Julias okända samtal med Erik innan slutvalet i Bonde söker fru 2020

Julia Syrén och Erik Parai

Foto: TV4

Julia Syrén valdes bort av Erik Parai under slutvalet av Bonde söker fru.
Nu avslöjar hon det okända samtalet med bonden – strax innan beskedet.
– Det mycket bakom kamerorna som inte framgår i tv, säger Julia till Hänt.

Erik Parai Arnesson är en utav bönderna som sökt kärleken under höstens Bonde söker fru. Vid det sista valet hade han två tjejer kvar att välja mellan, Julia Syrén och Emma Karlsson. I onsdagens avsnitt berättar Erik för Julia att han har valt Emma, ett beslut som Julia tycker låter bra då kärlek inte har uppstått emellan henne och Erik.

Julia Syréns egna ord hur produktionen påverkade hennes beslut

När Hänt når Julia, månader efter inspelningen är hon nöjd över att det blev som det blev.

– Jag är glad att det inte blev vi. Min dåliga magkänsla stämde och det har jag även fått bekräftat när jag har sett programmet. Jag har nästan lärt känna Erik mer av att titta på avsnitten hemma i tv-soffan än vad jag gjorde under hela inspelningen som, på gården, bara pågick i sju dagar, säger Julia.

Säsongen har varit tumult för Erik, där två brevskrivare valt att lämna gården självmant. Även Julia hade planer på att åka ifrån Erik men stannade sedan kvar. Under intervjun med Hänt avslöjar hon nu anledningen till att hon stannade, det visar sig nämligen att produktionen hade ett finger med i spelet.

– Den där kvällen i skogen när jag ville lämna var jag säker på att jag ville lämna men jag blev påverkad av produktionen i mitt beslut. Jag kände att det fanns en attraktion emellan oss men utöver det fanns det ingenting mer från mitt håll, vilket jag var ärlig med den kvällen, säger Julia och fortsätter:

LÄS MER: Så gick det sen för bönderna i Kärlek åt alla

– Men det var inte särskilt uppskattat att jag var ärlig med min önskan om att få åka hem när redan två av fyra tjejer hade lämnat. Jag skulle säga att jag inte hade något direkt val överhuvudtaget. Jag önskar att jag hade lyssnat på mitt eget hjärta och inte låtit mig bli påverkad av produktionens rekommendationer.

Okända samtalet mellan Julia och Erik som kan ha avgjort slutvalet

Att produktionen påverkade Julias beslut är något som tittarna inte fått se, men vad Julia nu även avslöjar är att hon och Erik hade ett samtal innan slutvalet där Julia tydligt framförde sin önskan till bonden.

– Det framgår inte att jag var ärlig och berättade innan valet att jag inte ville bli vald. Jag vet inte hur Erik hade valt oavsett men jag hade aldrig haft samvete att åka på en resa ihop med honom när jag kände som jag gjorde, säger Julia.

Hon riktar även skap kritik mot produktionen efter flertal incidenter under säsongens gång.

– I övrigt är det mycket bakom kamerorna som inte framgår i tv. Jag vet att vi är flera deltagare som är besvikna på produktionens hantering av både deltagare och situationer. Jag skulle rekommendera dem att fundera på hur de behandlar sina deltagare inför nästa säsong med tanke på att så många frivilligt valde att lämna i år och att många upplevde situationen som jobbig och påfrestande. Men jag är trots vissa besvikelser jättetacksam för den här upplevelsen. Jag är framförallt tacksam över att jag har fått lära känna alla fina brevskrivare. Vi delar ett minne för livet!

LÄS OCKSÅ: Linda Lindorffs vassa pik till Carola Häggkvist – efter kärleksjakten

LÄS OCKSÅ: Björn Skifs okända ingrepp – opererade bort familjedraget