LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kalle Moraeus om stora viktraset i Biggest loser VIP: ”En kickstart”

07 jul, 2018 
AvOla Brising
Kalle Moraeus berättar nu om sitt stora viktras i Biggest Loser VIP 2018.
Kalle Moraeus har kämpat med vikten länge. Han gick ner många kilon under Biggest loser VIP och kör nu strikt LCHF-kost.
Annons

Spelmannen Kalle Moraeus, 54, har haft några tuffa år efter en uppslitande skilsmässa från exfrun Anita, 52. Men nu är den populäre masen tillbaka med råge. Han avslutade inspelningarna av ”Biggest Loser VIP” för en månade sedan och istället för att deppa ihop över ensamheten har han funnit en ny kärlek – till träning och en hälsosam livsstil.

– Jag har tappat mycket i vikt. Det känns kul och är jävligt inspirerande. Jag har ganska mycket kvar, men jag kan det här så fruktansvärt bra. Min utmaning blir när jag når den vikt jag vill ha. Då måste jag leva så i ett år, då ritar man om kroppens karta. Då går man inte upp lika lätt. Det är där kampen ligger! sa Kalle i Aftonbladet i början av juni.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han förklarade samtidigt:

– Jag kör superstrikt LCHF-diet och äter väldigt lite mat. Jag är i ketos.

Ketos är ett eftersträvansvärt metaboliskt tillstånd för LCHF-utövare där kroppen är i konstant förbränning. Och nu berättar artisten mer om sin syn på LCHF i en ny intervju med Expressen:

Annons

– Det går ut på att begränsa insulinproduktionen genom att inte äta kolhydrater. Jag kör strikt, men när jag firade midsommar i New York blev det vissa avsteg. Nu är jag tillbaka igen och kör stenhårt.

Han säger samtidigt att han är oerhört tacksam över att han fick vara med i Biggest loser VIP eftersom det har hjälpt honom mycket på vägen till ett hälsosammare liv:

– Det är en kickstart av Guds nåde att komma dit. Det är lugn och ro, man har ingen telefon, ingen utanförliggande stress, är bara där och får ägna sig åt hälsan. Jag är jätteglad att man frågade mig. Det var sköna människor med i programmet, bra samtal och stöttning av varandra.

Framför allt vill inte Kalle bli sjuk på äldre dar. Han förklarar:

– Det är en käpphäst som jag har. Är man en obes (överviktig) person så är det egentligen inte fråga om man kommer att bli sjuk utan när.

FOTO: IBL, Stella

Annons