Kändisarnas galna grannfejder – mordhot och lögner

Maria Montazami, Sanna Bråding, Gustav Mandelmann och Susanne Brännemo har alla varit inblandade i grannfejder.
NU GRATIS

Flera kända svenskar har rykt ihop med sina grannar. Och i vissa fall pågår grannfejderna än...
✔︎ Skräcken: ”Han försökte mörda mig”.
✔︎ Från bästa vänner – till fiender på livstid.
✔︎ Bråkar med två (!) grannar: ”Vill de ha krig ska de få krig”.

Kända svenskar som Marie & Gustav Mandelmann, Sanna Bråding, Maria Montazami, Gladys del Pilar, Robinson-Robban, Bonde söker fru-Susanne och Robinson-Klas Beyer har alla brakat ihop med sina grannar. Läs om deras skräckberättelser här!

◼️ ◼️ ◼️

Marie och Gustav Mandelmann bråkade 2018 med sina grannar

Marie och Gustav Mandelmann.

✔︎ Marie & Gustav Mandelmann: ”Vi har fått våra fiskar varma”

Sommaren 2018 hamnade Marie och Gustav Mandelmann i en infekterad tvist med grannarna. Makarna hade byggplaner på sin gårdsbutik i Simrishamn. Man ville bland annat bygga en ny parkering, men grannarna klagade hos länsstyrelsen – som upphävde bygglovet. Orsaken: det fanns lövgrodor och ödlor på tomten som skulle kunna hotas av bygget.

– Det är sorgligt. Vi gör ju så mycket annat för lövgrodorna. Och själva parkeringen hade ju lett till mindre trafik. Vi vill inte förstöra för grodorna, bedyrade Gustav uppriktigt i Ystads Allehanda.

I Aftonbladet berättade han om den förändrade grannsämjan:

– Vi har fått våra fiskar varme på vägsamfällighetsmöten. Vi blir ganska så utskällda…

Beslutet överklagade och Mandelmann fick till slut rätt:

– Vi på landet måste få utvecklas, annars är landsbygden dödsdömd, kommenterade Gustav segern i Ystads Allehanda.

◼️ ◼️ ◼️

Robert Andersson, känd från Robinson, hade ett infekterat bråk med sin granne.

Robert Andersson.

✔︎ Robert Andersson: ”Grannen försökte mörda mig”

Enligt Robinsonstjärnan Robert Andersson uppstår det lättare konflikter i hyreslägenhetshus än i bostadsrättsområden. Vid ett tillfälle – när han bodde i en hyreslägenhet – försökte en av hans grannar av okänd anledning ta honom av daga.– Han försökte mörda mig genom att skruva loss muttrarna på min cykel. När jag hade cyklat några trampsteg lossnade framhjulet. Det tog tvärstopp och jag flög över styret. I samma ögonblick lossnade bakhjulet. Tur att jag inte såg honom när han gjorde detta. Då hade jag hoppat ut från andra våningen och slagit ihjäl honom, säger Robert till Hänt.Vid ett annat tillfälle – när Robert hyrde en enrummare om 24 kvadratmeter – blev han bestulen på sina kläder i tvättstugan.Tvättstugan ifråga gav upphov till många smärtsamma stunder. Robert berättar att man som hyresgäst fick köa i tre veckor för att kunna nyttja den.– Missade man sin tvättid kunde man få vänta sex veckor med att få tvätta. Fan vad jag köpte kalsonger och strumpor på den tiden, minns Robert.I huset fanns det en tvättstugeregel som sa att man fick ta grannens tvättid om den egentlige tvättstugebrukaren var mer än 30 minuter sen. Inte annars. En gång – när Robert kom ner till tvättstugan – hade en fräck granne stulit hans tid.– Jag var bara en kvart sen. Då hade någon börjat tvätta! ”Helvete, nu får jag inte tvätta på sex veckor”, tänkte jag. Jag blev så jävla förbannad att jag exploderade! Jag tänkte: ”Jag har inte råd att köpa ett 20 pack kalsonger till och två par nya jeans, så vad fan ska jag göra?”Efter en stund kom Robert på att han hade en flaska Klorin uppe i sin lägenhet. Den hämtade han – och fördelade innehållet i de två tvättmaskinerna.– Jag hatade den här tvättstugan över allt på planeten, men när gick därifrån den där gången, tänkte jag: ”Hämnden är ljuv – dont fuck with me!”.Robinson-Klas brutalt dumpad – efter 13 år: ”Bara haft ett enda…”Läs mer

◼️ ◼️ ◼️

Gladys Del Pilar.

✔︎ Gladys del Pilar: ”Käftsmällen kom som en chock”

Sedan över 20 år tillbaka har det funnits en fin tradition i Gladys del Pilars grannskap. Varje år har grannarna i området arrangerat en storslagen kräftskiva, och Gladys har bidragit genom till festligheterna genom att ta dit artistkollegor som stått för underhållningen. Samtliga kräftfester har varit kolossalt lyckade – frånsett en.– Det låg ett gammalt groll i luften mellan två grannar och under festens gång bubblade grollet plötsligt upp till ytan. Det hettade till riktigt ordentligt och slutade med att den ena grannen klippte till den andra grannen! Kräftskivan som började så lyckligt ledde till en misshandelsrättegång, avslöjar Gladys för Hänt.Gladys som bevittnade slagsmålet med egna ögon säger att sammandrabbningen ”kom som en smärre chock”.– Man stod där och tänkte: ”Vad händer, liksom?”Käftsmällen gjorde att feststämningen upphörde.– Från att vi hade det trevligt med sång och dans blev det ett väldigt abrupt slut, berättar Gladys och konstaterar att alkohol och outredd osämja är en dålig kombination.plus_iconBonde söker fru – så gick det sen: Lycka och livskriserLäs mer

◼️ ◼️ ◼️

Maria Montazami och Mindy Bondrant rök ihop i en riktig grannfejd.

