TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Just nu: Runar Sögaard dömd till fängelse – igen

18 feb, 2015 
AvAnna Shimoda
Förra året dömdes Runar Sögaard till fängelse av Nacka tingsrätt. Han överklagade till Hovrätten – som återigen dömt honom till fängelse.
Annons

Det var i november förra året som kändispastorn Runar Sögaard dömdes till två månaders fängelsestraff för bokföringsbrott. Han överklagade – men nu har Hovrätten kommit fram till samma beslut.

“Hovrätten instämmer i tingsrättens bedömning att Runar Sögaard i objektivt hänseende har gjort sig skyldig till två fall av bokföringsbrott”, står det i domen.

Anledningen? Han har inte lämnat in årsredovisningar i tid.

Runar hamnar bakom lås och bom. Foto: TT
Runar hamnar bakom lås och bom. Foto: TT

“Självklart anser jag att domen är mycket märklig! Rätten anser att det gjorts med uppsåt av mig trots att redovisningsbyrån under ed vittnade och berättade att det var deras fel på grund av personalproblem och personalbrist”, skrev Sögaard i ett mejl efter tingsrättens dom.

Enligt advokaten Leif Gustafson kommer han antagligen överklaga ännu en gång.

– Det är i stort sett en likartad bedömning hovrätten gör. Jag har inte pratat med Runar men kan säga att det finns en möjlighet att det kan vara intressant att pröva det hela vägen. Det är mycket som talar för att det överklagas. Jag har underättat honom, men jag skulle gissa att han önskar få upp det en instans till, säger han till Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons