, det kan göra mig stressad och lite ledsen många gånger. Då och då måste jag komma bort från det för att se om det är något jag längtar tillbaka till, har hon sagt i Resumé.

Annons

I samma intervju berättade Happy om sina drömroller.

– Skulle vilja göra ett riktigt kostymdrama där jag får leva ut hela prinsessdrömmen. Mina två drömroller som redan är gjorda är Katniss Everdeen i The Hunger Games och Rose i Titanic.

Paris Jackson: Allt om okända megasuccén

Paris Jackson, 21, som är dotter till Michael Jackson har blivit väldigt omskriven för sina drogproblem, rehabvistelser och påstådda självmordsförsök.

Men kändisdottern har faktiskt en framgångsrik modellkarriär i bagaget och är knuten till agenturen IMG Models. Paris har bland annat gjort modelluppdrag för prestigefyllda modehuset Chanel.

Paris Jackson är bara 21 år, men har redan gjort succé.
Paris Jackson modell
Paris Jackson har gjort succé som modell.

Dessutom är hon utbildad skådespelerska och har bland annat haft en roll i tv-serien Star där hon spelade mot Queen Latifah.

Annons

Men liksom sin framlidne far brinner Paris för musik och så sent som i april gjorde hon första framträdandet med gruppen The Sunflowers. Om musikkarriären håller i sig återstår att se, men klart är att Paris har talang.

Rebecca Scheja: Barnstjärna och har turnerat i USA

Rebecca Schejas, 30, föräldrar är Staffan Scheja och Marianne Scheja. Hon började sin karriär som barnskådespelerska och har medverkat i flera filmer som Adam & Eva, Den bästa sommaren, Bröllopsfotografen.

Rebecca Scheja med sin pappa Staffan och hans fru Lizzie
Rebecca Scheja på premiär med sin pappa Staffan och hans hustru Lizzie.
Rebecca Scheja våren 2019
Rebecca Scheja gör succé sedan flera år tillbaka i dj-duon Rebecca & Fiona.

2007 träffade Rebecca Fiona FitzPatrick, 33, på en fest och de började arbeta med musik ihop och utgör idag dj-duon Rebecca & Fiona. Debutalbumet kom 2011 och de har sedan dess släppt två album och massvis av singlar som har fått miljontals spelningar på Spotify.

Annons

Rebecca & Fiona har vunnit massa priser och har också spelat på Polarpriset och Way Out West. 2012 turnerade de också i USA.

Peg Parnevik: Hyllas artist efter realitysuccén

Det var 2015 som Kristallen-belönade realityserien Parneviks började sändas på TV3. Där får man som bekant följa familjen bestående av mamma Mia och pappa Jesper och deras fyra barn. En som onekligen gjort extra stor succé karriärmässigt är förstås Peg Parnevik, 23.

Peg Parnevik med familjen
Peg och hennes familj är känd från tv-serien Parneviks.
Peg Parnevik Rockbjörnen 2018
Peg Parnevik har efter tv-succén slagit igenom som artist med flera stora hits.

2016 kom debutsingeln Ain’t no saint och sedan dess har det rullat på för Peg som bland annat vunnit pris som Årets Nykomling 2016 på musikgalan P3 Guld.

Annons

– Jag blev artist på mindre än en vecka, jag gick i skolan och vi skrev två låtar på skoj, så blev det skivkontrakt, har hon sagt till Aftonbladet och medgav samtidigt att det gick lite väl snabbt i början:

– Efter Ain’t no saint försökte vi kanske lite för hårt, alla pressade mig och teamet att hitta nästa hit. Jag fick inte tid att bestämma mig för vilken artist jag ville vara, vilket mål och budskap. Där kom några låtar jag inte skulle göra i dag.

Nyligen bildade Peg och Pontus Petersson, som skrivit låtar åt henne och varit med på flera turnéer som musiker, duon GAMMAL. Deras låt Blommor där du står spelas just nu flitigt på olika radiostationer.

Alba August: Hyllas som skådespelare

Pernilla August tillhör en av våra mest hyllade skådespelare och regissörer och har fått en rad olika prestigefyllda priser genom åren. 2010 regisserade hon och skrev manus till Svinalängorna som fick Guldbaggen för Bästa regi.

Alba August och mamma Pernilla August
Alba August går i sin mammas fotspår och hyllas för sina skådisinsatser.
Alba August Gröna lund 2019
Alba August är bara 25 år men har redan ett imponerande cv som skådespelare.

Även om Pernilla är ständigt aktuell snackas det minst lika mycket om dottern Alba August. 25-åringen debuterade egentligen redan 2001 men det var i samband med Förtroligheten från 2013 där hon spelade våldtäktsdrabbade Selinda som det lossnade och Alba fick översvallande recensioner.

Annons

I höstas hade filmen Unga Astrid premiär som handlar om Astrid Lindgrens ungdomsår och Alba fick äran att spela Astrid. Hon blev nominerad i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll på Guldbaggegalan 2018, men vann inte.

Privat är Alba tillsammans med komikern och skådespelaren Björn Gustafsson som också medverkade i Unga Astrid.

Greta Thunberg: Hyllas av världseliten

Klimataktivisten Greta Thunberg, 16, är dotter till artisterna Svante Thunberg och Malena Ernman. Allt började i augusti förra året när hon satt utanför Sveriges Riksdag med plakatet ”Skolstrejk för klimatet”. Hon strejkade varje skoldag fram till riksdagsvalet i september. Därefter har Greta strejkat varje fredag och hon kommer inte sluta förrän svensk politik är i linje med Parisavtalet.

Greta Thunberg och mamma Malena Ernman
Greta Thunberg är dotter till operasångerskan Malena Ernman.
Gerat Thunberg och Arnold Schwarzenegger
Greta har hyllats av flera världsstjärnor, bland andra Arnold Schwarzenegger som hon nyligen hade som bordsherre.

Hon har uppmärksammats stort av internationella medier, talat i EU-parlamentet och träffat några av Europas mäktigaste ledare. Många kända personer har hyllat Greta i kampen mot klimathotet, däribland Frankrikes president Emmanuel Macron, rocksångaren Bono, förre guvernören och filmstjärnan Arnold Schwarzenegger och skådespelarna Leonardo DiCaprio och Anne Hathaway.

I december utsåg Time Magazine Greta till en av världens 25 mest inflytelserika tonåringar och april till en av världens 100 mest inflytelserika personer. Hon har även prytt omslaget på den prestigefyllda tidningen.

Greta har även blivit utsedd till Årets kvinna av både Expressen och Aftonbladet.

I oktober kommer hon utses till hedersdoktor vid Mons universitet i Belgien för att hon har ökat medvetenheten om hållbar utveckling.

FOTO: TT

Annons