Josephine Qvist om insikten efter uppbrottet från Stefan Warg

Josephine Qvists glädjebesked – plötsliga vändningen efter uppbrottet från Stefan Warg

Det var i våras reality-profilen Josephine Qvist och pojkvännen Stefan Warg gjorde slut för sista gången.
Nu berättar hon om sina insikter och tiden efter uppbrottet.
– Det var verkligen inte rätt, säger hon till Hänt.

Reality-profilen Josephine Qvist, 27, och hockeyspelaren Stefan Warg, 30, har haft allas ögon på sig efter att ha gått fram och tillbaka till varandra i flera år. Paret blev tillsammans hösten 2015 och förlovade sig sedan två år senare under en semester på Hawaii. Kort därefter bröt de dock förlovningen och gick skilda vägar, för att sedan hitta tillbaka till varandra igen. Men i våras kunde Josephine meddela att det tagit slut ännu en gång. 

Nu berättar hon om sina tankar och insikter efter uppbrottet med den tidigare fästmannen.

”Det var verkligen inte rätt”

Trots att våren varit turbulent för reality-stjärnan verkar hon ändå stå på benen, om inte stadigare än någonsin.

– Det har faktiskt varit bra. Det var ju mindre bra när jag var tillsammans med mitt ex, då mådde jag ju inte jättebra. Men sen vi har gjort slut har det bara gått uppåt och uppåt, och jag har bara mått bättre för varje dag som gått typ, säger hon.

När Hänt frågar om hon redan kan se att uppbrottet från pojkvännen var något bra råder det inga tvivel om saken.

– Ja gud ja, verkligen, säger hon direkt.

Hon fortsätter.

– Jag tror jag kände ganska länge att vi inte skulle vara med varandra. Men sen är man en sån person som ger allting in i det sista och har separationsångest på något sätt. Jag ville så gärna att det skulle funka, men insåg sen att det verkligen verkligen inte var rätt.

Hon berättar också att hon började må bra igen bara några dagar efter avslutet, men erkänner sedan att det såklart inte bara varit guld och gröna skogar. Precis som alla som går igenom ett avslut har även Josephine haft sina svackor, även om de varit betydligt färre än topparna.

– Det är klart att man har haft stunder, inte nu men i början, där man tänkt tillbaka på fina minnen och tyckt att det har varit lite jobbigt och blivit lite ledsen. Men nu idag känner jag typ bara “tack att det tog slut”.

Stolt över sig själv

På hennes Instagram har hon tidigare skrivit ett inlägg om hur hon tycker att alla ska bli bättre på att inte bara hylla varandra, utan även sig själva. Hänt frågade därför henne vad hon skulle vilja hylla sig själv lite extra för efter allt som har hänt.

– Jag är stolt över att jag varit så extremt stark i det här. En del av mig har liksom velat lägga mig i sängen under ett täcke och bara gråta typ. Men jag har verkligen valt att gå den andra vägen och istället sysselsatt mig hela tiden och fokuserat på mig själv och vad jag tycker är kul.

Avslutningsvis säger hon:

– Jag har inte låtit det här ta av min tid, för det har liksom redan tagit alldeles för mycket av min tid och energi. Jag har på något sätt lyckats stänga av det och lämnat det helt.

FOTO: TT, Youtube