LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kajsa Ingemarsson gick in i väggen: "Jag grät otröstligt – det var en mardröm!"

02 mar, 2015 
AvAngelica Jaako Billenman
Kajsa Ingemarsson gick in i väggen. Nu berättar hon om mardrömmen. "Incidenten var den lilla droppen som fick bägaren att rinna över. Jag föll bokstavligen ihop på golvet och bara grät."
Annons

För tio år sedan kom författaren Kajsa Ingemarssons, 49, fjärde bok Den ryske vännen ut. I samband med det brakade hela hennes liv ihop. Framträdanden, seminarier, intervjuer och fotograferingar blev för mycket i samband med boklanseringen. Stressen gjorde henne annorlunda och en kväll när hennes man, radiojournalisten Lasse Johansson, blev irriterad och snäste åt henne föll hon ihop och grät okontrollerat.

– Incidenten var den lilla droppen som fick bägaren att rinna över. Jag föll bokstavligen ihop på golvet och bara grät. Mer behövdes inte. Lasse försökte trösta, men något hände där och då som tog mycket lång tid att reparera, men som också ledde mig in på nya vägar, säger Kajsa idag till tidningen Allas.

Dagen efter åkte hon till Bokmässan i Göteborg.

– En mardröm var det. Mellan varje framträdande bröt jag ihop under pauserna och grät.

Kajsa med dottern Rosa på premiär. Foto: Jonas Hessman
Kajsa med dottern Rosa på premiär. Foto: Jonas Hessman

Till slut fick Kajsa diagnosen utmattningsdepression och hon var skör.

– Nio månaders sjukskrivning krävdes för att jag skulle komma tillbaka till arbetslivet, fast tillbaka på ett annat sätt. Det var en jobbig tid, men jag blev påmind om varför jag skrev. Att det inte bara handlade om yttre framgång och bekräftelse. Lusten att skriva och att uttrycka mig var det viktigaste.

Annons

Nu är hon aktuell med boken Modern mystik – den dolda vägen till inre klarhet, som inspirerar läsaren att söka en större mening med livet.

– Jag tror inte på Gud i någon religiös bemärkelse, men jag vet att jag existerar i ett sammanhang som är oändligt mycket större än jag själv, och att den oändligheten sträcker sig åt alla håll i både tid och rum. Livet är ett underbart mysterium, säger hon.

Andra gillar:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons