Julia Dufvenius om äktenskapskrisen med maken

04 jan, 2020 
AvStina Dahlgren
Julia Dufvenius Wollter med maken Christoffer Wollter
Julia Dufvenius berättar om kriserna i äktenskapet med Christoffer Wollter.
Skådespelerskan avslöjar också att de har gått i parterapi.
– Det har varit jättekritiskt ibland, säger hon i Stjärnorna på slottet.
Annons

Pernilla Wahlgrens beslut: Därför väljer jag bort kärlekslivet
Pernilla Wahlgrens beslut: Därför väljer jag bort kärlekslivet

SVT:s program Stjärnorna på slottet är inne på sin fjortonde säsong. I år får tittarna följa Pernilla Wahlgren, 51, Björn Kjellman, 55, Julia Dufvenius, 43, Måns Möller, 44, och Dragomir Mrsic, 49.

I program två är det dags för skådespelerskan Julia Dufvenius att stå i centrum. Hon slog igenom som Ella i succéserien Glappet som sändes på SVT 1997. Ingmar Bergman såg serien och gav Julia en roll i sin film Saraband. Just nu är skådespelaren aktuell i tv-serien Heder på Viaplay, som blev en sådan succé att det snart är dags för säsong två.

Julia Dufvenius dag på Stjärnorna på slottet

På pressträffen inför Stjärnorna på slottet berättade Julia Dufvenius för Hänt om sin reaktion när hon först fick förfrågan om att vara med.

– Jag tänkte ”de måste ha ringt fel”. Jag tänkte att man skulle vara 105, eller gammal för att vara med. Jag tänkte “hur gammal tror de att jag är?”, sa hon och skrattade.

Trots sin unga ålder finns det en hel del att prata om från Julias liv. Hon berättar om sin karriär och om vändningen som kom i samband med metoo-rörelsen när hon valde att lämna Dramaten. Hon pratar också om kärleken till sin make Christoffer Wolter, 47, som även han är skådespelare.

Christoffer Wollter
Christoffer Wollter.

Dragomir Mrsic påpekar att det är ovanligt att ett par som jobbar i samma bransch håller ihop så länge som de har gjort – i 21 år. Julia berättar då att det inte alltid har varit en dans på rosor.

Annons

– Vi har bråkat. Vi har varit så osams och det har varit jättekritiskt ibland. Men vi har verkligen jobbat med vår relation. Gått i parterapi och självterapi och hittat modeller att prata med varandra när det har knutit sig. 

Christoffer Wollters ord om hustrun Julia Dufvenius

Björn Kjellman har vid flera tillfällen jobbat ihop med Christoffer och säger att Julias make ofta påpekar att det är tack vare henne äktenskapet har klarat sig.

– Han pratar ju om dig som att det är du som har tagit initiativ och varit jävligt drivande och varit en klippa att luta sig emot, säger Björn Kjellman. 

Julia åh sin tur passar på att hylla Christoffer för hans lugn och trygghet.

– Jag är den hyperkänsliga och han är den lite mer grovhuggna och robusta. Han ser inte så många problem liksom. Han är svinbra, säger Julia Dufvenius.

Julia och Christoffer har dottern Tilde, 19, ihop.

Julia Dufvenius och Christoffer Wollter på röda mattan
Julia Dufvenius och Christoffer Wollter på röda mattan år 2007.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT, SVT

Annons