Julia Dufvenius Wollter om Stjärnorna på slottet 2020

Julia Dufvenius Wollter i Stjärnorna på slottet 2019

Skådespelerskan Julia Dufvenius Wollters deltagande i Stjärnorna på slottet 2020 blev inte alls som hon förväntat sig.
När hon fick förfrågan om att vara med, så var hon helt säker på att de hade ringt fel.
Inte av anledningen att hon inte kände sig tillräckligt kvalificerad, utan för att hon trodde hon var får ung för programmet.

Skådespelerskan Julia Dufvenius Wollter, 44, gjorde sin tv-debut i serien Den andra våren år 1989. Sedan dess har hon medverkat i över tjugo serier och filmer. Vi har senast sett henne medverka i svenska kriminaldramaserien Heder, där hon gjorde stor succé. Sedan blev det dags för Stjärnorna på slottet 2020.

I den 14:e säsongen av programidén ska hon bo tillsammans på ett slott med fyra andra stjärnor i en vecka och dela med sig av sina liv till varandra. Denna tv-inspelning gick av stapeln i juli och alla deltagare hade som vanligt en specifik dag för sina aktiviteter och middagar.

Stjärnkocken Tareq Taylor gör sin andra sommar i programmet och det är tillsammans stjärnorna som han sätter ihop menyerna.

Deltagarna 2020, förutom Julia, är Pernilla Wahlgren, 51, Björn Kjellman, 55, Måns Möller, 44, och Dragomir Mrsic, 49.

Trodde hon var för ung

På en pressträff inför Stjärnorna på slottet berättar Julia Dufvenius Wollter för Hänt i en intervju att inspelningen inte blev alls som hon tänkt sig.

– Den blev mycket roligare än jag trodde, säger Julia till Hänt trots att hon haft extremt höga förväntningar. Hon fortsätter:

– De här människorna som jag har fått vara med i åtta dagar, som delar med sig av sina liv, de är magiska.

Julia Dufvenius pratar varmt om de andra deltagarna och berättar att hon tycker det känns som att de har en hemlig klubb med dem.

– Man vågade vara öppna med varann, för att det var så snälla människor liksom, säger Julia.

Men den dagen hon fick förfrågan av produktionen om att delta i programmet, så var hennes första tanke att de sökt fel person.

– Jag tänkte så här “de måste ha ringt fel”. Jag tänkte att man skulle vara 105, eller liksom gammal för att vara med. Jag tänkte liksom “hur gammal tror de att jag är?”, säger hon till Hänt och skrattar.

Julias dag i Stjärnorna på slottet

På Julias dag blev det dags för andlighet och det lite mer spirituella och deltagarna fick träffa en person som jobbar som healer. Men när det gäller just andlighet är det inget som skådespelerskan känt sig öppen för hela livet, tvärt om.

– Jag har till och med tyckt att sånt varit ganska överskattat. Men jag tycker att livet blir så tomt och tråkigt om man rusar på. Det svåraste tycker jag egentligen är att landa, ta det lugnt och backa lite. Gasa kan jag, men backa är jag sämre på, medger Julia för Hänt.

Alla deltagare skulle alltså meditera med en healer på Julias dag, något som hon var nervös inför.

– Jag var ganska nervös inför det, för man vet ju inte hur det blir. Men alla var med på det och vi gjorde det på ett ganska roligt sätt.

Gällande programmet och vad som kommer att visas så är Julia Dufvenius Wollter inte ett dugg orolig.

– Allt var bara väldigt roligt, för alla bjöd så mycket på sig själva och då vill man bjuda tillbaka, avslutar Julia till Hänt.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Stina Stjernkvist/TT