Just nu: Runar Sögaard dömd till fängelse – igen

Förra året dömdes Runar Sögaard till fängelse av Nacka tingsrätt. Han överklagade till Hovrätten – som återigen dömt honom till fängelse.

Det var i november förra året som kändispastorn Runar Sögaard dömdes till två månaders fängelsestraff för bokföringsbrott. Han överklagade – men nu har Hovrätten kommit fram till samma beslut.

“Hovrätten instämmer i tingsrättens bedömning att Runar Sögaard i objektivt hänseende har gjort sig skyldig till två fall av bokföringsbrott”, står det i domen.

Anledningen? Han har inte lämnat in årsredovisningar i tid.

Runar hamnar bakom lås och bom. Foto: TT

Runar hamnar bakom lås och bom. Foto: TT

“Självklart anser jag att domen är mycket märklig! Rätten anser att det gjorts med uppsåt av mig trots att redovisningsbyrån under ed vittnade och berättade att det var deras fel på grund av personalproblem och personalbrist”, skrev Sögaard i ett mejl efter tingsrättens dom.

LÄS MER: Så kan Runar Sögaard slippa fängelse

Enligt advokaten Leif Gustafson kommer han antagligen överklaga ännu en gång.

LÄS MER: 9 saker som Runar Sögaard kan fördriva tiden med i fängelset

– Det är i stort sett en likartad bedömning hovrätten gör. Jag har inte pratat med Runar men kan säga att det finns en möjlighet att det kan vara intressant att pröva det hela vägen. Det är mycket som talar för att det överklagas. Jag har underättat honom, men jag skulle gissa att han önskar få upp det en instans till, säger han till Expressen.

SENASTE NYTT!