ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kajsa Bergqvist om tuffa tiden utan familjen: ”Saknar honom”

16 aug, 2023 
Daniel Sörensen
Kajsa Bergqvist om tuffa tiden utan familjen: ”Saknar honom”.
På lördag börjar friidrotts-VM i ungerska Budapest.
En av de som åker dit är förbundskaptenen Kajsa Bergqvist – hon lämnar då sin 8 månader gamla son Philip och frun Josefin hemma.
– När han är så liten vill man inte det, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kosovare Asllani: ”Erfarenhet kan bli en nyckel”Brand logo
Kosovare Asllani: ”Erfarenhet kan bli en nyckel”

19 augusti är det dags. Friidrotts-VM i Budapest med stora svenska stjärnor såsom Armand Duplantis, Daniel Ståhl och Khaddi Sagnia. Totalt är det 32 aktiva idrottare som gör resan från Sverige till Ungern. Dessutom är det givetvis flera ledare som följer med – bland andra förbundskaptenen Kajsa Bergqvist.

46-åringen – som är Sveriges mest framgångsrika höjdhoppare genom tiderna på damsidan – blev mamma för första gången så sent som för 8 månader sedan. Nu tvingas hon lämna sin son Philip och frun Josefin Holmqvist 35, hemma.

Kajsa Bergqvist med sin fru Josefin.
Kajsa Bergqvist med sin fru Josefin.

– Jag har ju varit borta några vändor redan. Och det är det att man missar... Just i den här åldern när han är så liten vill man inte det. Den här resan är den längsta jag kommer att vara borta ifrån honom, det är nästan två veckor. Jag saknar honom och min fru när jag är ute och reser, säger Bergqvist i en intervju med Expressen.

Annons

Kommer Facetimea mellan tävlingarna

Det är hennes andra VM som ansvarig. Debuten skedde i Eugene, USA, förra sommaren. Denna gång är hon bättre förberedd och vet mer vad som väntar.

– På ett mästerskap är det så oerhört intensivt. Och jag är i princip i tjänst 24 timmar om dygnet, eftersom det hela tiden händer saker. Då måste fokus vara 100 procent på de aktiva, säger hon.

Föräldrarna med sin son Philip.
Föräldrarna med sin son Philip.

Men visst kommer ett visst fokus även ligga på de två älsklingarna som stannat i Stockholm.

– Det får bli en hel del Facetime mellan friidrottspassen. Så jag märker att jag trots allt är med de där hemma.

FOTO: Instagram, Ola Axman/TT

Annons