LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Kändisarna avslöjar värsta sveken de utsatts för

04 sep, 2019 
AvOla Lagerström
Här avslöjar svenska kändisar de mest brutala sveken som de har blivit utsatta för.
✔︎ Sparkades från SVT: ”Bor i en statarlänga i skogen”
✔︎ Familjedramat: ”Det här slår all skit jag har varit med om”
✔︎ Valdes bort – av sina egna föräldrar: ”Vem ska jag våga lita på?”
Annons

Ta ett djupt andetag och läs skräckhistorierna som flera svenska kändisar – Leif GW Persson, Kikki Danielsson, Jesper Parnevik, Lill Lindfors, Rikard Palm och Morgan ”Ullared” Karlsson – delar med sig av.

◼️ ◼️ ◼️

Jesper Parnevik kände sig sviken av golfkollegan Tiger Woods efter dennes otrohet mot Parneviks vän Elin Nordegren.
Jesper Parnevik.

💥 Jesper Parnevik: ”Fan att han gjorde det där”

Jesper Parnevik, 54, lever ett harmoniskt liv i den palatsliknande villan i Florida. På sina bankkonton har han många sköna golfmiljoner, men det som verkligen betyder något för honom är familjelivet och äktenskapet med Mia, 51. För makarna som stått vid varandras sida i 33 år – både i ur och skur och framgång och motgång – är trohet en självklarhet.

Det sistnämnda är däremot inget som Jespers tidigare vän, golfproffset Tiger Woods, 43, anammat. 2010 kom det nämligen fram att Tiger hade varit otrogen mot sin dåvarande hustru Elin Nordegren, 39. Det var Jesper som en gång i tiden hade presenterat Elin för Tiger – och nu såg Jesper rött.

Annons

– Fan att han gjorde det där, det var inte schysst. Jag kände mig sviken av honom mer än något annat, har Jesper tidigare berättat.

När Elin fick reda på att hon hade blivit bedragen blev hon så arg att hon jagade Tiger med en golfklubba. I en intervju efteråt – när den värsta dramatiken hade lagt sig –  föreslog Jesper att hon nästan gång borde ”använda en driver i stället för en järntrea”.

◼️ ◼️ ◼️

Kikki Danielsson blev bortadopterad som femåring.
Kikki Danielsson.

💥 Kikki Danielsson: ”Vem ska jag våga lita på?”

Att barndomens trauman kan sätta spår i vuxenlivet är Kikki Danielsson, 67, bevis på. Sveken hon utsattes för som liten flicka märks än idag. Hon har tidigare pratat om sin brist på tillit till andra människor – ett frö som sattes när hon som femåring fick reda på att hon skulle bli bortadopterad.En bil stannade plötsligt utanför familjens bostad. Ut klev två representanter från barnavårdsnämnden som var där för att hämta henne.– Jag stretade och sparkade och slog. Jag ville inte släppa taget om pappa utan låste mina händer runt hans hals. När jag satt i bilen såg jag honom genom bakrutan. Han blev mindre och mindre tills han försvann bakom en lada. Då blev det svart, har Kikki tidigare berättat för Hänt.Vuxenvärldens svek ledde till att hon drabbades av dålig självkänsla – som i sin tur ledde till att hon blev mobbad i skolan. När hon längre fram i livet hamnade på Svensktoppen kom olyckskorparna tillbaka. De ville bli hennes vän och spegla sig i hennes stjärnglans.– Än idag har jag svårt för det där… Varför duger jag nu? Vem ska jag våga lita på? Man vill inte gå på någon nit, förklarade Kikki för några år sedan.plus_iconSVT-profilen Rikard Palms stora sorg: ”Tvillingarna dog vid födseln”Läs mer

◼️ ◼️ ◼️

Ullareds-Morgan blev snuvad på sin flickvän av bäste vännen
Morgan Karlsson.

💥 Morgan Karlsson: ”Min kompis snodde min flickvän”

Ullareds stolthet Morgan Karlsson, 46, är den evige ungkarlen. Visserligen dimper det titt som tätt ner beundrarbrev i hans postlåda på Gekås, men det skulle aldrig falla honom in att ta kontakt. För Hänt har Morgan berättat att det finns en förklaring till hans försiktighet när det gäller tjejer. Han är rädd för att bli sårad och övergiven. I sitt livsbagage har han nämligen en ledsam erfarenhet som för evigt etsat sig fast i hans hjärterot. Dramat ägde rum för närmare 15 år sedan.– Jag upptäckte en dag att flickvännen som jag hade var otrogen med en kompis till mig. Min kompis snodde henne helt enkelt. Det var hårt. Jag blev ledsen och sårad och tyckte att det var tråkigt.Sveket har satt spår i Morgan. Om han någon gång ska gå in i en relation, måste han känna att allt är stabilt. Kortvariga förbindelser är inget för honom.–Jag vill inte ha ihop det med någon som bara vill ha mig för en natt för jag vet hur sårad jag skulle bli.Morgan har för länge sedan strukit ex-flickvännen och ex-vännen från sitt liv:– Vi har inte pratats sedan det hände och jag har inte stött på någon av dem vare sig inne i Falkenberg eller inne på Gekås. Det har varit dött och det är lika bra.plus_iconParneviks jetset-liv – drömhus, kändisvänner och lyxbåtarLäs mer

◼️ ◼️ ◼️

Leif GW Persson har än i dag inte glömt sveket från sin mamma
Leif GW Persson.

💥 Leif GW Persson: ”Det här slår all annan skit jag varit med om”

Folkkäre kriminologen Leif GW Persson, 74, har ett hål i sin själ som aldrig slutar värka. Smärtan har med hans mamma att göra.

