bonde söker fru 2022

KRÖNIKA: Linda Lindorffs 16 år av Bonde söker fru utan Kristall – det är f-n för jävligt

Gabriella Håkansson och Linda Lindorff

Linda Lindorff är i full gång med den 16:e säsongen av tittarsuccén Bonde söker fru. Trots detta har hon aldrig fått någon Kristall.
”Det är faktiskt en skam för tv-Sverige att programmet inte uppmärksammats mer”, skriver Hänts Gabriella Håkansson.

Ett tiotal barn och minst lika många bröllop, Linda Lindorff är inte bara en fantastisk programledare utan förmodligen Sveriges allra bästa matchmaker?

I hela 16 säsonger har Linda hjälpt våra svenska bönder att hitta kärleken. Det har blivit tårar, skratt, pinsamheter och mängder av magiska stunder när Linda, hennes rutiga skjorta och gummistövlar besökt gårdar från norr till söder.

Linda Lindorff är lika kopplad till Bonde söker fru som Steffo Törnquist är till Nyhetsmorgon. Men det finns nog ingen som slår Linda i att vara engagerad i sitt program. Varje vecka bloggar Linda om Bonde-avsnitten, det delas bonusmaterial och så fort något stort sker i böndernas liv finns Linda där och hejar på. Det spelar ingen roll om bönerna medverkade för över tio år sedan, Linda verkar hålla kontakt med exakt alla sina tidigare deltagare.

Det är inte många program som klarar att hålla hög nivå under så många år som Bonde söker fru har gjort och det är allt färre som gör det med samma programidé och samma programledare – utan att folket tröttnar.

Den där Kristallen får helt enkelt aldrig följa med Linda hem, vilket i mina ögon är fullkomligt orimligt!

Trots detta har programmet aldrig vunnit någon Kristall. Det är faktiskt en skam för tv-Sverige att detta program inte uppmärksammats mer. Många gånger har Bonde söker fru varit nominerade men den där Kristallen får helt enkelt aldrig följa med Linda hem, vilket i mina ögon är fullkomligt orimligt!

Det sägs att Linda stormade ut ur lokalen och vrålade rakt ut efter att inte ha vunnit pris på tv-galan år 2016.

”När jag förstod att vi återigen blir utan pris valde jag att lämna bordet och sedan sprang jag genom foajen och ut ur byggnaden. När jag kom ut gav jag ifrån mig ett riktigt Ronja Rövardotter-skrik och släppte ut alla känslor. Då försvann nervositeten och besvikelsen”, ska Linda ha berättat efter dramat på tv-galan.

Just år 2016 var det någon halvdan sidoshow av Ullared som kammade hem vinsten framför Lindas ögon. Så ett Ronja Rövardotter-skrik låter minst sagt som en rimlig reaktion.

Sedan dess har Linda uttryckt att hon inte behöver få någon Kristall för att veta vilket fantastiskt program Bonde söker fru är. Och visst, Linda kanske redan har vunnit den största vinsten genom att få behålla sin såpa i snart 20 års tid. Men rätt ska vara rätt, det finns ingen som förtjänar den mer än du. Linda, i min värld är du en riktig vinnare och en dag ska den där Kristallen bli din!

FOTO: Hänt/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN