TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Här är kändisarnas skönhetsknep: "Tvätta INTE ansiktet med vatten"

19 feb, 2019 
AvJohanna Bladh
Kändisarna avslöjar sina skönhetshemligheter
✔︎ Vägrar vatten ✔︎ Tuggummi-knepet ✔︎ Olivolja
Annons

De tycks alltid vara i sitt allra snyggaste jag med strålande hår och fixad make-up. Stjärnorna som vi följer på röda mattan, på scenerna och i tv-programmet har visserligen dussintals stylister bakom kulisserna som ordnar med allt från hår till naglar – men kändisarna själva har också sina egna knep för att hålla sig fräscha.

Hänt Plus har frågat sjutton av Sveriges nöjesprofiler om deras bästa skönhetshemligheter – här är hela listan!

Vägrar vatten

Anitha Clemence fixad inför röda mattan.

Anitha Clemence, 40, har prytt fler omslag än de flesta. Entreprenören som driver en podd tillsammans med Ann Söderlund ses på de flesta röda mattor och befinner ständigt i rampljuset. Och hennes flow kommer från en hemlighet som handlar om hur du tvättar av dig sminket. Anitha har nämligen slutat använda vatten.

Annons

– Man ska vara jätteförsiktig med vatten, så jag har bara lite vatten på en frottéhandduk och torkar av sminket. Man använder frottén som en liten miniskrubb- det är bra för porerna, avslöjar hon för Hänt Plus.

Sluta klämma porerna

Clara Henry har uppsatt hår och ler mot kameran.

Clara Henry, 24, har ett CV som de flesta bara kan drömma om. Från att leda Melodifestivalen till att ha sin egen stand up-show – denna tjejen är van att stå i rampljuset. Och medan de flesta andra BÖRJAR med vanor för att se bättre ut så har Clara Henry i stället slutat.

– Jag slutade klämma mina porer på näsan och då blev de mindre. Det kanske inte är rocketscience men ändå, det funkar, säger hon till Hänt Plus.

Tugga tuggummi

Amanda Winberg har rakt hår och en ormskinnsfärgad kavaj.

Skit i krämer och produkter – tänk billigare. Amanda Winberg, 23, slog igenom i Idol och har sedan dess gjort både musik och modellande. Vi såg henne senast på catwalken för ELLE-galan där hon visade upp stjärndesigners senaste kläder. Men Amandas eget tips är betydligt oglammigare – men desto smartare.

Annons

– Jag är faktiskt den sämsta personen att fråga när det gäller skönhetstips för jag är väldigt lat när det gäller det. Men om jag ska ge något tips så är det att tugga tuggummi för det gör så man känner sig fräsch, säger hon till Hänt Plus.

Gör en make-up som passar dig

Tilde De Paula Eby har lockigt hår och ler mot kameran.

Tilde de Paula Eby, 46, är en av Sveriges mest framgångsrika och hyllade programledare. Med sitt alldeles egna program Efter fem och Let’s Dance har hon blivit en folkkär profil på TV4. Varje dag får hon proffshjälp av sminkörerna på kanalen, men hennes eget bästa tips är att matcha makeupen med din personlighet.

– Jag gillar en naturlig makeup med markerade ögon och ljusa läppar,  det ska kännas som jag, berättar hon för Hänt Plus.

Annons

Olivolja – överallt!

Alexander Erik har lite längre skägg och en svart kavaj.

Festfixaren Alexander Erwik, 43, syns flitigt på de röda mattorna under Sveriges största event. Men vad många inte vet är att han kvällen innan smörjt sig väldigt noga med en produkt direkt från köket.

– Olivolja är mitt bästa skönhetstips. Man kan ha den överallt, ansiktet och håret. Det är världens billigaste skönhetskräm. Men man ska inte ta den innan man går ut, då ser man fet ut. Det är bättre innan man går och lägger sig, avslöjar han för Hänt Plus.

Ekologisk hudvård

Hedda Stiernstedt är sminkad i mörk ögonskugga och ljus foundation.

Hedda Stiernstedt, 31, slog igenom ordentligt förra året. Med huvudroller i både succéserien Vår tid är nu och Svartsjön var hon på allas läppar. Hon har tidigare berättat att hon jobbar så långa dagar att hon ibland tvingas sova i bilen mellan inspelningarna. Och i Heddas necessär har hon därför valt ut produkter som inte ska slita onödigt på hennes hud.

Annons

– Jag använder ett sminkmärke som heter RMS som är ekologiskt och baserat på kokosolja. Det sliter inte lika mycket på huden, berättar hon för Hänt Plus.

Sluta stressa

Maria Lundqvist har Lila läppstift och busig frisyr.

Maria Lundqvist, 55, är en av Sveriges mest hyllade skådespelerskor, inte minst för sin insats i filmklassikern Heartbreak Hotel. När hon ska göra sig iordning inför en gala eller fest finns det en sak hon ser till att ha mycket av: tid.

– Att bjuda hem sin dotter, dricka te, äta stekta äggmackor, garva och njuta. Ha det mysigt och ta lång tid på sig när man fixar sig, det hjälper mycket, säger Maria till Hänt Plus.

Fler krämer än sin fru

Fredrik Hallgren ler mot kameran och ser solbränd ut.

Fredrik Hallgren, 45, är Vera Vitalis kollega eftersom han spelar rollen som hennes ex-man i Bonusfamiljen. Och hans hemlighet för att se bra ut är ett skåp fullt av ansiktskrämer.

