Kändis-Sverige sörjer Hasse Wallman: ”Han var en ärlig, livsglad och envis person”

Sveriges nöjespappa har omkommit i en ridolycka. Hasse Wallman blev 78 år.

Hasse Wallman startade Wallmans Salonger 1991. Foto: IBL

Hasse Wallman älskade sina hästar... Foto: IBL

Den sista bilden på Hasse togs dagen innan ridolyckan. Här med hustrun Marie. Foto: IBL

Kändis-Sverige sörjer Hasse. Här syns han med Lill-Babs. Foto: IBL

Han älskade nöjesindustrin och han älskade sina hästar. Och det var en ridolycka som skulle ända nöjespappan Hasse Wallmans liv. I fyra dagar kämpade han på sjukhus innan han somnade in med familjen vid sin sida.

Hasse Wallman var en ledande profil inom underhållningsbranschen – glad, ivrig, entusiastisk och stundtals krävande. Han kunde det mesta om nöjets estrader. Inte undra på. Redan som 20-åring började han driva Kingside där alla popstjärnor samlades. Det var i början av 60-talet. Han blev senare reklamchef på Gröna Lund, stod som arrangör när Beatles erövrade Sverige 1963 och i slutet av 60-talet startade han puben Engelen i Gamla stan, en kassako som alltid stod som pengagarant när olika projekt svajade. På showkrogen Bacci Wapen underhöll Cornelis Vreesvijk och Magnus & Brasse och på Chinateater blev det stora musikalframgångar med Peter Jöback i spetsen.

Allt ledde fram till Wallmans Salonger och Golden Hits, konceptet med showande serveringspersonal som skulle bli en plantskola för framtidens stjärnor. Hanna Hedlund, 39 är en av dem:

– Jag kommer att minnas Hasse som en ärlig, livsglad och envis person, säger hon i Aftonbladet.

Hasse Wallman blev 78 år och sörjs närmast av hustrun Marie och deras två barn med familjer. Ridolyckan är i skrivande stund ännu inte utredd.

 

SENASTE NYTT!