Julia Bergmans förtvivlan efter graviditeten med dottern Zelda

Julia Bergmans stora förtvivlan – efter graviditeten

Julia Bergman blev tvåbarnsmamma i april förra året.
Nu öppnar hon upp om den stora sorgen efter graviditeten med dottern.
"Är det någon som känner igen sig?", undrar hon.

Tv-profilen Julia Bergman, 25, blev mamma till sonen Milan när hon bara var 18 år gammal. Men rätt så nyligen växte familjen ytterligare. Efter att hon träffat sin nya kärlek, hockeyproffset Dennis Everberg, 28, ville även de få barn tillsammans, och i april förra året kom dottern Zelda.  

Men trots lyckan över deras gemensamma dotter har tiden efter graviditeten inte varit helt enkel. Nu berättar hon om sin förtvivlan.

Kampen med två barn

Steget från att bara ha ett barn till att bli tvåbarnsmamma var väldigt jobbigt för Julia, och på sina sociala kanaler har hon varit öppen med hur hon känner. I samband med att familjen växte behövde Julia prioritera bort en del av jobbet för att hinna med familjelivet, ett beslut som inte gick hennes följare obemärkt förbi. Folk började undra var hon tagit vägen och varför hon inte uppdaterade lika mycket längre, vilket resulterade i att hon började känna konstant dåligt samvete över att inte kunna göra alla nöjda.

Julia förklarade att denna situation gjorde henne stressad och att hon började få fysiska symptom i följd av stressen och pressen. Hon bad därför sina följare om hjälp till att dels hitta inspirationen igen, men också visa henne förståelse för att hon måste prioritera sitt privatliv.

Men nu öppnar hon upp och berättar om fler saker som varit jobbiga för henne efter graviditeten med dottern.

Öppnar upp

Precis som för alla lämnar två graviditeter spår efter sig. Nu öppnar Julia upp om hennes kamp mot de stora förändringarna. Under en bild på Instagram berättar hon:

“Trivs tyvärr inte så bra i min nya frilla så imorgon åker jag till frisören igen för att färga tillbaka till ljust… råkade dessutom se ett gammalt klipp på mig själv precis innan jag blev gravid med Zelda och nu inser jag verkligen hur hårt mitt hår påverkades av graviditet och amning…”

Hon fortsätter.

“Så jag tänkte sätta i lite extensions också för att få tillbaka lite längd nu medan mitt egna hår äntligen håller på att växa ut och förhoppningsvis bli långt i sig själv igen (för tjockt har det verkligen hunnit bli, massa småhår ÖVERALLT i hårbotten). Påverkades ert hår positivt/negativt under graviditeten? Lider ni också av alla småhår?”, frågar hon sin följare.

Och Julia verkar vara långt ifrån ensam att känna som hon gör. Under bilden är det många som uttrycker att de känner igen sig och berättar om deras egna situationer.

“Jag tappade extremt mycket hår några månader efter förlossningen. Trodde på riktigt jag skulle bli flint. Sen märkte jag att jag hade stubb på flera ställen i huvudet och nu är min dotter ca 11 månader och det är hår lite varstans som är ca 3-5 cm långt”, berättar bland annat en följare.

FOTO: TT