ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Kajsa Bergqvist om första tiden som mamma: ”Blir universums centrum”

18 jan, 2023 
Daniel Sörensen
Kajsa Bergqvist om första tiden som mamma – orden om sonen
Kajsa Bergqvist blev mamma för en månad sedan.
Nu berättar hon om den första tiden med sonen.
– Det är klart att det har ändrat ens perspektiv på livet, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”Brand logo
Charlotte Kalla: ”Trivs som skidpensionär”

I oktober bekräftade den före detta höjdhopparen Kajsa Bergqvist, 46, att hon och hennes fru Josefin Holmqvist, 35, skulle bli föräldrar mot slutet av 2022. De har varit ett par sedan 2019 och bor tillsammans i centrala Stockholm.

Världens sötaste grabb. Vi är så lyckliga. Vi har inte valt namn till honom än”, skrev Kajsa Bergqvist i ett sms till Expressen då.

Kajsa Bergqvist: ”Livet är fantastiskt”

Bergqvist – som tog över jobbet som förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget sommaren 2021 – var en av gästerna på Idrottsgalan som ägde rum i måndags. Det var första gången som den nyblivna mamman var ute i offentligheten sedan sonen föddes.

Kajsa Bergqvist är utbildad sommelier och älskar viner av alla dess slag.
Kajsa Bergqvist är utbildad sommelier och älskar viner av alla dess slag.

– Det är nästan första gången jag är ute. Jag har en fantastisk fru som hejar på mig och säger att jag ska gå. Livet är fantastiskt. Det har varit väldigt, väldigt kul. Det är bara en månad sen han kom men han mår bra och är väldigt snäll. Skönt det, säger hon till Expressen.

Annons

Hon får frågan om det har blivit en stor förändring i vardagen sedan sonen kommit hem. Det försäkrar hon att det har blivit.

– Det är klart att det är en omställning. Vi har en till familjemedlem som blir universums centrum. Det är klart att det har ändrat ens perspektiv på livet, även om det är tidigt än, säger hon och fortsätter:

– Man är otroligt glad, men känner ändå ansvaret att man ska uppfostra den här personen. Det är mitt ansvar att se till att han blir en bra människa. Det arbetet har bara börjat. Men det känns bara så, så kul.

Diskuskastarna Simon Pettersson och Daniel Ståhl bär bort Bergqvist mot vallgraven efter Sveriges segrar på både herr- och damsidan i Finnkampen. Enligt tradition får hon ta ett dopp.
Diskuskastarna Simon Pettersson och Daniel Ståhl bär bort Bergqvist mot vallgraven efter Sveriges segrar på både herr- och damsidan i Finnkampen. Enligt tradition får hon ta ett dopp.

Tog ledigt över jul

Hon tog ledigt från sitt förbundskaptensjobb över jul men ”smög igång under mellandagarna” igen.

Den egna karriären avslutade hon 2008. Hon har fortfarande inomhusvärldsrekordet för damer, 2,08 meter. På meritlistan har hon ett OS-brons från Sydney 2000, VM-guld inomhus från Lissabon 2001 och Birmingham 2003 samt ett VM-guld utomhus i Helsingfors 2005.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, Sven Lindwall/Expressen/TT, Jonas Ekströmer/TT

Annons