TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Kändisarnas otippade jobb – innan de slog igenom

08 okt, 2022 
Måns Zelmerlöw, Tilde de Paula
Våra kära kändisar har inte alltid stått framför rampljuset.
Innan deras framgång har de haft olika jobb.
Här kommer kändisarnas otippade jobb!
Annons
7 svenska kändisars otippade jobb - innan de blev kändaBrand logo
7 svenska kändisars otippade jobb - innan de blev kända

Det brukar vara så att man börjar någonstans i karriären, antigen kan den ta en helt annan vändning i framtiden eller så fortsätter man inom samma spår.

Några som också har tagit olika karriärsval i livet är våra kära kändisar. Nedan har vi listat deras otippade jobb innan de tog plats i rampljuset.

Artisten Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw

Den folkkära artisten Måns Zelmerlöw slog igenom som artist redan 2005 när han var med i Idol. Det tog dock ett tag innan Måns slog igenom ordentligt och kunde försörja sig på musiken. Men efter hans stora genombrott så har hans karriär bara pikat rakt uppåt!

Men innan Måns blev känd och fick ta plats på scenen hade han ett helt annat jobb. Han jobbade nämligen som städare på ett hotell.

Annons

Tilde de Paulas okända jobb som pizzabagare

Programledaren Tilde de Paula Eby

Tilde de Paula Eby

Den populära programledaren Tilde de Paula Eby är välkänd från Nyhetsmorgon och nu är hon i full gång med Efter fem och hennes egna talkshow Tilde.

Men det många inte vet är att Tilde har nämligen arbetat som pizzabagare. Hon har också sålt motorsågar innan hon syntes i tv-rutan. Den var oväntad!

Artisten Orup

Orup

Den välkända artisten Orup har testat på en hel del olika jobb även om han hade en tidig framgång med sin musik.

Annons

I en tidigare intervju med Sveriges Radio har han berättat att han jobbat som taxichaufför, sophämtare, servitör och på dagis.

Författaren Camilla Läckberg

Camilla Läckberg

Kända författaren Camilla Läckberg har inte bara slagit igenom i Sverige. Hon har också lyckats utomlands med sitt författande. Men innan hennes stora genombrott var hon produktchef för Telia och Fortum.

Peter Jihdes karriär som reseledare

Programledaren Peter Jihde

Peter Jihde

Folkkära Peter Jihde gjorde succé i Nyhetsmorgon när han och parhästen Tilde de Paula samarbetade i tv-rutan. Men innan Peter slog igenom i tv så arbetade han faktiskt som reseledare i Grekland, närmare bestämt på ön Skopelos.

Annons

SVT:s programledare Anna Hedenmo

Anna Hedenmo

Anna Hedenmo har gjort stor framgång i tv-rutan när hon lett flera program för SVT. Men hon har också några oväntade yrken i bagaget. Anna har tidigare vikarierat som vårdbiträde och hon har även arbetat som lärare.

Artisten Linda Bengtzing

Linda Bengtzing

Vissa kanske bara känner igen Linda Bengtzing i rollen som artist. Men innan hennes stora genombrott var hon programledare för ett spelprogram i TV4. Innan detta arbetade hon även som barnflicka på Östermalm.

Annons

Alla dessa yrken var minst sagt oväntade, men vad skönt för kändisarna att de verkar ha hittat sin egna väg!

FOTO: KARIN TÖRNBLOM/TT

Annons