Julia i tårar – efter sonen Milans svåra fråga

Julia Bergman och sonen Milan

Det är med tårar i ögonen som Julia Bergman berättar om oron för sonen Milan. Nu hyllar hon det fina bemötandet som pojken i lekparken gav hennes son.
– Önskar att fler var så, säger hon.

Julia Bergman, 24, och sonen Milan, 5, gick rakt in i tittarnas hjärtan då de medverkade i Unga mammor på TV3 och Viafree. Under programmets gång expanderade familjen och har i dag fått två nya tillskott i form av Julias nya kärlek, Dennis Everberg, 27 och deras gemensamma dotter Zelda, 1.

Familjen valde efter fem säsonger att hoppa av programmet till förmån för deras alldeles egna show, Julia, Milan och Zelda, som även det går att se på Viafree. Avsnitten, som följer Julias vardag med en nyfödd bebis och storebror Milan, är fyllda med såväl kärlek som skratt och tårar.

Men under ett av veckans avsnitt blev det extra tufft för Julia som oroade sig för sonen. Milan föddes med Down Syndrom och står i bland inför utmaningar som inte alla barn gör. När han ska skaffa kompisar till exempel.

– Barn byter lek väldigt fort och då hänger han kanske inte riktigt med. Då blir han avvaktande och backar hellre än att bli överkörd, för vem vill bli det, säger Julia i programmet.

Det är när Julia tar med sig honom till lekparken som den svåra situationen uppstår. Milan leker kiosk när en pojke intresserat närmar sig honom.

Pojkens fina svar

När Julia frågar sonen om pojken kanske vill handla i kiosken blir Milan fundersam. Men till slut tar han mod till sig och frågar sin nya kompis om han vill köpa något. Julia berättar i programmet hur det “skär i hennes hjärta” när hon ser hur osäker Milan blir efter att ha ställt den tuffa frågan men blir snart varm av lycka då hon hör pojkens enkla svar:

– “Ja, jag vill ha en pizza och godis” svarade pojken, bara sådär, och jag såg hur han inte tyckte det var något konstigt alls. Milan blev så stolt.

Det är med tårar rinnande ner för kinderna som Julia berättar om oron för att sonen ska ha svårt att skaffa sig vänner när han väl börjar i skolan.

– Jag önskar bara att fler kunde vara som pojken i parken. Men man vet att barn är elaka, kanske utan att ens veta om det själva. Jag vill bara att han ska ha kompisar, säger hon innan hon är tvungen att avbryta.

SENASTE NYTT!