LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kändisarnas okända tonårsliv – så var stjärnorna som unga

16 feb, 2019 
Hannah-Fina Rohrmüller
Wiktoria Johansson, Liamoo, Eric Saade
✔︎ Från blyg till flickidol
✔︎ Kämpade med missbruk
✔︎ Var kaxig mot lärarna
Vi kan läsa allt om kändisarna och hur de lever idag – men hur var de som tonåringar?
Annons

Idag kan vi följa våra stjärnor på sociala medier och läsa om dem i medierna. Men hur var de egentligen när de var i tonåren? Här berättar profilerna hur deras tonårsliv såg ut och hur de har förändrats fram till idag.

Slet av sig knät när han var 15 år

Andreas Johnson, 48, ställde i år upp för sjunde gången i Melodifestivalen. Det var 1999 som han slog igenom och gjorde succé med låten Glorious.

Enligt Andreas själv har han alltid varit sportkillen i skolan och började spela hockey redan när han var sex år gammal.

– Älskade känslan att vara med i ett lag när man gick genom saker tillsammans, både vinster och förluster. Det tog jag med mig in i musiken sen när jag var tvungen att lägga av med hockeyn när mitt knä blev avtacklat när jag var 15 år. Jag var sportkillen. Antingen så höll man på med sport eller musik där jag växte upp men jag lyckades att kombinera dem två. Och det var också där jag hittade min identitet, berättar han för Hänt.

Annons
Andreas Johnson
Andreas Johnson. FOTO: IBL

Kämpade med blygheten

Ben Mitkus, 24, är en svensk Youtube-profil och artist som har medverkat i flera tv-program, så som Idol 2014, Ung och bortskämd och nu senast Farmen VIP 2018. Nu är han en hyllad offentlig person men han har inte alltid varit så social och öppen.

– Det har varit lång väg hit där jag är idag, jag har varit med om mycket om man säger så. Jag var den blyga som började stamma och blev röd i ansiktet när jag skulle stå och prata framför klassen, berättar han.

Annons
Ben Mitkus
Ben Mitkus. FOTO: IBL

Aldrig tyckt om skolan

Wiktoria Johanson, 22, är nu aktuell i Melodifestivalen för tredje gången. Artisten berättar för Hänt att hon alltid har kände sig lite utanför.

– Jag har aldrig haft svårt i skolan – kanske för matten i sådana fall. Men jag har alltid legat på en normal nivå och inte lagt ner för mycket tid på det. Jag har inte riktigt velat det för jag har aldrig tyckt att det varit riktigt kul.

Wiktoria Johansson
Wiktoria Johansson. FOTO: IBL

Var den kaxiga i skolan

Bloggaren Nicole Falciani, 22, berättar att hon troligtvis var den kaxigaste personen på skolan.

Annons

– Jag var väldigt bestämd och är det fortfarande, men nu kan jag styra det och det kunde jag inte riktigt då. Jag ville gärna berätta vad jag tyckte och tänkte. Till exempel i skolan när lärarna sa något som jag inte tyckte om så var jag snabb på att säga det.

Nicole Falciani
Nicole Falciani och pojkvännen Eric Saade. FOTO: IBL

Har förändrats helt

Liam Cacatian Thomassen, 21, blev upptäckt under Idol 2016 och vann även hela tävlingen. Nu är han aktuell för andra gången i Melodifestivalen med låten Hold you som han framför tillsammans med Hanna Ferm, 18.

Annons

– Idag är jag motsatsen till hur jag var när jag var liten. Jag pratade inte så mycket då. Innan Idol kunde jag glömma låttexten tre gånger i rad – inte för att jag inte kunde den utan för att jag var så himla blyg. Jag brydde mig alltid vad alla andra tyckte om mig. Jag var inte poppis för fem öre och absolut inte en flickidol som det står nu överallt att jag är, berättar han för Hänt.

Liam Cacatian Thomassen
Liam Cacatian Thomassen. FOTO: IBL

Fylld med energi

Renaida Kebyera Braun, 21, var med i Idol 2016 och hamnade på en sjätteplats. Hon var även en av de som tävlade i Melodifestivalen 2018, då med låten All the feels där hon tog sig vidare till andra chansen och sedan hamnade på en nionde plats. Ni känner säkert också igen henne från musikalen Äventyret Aladdin.

Annons

– Som tonåring var jag sprallig och glad, älskade att sjunga, showa och dansa, säger Renaida.

Renaida Kebyera Braun
Renaida Kebyera Braun. FOTO: IBL

Blev utfryst under större delen av skoltiden

Hanna Ferm, 18, är aktuell för första gången i Melodifestivalen med låten Hold You som hon framför tillsammans med Liam Cacatian Thomassen. Hanna deltog i TV4-programmet Talang 2014 och tog sig till andra delfinalen i tävlingen. 2017 kunde vi se henne som en av deltagarna i Idol, där hon tog sig ända till finalen i Globen men hamnade på andra plats efter att Chris Kläfford tog hem vinsten. Hon berättar för Hänt att hon alltid såg sig själv som den snälla tjejen.

Annons

– När vi gick över i tonåren så var alla lite mer i tonåren än vad jag var. Killar, fest och sånt. Jag hängde inte riktigt med i det där på något sett och det gjorde att jag blev utfryst tror jag.

Hanna Ferm
Hanna Ferm. FOTO: IBL
Hanna och Liam
Hanna och Liam i Melodifestivalen 2019. FOTO: IBL

Kämpat med missbruk sedan tonåren

I höstas tog Albin Lee Meldau, 31, hela Sverige med storm då han var med i TV4:s Så mycket bättre. Han har just nu en karriär som flyger men livet har inte alltid varit lätt för honom. Albin har tidigare berättat att han kämpat med missbruk i många år.

Annons

– Oj jag var hemsk i tonåren. Jag var upp och ner och inte bra i skolan men man kan ändå inte göra om något eller spola tillbaka tiden så ingen idé och spekulera i det, säger han till Hänt.

Albin Richard Lee Meldau
Albin Richard Lee Meldau. FOTO: IBL

Var rädd och tillbakadragen

Fredrik Svensson, 28, var sidekick till David Lindgren i Melodifestivalen 2018. Nu är han aktuell som programledare för Barnkanalens ungdomssatsning Random Mix. Många känner nog igen honom som den glada, positiva och härliga Fab Freddie, men han har faktiskt inte alltid varit så framåt och social.

Annons

– Att komma underfund med att man är homosexuell tog ju ganska lång tid för mig så i tonåren vågade jag inte utforska min sexualitet på något sätt. I sällskap där jag kände mig trygg kunde jag absolut vara lite knasig och bjuda på mig själv. I sällskap där jag kände mig otrygg var jag väldigt tyst, tillbakadragen, höll mig på min kant och var lite rädd, berättar han för Hänt.

Freddie berättar även att han tror att han var väldigt tyst i vissa sammanhang för att vissa personer var taskiga mot honom och det tog på hans självförtroendet och självkänslan.

– Jag vågade liksom inte riktigt ta för mig då.

Fab Freddie
Fab Freddie. FOTO: IBL
Annons