Maria Montazami och Mindy Bondrant.

✔︎ Maria Montazami: ”Vi var best friends i ett år – och sedan…”

Ibland kan det vara klokt att ha grannen på behörigt avstånd – på andra sidan häcken. Fråga Maria Montazami som 2013 hamnade i bitter grannfejd med grannkvinnan Mindy Bondrant. Till en början var allt rosenrött mellan väninnorna. De stod så nära att de fick en egen serie i TV3: ”Best friends forever”, men efter att TV-inspelningen hade pågått i 27 dygn skar det sig plötsligt mellan väninnorna – och vänskapsbanden klipptes.

– Vi hade så himla kul. Vi var best friends forever i ett år, men det blev helt enkelt för mycket. Det blev för intensivt, har Maria förklarat för Aftonbladet.

Mindy har sålt sin fastighet och bor inte längre granne med familjen Montazami.

◼️ ◼️ ◼️

Klas Beyer.

✔︎ Klas Beyer: ”Man ska inte prata skit om de döda”

Byggnadsingenjören och författaren Klas Beyer kom utomordentligt väl överens med sina konkurrenter på Robinson-ön. Även i hemmakvarteren i Umeå betraktas han som en trivselkvist. För Hänt avslöjar dock Klas att han vid ett tillfälle hamnat i osämja med en granne.– Jag byggde om där hemma och var tvungen att bila golvet. Då tyckte min granne att jag levde om. ”Kan du bila lite tystare?” frågade han mig. Jag kan ha förståelse för om man tycker att det är drygt att sitta och äta middag med familjen när grannen bilar golvet, men detta pågick ju inte särskilt länge, berättar Klas som med sin charm lyckades få grannens irritation att lägga sig.– Jag är bra på att surra, så jag lyckades bonda över andra saker – och blev hans vän. Det är otrevligt att vara ovän med sina grannar. Nu är han dessutom död  – och man ska inte prata skit om de döda, säger Klas.plus_iconSvenska Hollywoodfruar: Stöld, slagsmål och porrbråkLäs mer

◼️ ◼️ ◼️

Sanna Brådings ilska

Sanna Bråding.

✔︎ Sanna Bråding: ”Gjorde det bästa för att få honom tyst – men…”

Att barn ska få vara barn är en självklarhet för Sanna Bråding. Detta synsätt delar hon dock inte med alla sina grannar. När Sanna var gravid med lille Lakkie-Bee bloggade Sanna om en schism i huset – under bloggrubriken ”Arga lappar och sura grannar”. Medan majoriteten av hennes grannar kunde spela hög musik och sjunga opera, utmärkte sig ett par grannar genom att vara trångsynta paragrafryttare. Detta blev tydligt när Sannas lille son vid ett tillfälle rusade fram till en granndörr – och plingade på. Sanna hann helt enkelt inte stoppa det lilla busfröet – men när grannen ifråga öppnade dörren var Sanna snabb med att be om ursäkt: ”Jag är ledsen, jag gjorde mitt bästa för att få honom att vara tyst, men det är svårt med en tvååring”.Sannas granne köpte inte ursäkten utan svarade med tystnad och efter det iskalla mötet i trapphuset – och en arg lapp från en annan granne – konstaterade Sanna på sin blogg att det inte går att vara knäpptyst i ett lägenhetshus.plus_iconKändisarna avslöjar: Så träffade vi kärlekenLäs mer

◼️ ◼️ ◼️

Susanne Brännemo, känd från Bonde söker fru

Susanne Brännemo.

✔︎ Bonde-Susanne: ”Nu har gubben och kärringen gått över gränsen”

Legendariska TV-bonden Susanne Brännemo stortrivs på sin hästgård i Dalarna, men för några år sedan förbyttes lugnet mot kaos när en galen granngubbe i traktor jagade Susanne och hennes ridskoleelever på vägen. Polisen kopplades in och det blev rättegång. Mannen dömdes till dagsböter och schismen la sig, men snart dök det upp två nya plågoandar i hästbondens liv.

– Livet på landet är underbart, men det finns en orm i varje paradis, sa Susanne då till Hänt.

Den här gången hade det blossat upp ett jättegräl där en vattenbrunn stod i centrum. Susannes grannar hade anklagat Susanne för att ha förorenat deras dricksvatten på grund av hästverksamheten, men enligt miljökontoret i Rättviks kommun var Susanne och hennes hästar oskyldiga. Hästgården var välskött och Susanne hade inte brutit mot några lagar, fastslog man.

– Jag har bra grannar förutom två: en gubbjävel och en kärringjävel. Nu har de gaddat ihop sig. Det enda de bryr sig om är sitt vatten och sina dåligt grävda brunnar. De är så snåla att de gråter när de skiter. När de inte får någon att betala för nya brunnar försöker de hitta en syndabock, röt Susanne vars grannfejd snart blev allt värre. Susanne anklagades nämligen för att ha hoppat i säng med en högt uppsatt kommuntjänsteman – och att hon på så vis skulle ha manipulerat makthavaren.

– Nu har gubben och kärringen gått för långt! Vill de ha krig ska de få krig, summerade Susanne som hotade med polisanmälan.

Nu, några år senare, har känslostormen lagt sig.

– Tanten har flyttat. Gubben bor på kvar. Vi bjuder inte varandra på kafferep men vi hejar på avstånd, säger Susanne till Hänt.

Foto: TT

SENASTE NYTT!