TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Juryns chock efter Kishti Tomitas hårda ord i Idol

20 aug, 2019 
AvSarah Mansouri
Juryns chock efter Kishti Tomitas oväntade ord mot Elvira i Idol 2019.
När TV4:s Idol intar Göteborg lämnar 18-åriga Elvira jurymedlemmen Nikki Amini i chock – och hon blir samtidigt en vattendelare bland de övriga medlemmarna i juryn.
Annons
Allt om IdolBrand logo
Allt om Idol

I kvällens avsnitt av Idol på TV4 har juryn kommit till Göteborg, vilket är det andra stoppet på säsongens auditionturné.

I vanlig ordning hittar jurymedlemmarna både favoriter som de imponeras av, men de möts också av sång och framträdanden som de blir mindre imponerade av. Vissa får lämna rummet där alla auditions hålls med en krossad dröm, medan andra lämnar med en guldbiljett – vilken ger dem en plats på Idols slutaudition i Stockholm.

En av de som söker i Göteborg är 18-åriga Elvira Isip från Mölnlycke. Hon sjunger låten A million dreams och både Anders och jurykollegan Alexander Kronlund, 47, är märkbart imponerade av sången.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Wow, säger Alexander när Elvira sjungit färdigt, samtidigt som Anders Bagge applåderar.

– Det där är musikaliskt. Jäklar vilken kontroll, det är som ett instrument som går, säger Anders sedan.

Kishti: ”Jag är fullkomligt oberörd”

Även Nikki Amini, 34, är imponerad av sången. Hon erkänner samtidigt att det inte alls var vad hon väntat sig.

Annons

– När du klev in här så tänkte jag, jahopp, hon har nog hamnat fel och sedan när du började sjunga… kanske typ den vackraste audition som jag har hört, säger Nikki och Alexander fyller i:

– Jag vill inte slösa på ordet magiskt så ofta har jag tänkt nu, men jag slänger till med det nu. Det var magiskt och fantastiskt.

Men trots att Elvira blir lovordad av tre av jurymedlemmarna så håller den fjärde, Kishti Tomita, 55, inte alls med sina kollegor. Hon säger att hon inte alls delar deras upplevelse. Hon menar att det var skickligt, men påpekar att Elvira får mycket kompressorer på rösten.

– Jag trodde du skulle älska det här! utbrister en mycket förvånad Nikki Amini, varpå Kishti svarar:

– Nej, det gjorde jag inte. Jag är fullkomligt oberörd.

Även Alexander och Anders är chockade över Kishtis ord, men de kommer överens om att de får rösta på om Elvira ska få gå vidare i tävlingen eller inte.

Det blir ett ja både från Nikki och Anders, men Kishti säger bestämt nej.

– Vad är det som har hänt i ditt kaffe? utbrister då Anders förvånat.

Det blir således Alexander Kronlund som får ge den avgörande rösten – och det blir ett självklart ja, vilket betyder att Elvira får gå vidare i tävlingen till slutaudition.

Idol sänds måndag till onsdag klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: TV4

Annons