Annons

– Det var tur att jag hade farsan. Annars hade jag nog hamnat på dåtidens motsvarighet till barnpsyket, har Leif tidigare berättat i Land.

Medan relationen till pappa Gustav var fantastisk var relationen till mamma Margit raka motsatsen. Enligt Leif hade hon ett omänskligt kontrollbehov. I hennes ögon var lille Leif synonymt med allt som var dåligt i tillvaron.

– När jag tänker på mamma blir jag förbannad, har Leif tidigare sagt.

Däremot saknar Leif sin pappa. Men han har ingen plats att sörja på. Förklaringen är lika tragisk som ofattbar. När Gustav dog 2001 såg Margit nämligen till att Leif aldrig skulle få reda på var askan efter Gustav hade blivit spridd. Hon vägrade berätta.

– Det slår all annan skit jag varit med om, har Leif tidigare sagt.

Efter Gustavs död pratade Leif aldrig mer med sin mamma. Hon dog 2009. Han gick dock på hennes begravning:

– Mest för att kolla att hon verkligen var död. Sedan gick jag därifrån. I didn’t shed a tear, berättade Leif för Expressen 2015.

◼️ ◼️ ◼️

Lill Lindfors hade ett förhållande med Brasse Brännström, som var otrogen
Lill Lindfors.

💥 Lill Lindfors: ”Det tog lång tid att komma över sveket”

Sångerskan Lill Lindfors, 79, har två uppbrott i sitt livsbagage. Ett från filmaren Peter Wester, 80, ett från framlidne skådespelaren Brasse Brännström som hon levde tillsammans med i elva år.– Det tuffaste jag gått igenom är förmodligen mina skilsmässor. Ett uppbrott är alltid en tuff process. Speciellt den med Brasse eftersom han träffade en annan. Jag tog det väldigt hårt och det tog tid att komma över sveket, men det gav mig också tillfälle att reflektera kring frågor som ”Var jag dålig på att bygga en stabil kärlek?” berättade Lill för en tid sedan i tidningen Junia. Sångerskan kilar sedan drygt 30 år tillbaka stadigt med maken Anders Byström, 75.plus_iconLönelista: Så mycket tjänar svenska kändisarna 2019Läs mer

◼️ ◼️ ◼️

Rikard Palm kliar sig i huvudet. Här berättar han hur han fick sparken från SVT.
Rikard Palm.

💥 Rikard Palm: ”Nu skulle jag aldrig sätta min fot på tv”

2008 lämnade Rikard Palm, 58, under buller och bång SVT och Rapport. En framgångsrik journalistkarriär var därmed över.

Annons

– Jag blev inkallad till en av cheferna. Plötsligt kröp det fram ett papper från bordet som det stod uppsägning på. Falluckan öppnades och jag blev uppsagd rakt upp och ner. Sedan blev det ett jävla liv. Tittarna blev rasande. Klagomuren på SVT kunde verkligen kalla sig för klagomur, berättar Rikard för Hänt – nu elva år efter uppsägningen som länge uppfattades som ett jättesvek mot den folkkäre nyhetsprofilen.

Rikard berättar att han aldrig fick någon förklaring till varför han blev uppsagd. Han är dock bombsäker på att det handlade om ett ”tjuv- och rackarspel” där enskilda SVT-kollegor var avundsjuka på hans framgång inom företaget. För att bli av med honom vilseledde personerna ifråga chefspersonen genom att säga felaktiga saker om honom, menar Rikard.

– Den man upplever att man konkurrerar med vill man inte ha i sin närhet. Människan är märklig. Hon har svårt att unna andra framgång om det inte är ens barn eller någon man älskar. Är man den drabbade personen så faller man på sådana här grejer – om man inte är robust och står med rötterna djupt i jorden, säger Rikard som länge plågades svårt av att hamna i iskylan.

Annons

– Där kan vi verkligen prata om svek. Men länge längtade jag tillbaka till mitt gamla liv. Jag var beredd att gå med på vilka eftergifter som helst – bara för att få komma tillbaka. Men med kris kommer utveckling. Nu skulle jag aldrig sätta min fot på TV om jag så fick betalt för att göra det. Det där livet är bara en förvrängd spegelbild av ett slags ego.

”Forskare i hjärtats mörker”

Trots att det gått många år sedan Rikard syntes i rutan blir han hela tiden påmind om sin popularitet. Han känner att han har folket på sin sida.

– Nyligen klev jag in på en pizzeria i Högdalen. Hälften av alla som satt där inne reste sig och skrek: ”Rikard, Rikard, Rikard”. Jag blev generad!
Vad har sveket du utsattes för satt för spår i dig?

– Jag vet nu hur folk funkar och kan numera kalla mig för ”forskare i hjärtats mörker”. Vi människor tror oss veta så mycket att vi tar oss rätten att straffa och slå andra. Vi borde ha en betydligt ödmjukare attityd mot våra medmänniskor. Jag vidhåller att snällhet är en av människans viktigaste egenskaper. Snällhet skapar så mycket gott. Satsa inte på dig själv. Satsa på andra – så kommer det goda också på dig.

Rikard som fram till nyligen bodde i Stockholm berättar för Hänt att han slagit ner sina bopålar i Ullfors – en liten by fyra och en halv mil norr om Uppsala. Där – långt bort från medias strålkastarljus – trivs han förträffligt.

– Jag bor i en statarlänga. Skogen och det jag ser från mitt fönster är tusen gånger mer värt än alla TV-studios i världen, avrundar han övertygande.

Annons