Annons

– Jag har mer krämer än min fru. Men jag är också 10 år äldre, säger han skämtsamt till Hänt Plus och lägger till:

– Mitt andra bra skönhetstips är: skaffa inte barn. Om man vill se ung ut, haha.

Less is more

Nanne Grönvall har en sotig sminkning och lockigt, ljust hår. Hon ler mot kameran.

Nanne Grönvall, 56, har verkligen koll på scensmink efter att hon turnerat land och rike runt otaliga gånger med sin artistkarriär. Men när sångerskan får välja själv hemma gör hon något helt annat än scenens maxade make-up.

– Vi tror att vi måste sminka oss massor, men vi behöver inte det. Jag brukar lägga lite concealer under ögonen bara, sen är man hundra. Don’t over-do-it. Och om man inte orkar sminka sig så tycker jag att man ska skita i det och bara tänka ”här är jag”, det fungerar också, säger hon till Hänt Plus.

Annons

Mirakelkrämen

Charlie Gustafsson har lockigt hår och blå ögon när han tittar in i kameran och ler.

Charlie Gustafsson, 26, har haft ett riktigt succéår. Skådespelaren som är tillsammans med Amy Deasismont (fd. Diamond) slog igenom stort när han spelade karaktären Calle i SVT-serien Vår Tid Är Nu. Och även bakom kamerorna använder sig Charlie av smink ibland för att jämna till huden.

– BB-Cream eller CC-Cream (en lätt täckande fuktkräm) är en bra grej, säger han till Hänt Plus.

Den magiska drycken

Daniel Paris har en svart polotröja och ett halsband med en stor skalbagge på.

Daniel Paris, 30, är en nöjesprofil som dyker upp i allt från Fångarna på fortet till Malou efter tio. Han är också flitig besökare på de flesta skönhetsevent som äger rum i innersta Stockholm, och själv lägger han ner mycket tid på att tillverka en viss dryck för att se fräsch ut. Nämligen juice!

Annons

– Jag kör mycket vatten och juice. Men jag köper inte utan jag pressar själv, du vet rödbetor osv, berättar han för Hänt Plus.

Gå och lägg dig!

Malou Von Sivers har blå ögonskugga och ler mot kameran.

Malou Von Sivers, 66, har jobbat tidiga mornar och sena kvällar hela sin tv-karriär, men för att se pigg och fräsch ut i rutan så gör hon något väldigt bekvämt. Nämligen sover.

– Jag vet att det handlar om att sova. Är man utsövd och har varit ute och sprungit så ser man ofta rätt bra ut, berättar hon för Hänt Plus.

Skaffa inte barn

Vera Vitali har rött läppstift och plattat hår, med en röd scarfs runt halsen.

Vera Vitali, 37, gjorde succé förra året som mamma i serien Bonusfamiljen på SVT. Och trots att hon spelar en trebarnsmamma med extra bonusbarn lyckas hon alltid se fräsch ut i rutan. Hennes hemlighet? Samma knep som Malou!

Annons

– Sova! Sova är jättebra. Ansiktet blir helt lugnt och fint, säger hon till Hänt Plus och lägger sedan till skämtsamt:

– Du kanske inte ska ha en bebis då, haha.

Gläns med olja

Alexandra Pascalidou har en mörk ögonskugga och rosa läppglans.

Alexandra Pascalidou, 48, är författare, tv-profil och är van att stå i rampljuset. Oftast dyker hon upp i magnifika klänningar och stylat hår – men hennes hemlighet är mycket enklare än så. Nämligen att smörja in hela kroppen i olika oljor – något hon gör innan hon ska gå på gala.

– Smörja in sig med oljor. Arganoljor, kokosolja. Titta så man glänser och blir så mjuk, säger hon till Hänt Plus under Guldbaggegalan.

Fokus på håret

Molly Sandén har kort, svart hår och ljuslila läppstift.

Molly Sandén, 26, representerade Sverige i Junior Eurovison Song Contest, och sedan dess har hon varit en av vår tids mest hyllade artister. Med låtar som Freak har hon flera gånger stått upp för budskapet att alla kroppar är vackra och att det är okej att inte se ut som “idealet”. Och får hon själv välja en sak att fixa till så blir det håret.

Annons

– Jag tycker att håret gör väldigt mycket. Om jag har lite tid lägger jag hellre tid på håret än på sminket, säga hon till Hänt Plus.

Skratta

Katarina Sandström har lockigt hår och en röd klänning. Hon ler mot kameran.

Katarina Sandström, 44, är ett bekant ansikte för hela Sverige efter att hon i otaliga år jobbat som nyhetspresentatör för SVT’s Rapport. För att se snygg ut i rutan varje dag gör Katarina något som vi alla borde ta efter – nämligen skratta.

– Var utvilad och ha roligt, det är en bra grej, säger hon till Hänt Plus.

Vaxar ögonbrynen

Johanna Nordström har fixade ögonbryn och skrattar mot kameran.

Komikern Johanna Nordström, 23, har hundratusentals visningar på sina humorvideos på sociala medier. När det kommer till skönhetsknep satsar hon allt på ett kort – nämligen bryn och fransar.

– Jag går och vaxar och färgar mina bryn var tredje vecka, avslöjar hon.

Foto: IBL

Annons