LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kalle Moraeus om livet efter skilsmässan: "Det tar år för sorgen att läka"

13 dec, 2014 
AvAnna Shimoda
I mars skilde sig Kalle och Anita Moraeus. Men Kalle är inte säker på att han kommer möta kärleken igen. "Jag skulle nog kunna tänka mig att leva ensam resten av livet."
Annons

Mora tingsrätt fick en ansökan om skilsmässa från makarna Moraeus den 20 mars i år. Spelmannen Kalle Moraeus, 51, och hustrun Anita Moraeus, 49, som har vuxna dottern Johanna, 18, begärde ingen betänketid. Det som såg ut att bli en fridfull separation utvecklades dock snart till en härva av infekterade bråk.

SE OCKSÅ: Kändisfrisörens hårda dom mot Mellostjärnan: “Klipp av allt”

Kändisfrisörens hårda dom mot Mellostjärnan: "Klipp av allt"Brand logo
Kändisfrisörens hårda dom mot Mellostjärnan: "Klipp av allt"

Kalle och Anita började bland annat tvista om vem som skulle sköta bodelningen. Medan Anita ville ha en bodelningsförrättare utanför Dalarna, eftersom hon ansåg att det skulle vara svårt för någon i trakten att vara opartisk, kom Kalle med egna yttranden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Kalle är övertygad om att det kommer ta år för honom att läka. Foto: TT
Kalle är övertygad om att det kommer ta år för honom att läka. Foto: TT

Samtidigt publicerades uppgifter om att Anita hade träffat en ny man, redan två år tidigare på sin fars begravning. Nu talar Kalle för första gången ut om den svåra perioden.

Annons

– Jag är mitt uppe i något som fortfarande är så nytt att jag inte har hunnit få något perspektiv på mitt nya liv. Jag kan helt enkelt inte se framåt ännu. Inser att det blir en helt ny modell på livet och det är inte lätt att anpassa sig till det som 51-åring, efter mer än 20 år tillsammans med en annan människa. Det sägs att det tar tre år för en sorg att läka ut och det får jag kanske rikta in mig på, säger han i tidningen Året Runt.

Kalle med exfrun Anita. Foto: IBL
Kalle med exfrun Anita. Foto: IBL

Karriären är det däremot inget fel på. Sedan “Melodifestivalen”-succén med låten “Underbar” har det rullat på med medverkan och jobb på “Körslaget”, “Moraeus med mera” och Kristallengalan. Snart väntar julturné med Lisa Miskovsky, 39.

– Jag skulle nog kunna tänka mig att leva ensam resten av livet. Det skulle i och för sig bli tråkigt, men ändå hanterbart. Och jag kanske inte är den lättaste att leva med, eftersom jag privat inte alltid är världens gladaste utan kan vara en riktig buttergubbe som gärna vill vara i fred.

Annons