LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kanal 5 bryter tystnaden om Köping-profilens död: ”Vila i frid”

15 dec, 2023 
Linn Seipel
Välkommen till köping profilerna
En månad har gått sedan Välkommen till Köping-profilen Frans Pettersson, Frasse, gick bort.
Nu bryter kanalen där programmet sändes tystnaden om dödsfallet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med statsminister Ulf KristerssonBrand logo
Fem blixtsnabba med statsminister Ulf Kristersson

Det har gått ungefär en månad sedan Frans ”Frasse” Pettersson somnade in. Han blev känd för det svenska folket i samband med den populära Kanal 5 och Discovery plus-serien Välkommen till Köping, vilken följde fyra personer med funktionsvariation och deras liv i Köping. Utöver Frasse medverkade även Linda Hammar, Torbjörn Jonsson och Mats Halvarsson i serien.

Välkommen till Köping-Mats om saknaden efter Frasse: ”Tomt i hans rum”

I samband med Frasses bortgång uttalade sig den nära vännen och tv-kollegan Mats Halvarsson sig om sin sorg.

– Jag blev jätteledsen när Frasse dog. Han betydde jättemycket för mig, jag har känt honom länge, nästan hela livet. Även innan han flyttade in till oss, sade Mats då till lokaltidningen Bblat.

Annons

Kompisarna bodde på samma gruppboende, och hade över åren bildat ett alldeles särskilt band till varandra som blir svårt att ersätta.

– Det är så tomt efter han, tomt i hans rum. Det är jättetråkigt, berättade Mats i samma intervju.

Kanal 5 uttalande om Frasses död – en månad efter hans bortgång

Nu uttalar sig också kanalen där Välkommen till Köping sändes offentligt om dödsfallet för första gången. I ett inlägg på Instagram skriver Kanal 5:

”Vila i frid Frasse. För en tid sedan nåddes vi av den sorgliga nyheten om Frans “Frasse” Petterssons bortgång. Frasse var en kär vän och en lysande stjärna i Kanal 5-familjen, och det är med djup saknad vi minns hans varma leende och unika personlighet som berörde oss i tre säsonger av Välkommen till Köping. Våra tankar går till hans närmaste familj och vänner.

Pressansvarige för programmet, Anders Kilander, har dock tidigare uttalat sig om Frasses bortgång. En förlust han menar har drabbat många hårt.

– Frasse var väldigt omtyckt av både tittarna och oss på Kanal 5 och vi kommer att sakna honom. Vårt fokus nu är att stötta alla hans vänner i Köping och våra tankar går till hans familj och alla som tyckte om honom, sade Anders Kilander då de annonserade dödsfallet, skriver Expressen.

FOTO: Pressbild discovery+, Instagram

Annons