LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Josefin Crafoord: "Jag vill gärna bli kär igen"

25 dec, 2016 
AvLotta Gray
Josefin Crafoord längtar efter kärlek och har siktet inställt på Qincy Jones. Hänts Lotta Gray möter en sprudlande glad tjej hemma i radhuset i Bagarmossen.
Annons

Först öppnar hon inte. Jag väntar. Har en stor påse sushi med mig, det ville hon ha den här Josefin Crafoord, 43. Jag trycker än en gång på ringklockan till det lilla radhuset i Bagarmossen och så står hon där, osminkad med den mest konstiga katt jag någonsin sett under armen.

– Kom in, han är inte farlig, ser bara lite ut som Yoda, säger hon och visar mig in i köket.

Josefin med sonen Charlie
Josefin med sonen Charlie

Sonen Charlie, 12, är hemma. Jag packar upp maten och vi börjar äta. Född i Göteborg, föräldrar är mamma My och pappa Björn. Josefins första år tillbringades emellertid i småländska Vimmerby.

– Det var en massa djur, hästar, hundar, kaniner, gröna vågen du vet, säger hon och biter huvudet av en laxnigiri.

Annons

– De separerade när jag var runt tre, jag och mamma flyttade till Stockholm och jag träffade pappa väldigt sporadiskt. Mamma träffade en ny man, vi bodde först i Gamla Stan och sedan på Söder. Hon jobbade som dekormålare på Stadsteatern, höll på mycket med konstnärliga uttryck, allt från att göra skivomslag till att trycka tyger. Det var mycket musik, fester och festivaler. Ebba Grön och Grisen skriker ute på Oasen Rågsved och festerna på Gärdet, och det var alltid mycket folk. En lite punk-bohemisk uppväxt, med mycket kultur.

Josefin med älskade hunden Annelie
Josefin med älskade hunden Annelie

De flyttade runt mycket vilket Josefin inte alls upplevde som jobbigt, snarare något gott hon fått med sig.

– Jag gillade att vara speciell, jag visste allt om musik, teater, coola kläder och smink. Jag åkte T-bana och buss själv när jag var runt åtta. Men tv hade vi ingen och jag hade inget eget rum. Jag var med på allt, hela tiden och eftersom jag var ensambarn var det jag och de vuxna. Jag är väldigt glad åt min uppväxt trots röran. Ett tag bodde vi kollektivt på Blekingegatan i en femma. Hade råtta, anka, undulat, fiskar och katt samtidigt och inga som helst regler. Det kom band och spelade i vardagsrummet och man kunde vara vaken hela natten. Ville jag ha en svart balettdräkt så fixade mamma det men jag fick aldrig någon Barbie. Det var mycket Nina Hagen hemma.

Annons

Charlie gosar med den galna katten som hela tiden vill upp på bordet och ha lax, till slut lägger han sig tillrätta på min halsduk.

– Jag gick i skolan på Katarina Södra, sedan flyttade vi en sväng till Göteborg i trean och halva fyran, sedan tillbaka till Stockholm, Söder och sedan ut till Gröndal. Jag gick estetisk linje på Södra latin med inriktning bild, tyckte det var dötråkigt . När det var över åkte jag till Aten och jobbade som modell ett tag.

Väl tillbaka i Stockholm hängde Josefin med många vänner och blev snart inbjuden till de rätta festerna.

– Vi var ett gäng coola unga människor som alltid blev inbjudna för att höja stämningen på olika fester. Jag var bara 18 när jag en kväll träffade Peter Boman och Peter Siepen på en fest och de erbjöd mig jobb på ZTV där de jobbade. Jag gick dit, gjorde ett programledartest och fick mitt första tv-jobb, ett önskeprogram som hette “Videovalet”.

Wille, Josefin och Roderick
Wille, Josefin och Roderick

Hon jobbade på ZTV i två omgångar med ett litet avbrott då hon träffade Wille Crafoord, 50.

Annons

– Vi sågs på Gröna Lund, på klubben Vegas, på Djurgården, han raggade upp mig och vi blev snabbt ett par, flyttade ihop och jag lämnade min fina etta på Sveavägen, flyttade in hos honom och vi hade ett midnattsbröllop året efter på Långholmen, jag var höggravid med Roderick, det var 200 gäster. Wille ville verkligen ha barn och för mig var det helt okej, jag hade ingen annat för mig just då.

Men äktenskapet började knaka och efter fem år var skilsmässan ett faktum. Josefin hade börjat på ZTV igen och ville ha action. De var för olika och hade skilda sätt att se på livet och hon hade  nu Roderick varannan vecka och trivdes.

– Det funkade bra, det var skönt att vara singel respektive mamma varannan vecka. Jag gjorde skräddarsydda shower på ZTV, “Kollo” och “Josefins Värld”, sedan “Silikon” på TV3 och började sedan på TV4 som hallåa efter att ha gått en kurs i hur man marknadsför sig själv.

Martin Aliaga med Josefin Crafoord Biopremiär "I skuggan av värmen" Mars 2009
Martin Aliaga med Josefin Crafoord. Biopremiär “I skuggan av värmen” Mars 2009

På bussen på väg till en filmpremiär träffade hon skådisen Martin Aliaga, 45, som hon sett i filmen ”Festival” på TV. De började prata och han ringde henne efter ett tag och sedan gick allt väldigt snabbt.

Annons

– Pang, boom. Jag blev gravid med Charlie medan jag gjorde ”Paradise Hotel”, det var fantastisk Martin och Charlie var med, det var varmt och härligt och jag kunde amma lite i pauserna.

Hallåandet på TV4 fortsatte efter ”Paradise Hotel” men Josefin ville göra mer tv-underhållning.

Hänts Lotta Gray hamnar hemma hos Josefin
Hänts Lotta Gray hamnar hemma hos Josefin

TV3 hörde av sig och erbjöd henne jobbet som programledare för dejtingprogrammet ”Fling” och i samma veva började hon sidekicka med Annika Lantz, 48, i P3. Därefter fortsatte Josefin på Radio Stockholm med ”The Voice” och morgonshowen “Vakna med The Voice” men relationen med Martin var inte hundra procent.

– Vi separerade för fyra år sedan. Det var när vi flyttade till det här radhuset som jag insåg att det inte var bra, I och med flytten blev allt så tydligt. Men vi har en jättebra vänskap i dag. Lustigt nog med tanke på hur jobbigt uppbrottet var för mig. Jag är hellre ensam med mina barn än lever i halvbra relationer. Det ska ju handla om att stötta varandra.

Annons

Hon fortsätter att hälla sylt i den deg som ska bli kakor och ber mig om hjälp. Sedan dess har det rullat på och hon är inte rädd för förändringar, behöver lite nytt ibland. Radio passar henne. Där är man mer sig själv, som hon säger.

– Jag är nog mer av en radioperson men har alltid stuckit ut vare sig jag vill det eller inte. Jag vill såklart göra tv också. Sen vill jag börja måla och rita igen. Den biten har legat på is för länge.

Nu gör hon svensk pop på eftermiddagarna, söndagar “Mix Megapol” och så podden ”Ihop med Josefin” där lyssnarna får hjälp med sina relationsproblem.

Hon är lite hemligt förälskad i Quincy Jones III.
Hon är lite hemligt förälskad i Quincy Jones III.

Och kärleken då?

– Jag vill gärna bli kär igen. Han i “Idol”, Quincy Jones III, han verkar supermysig, charmig. Hur ska jag få kontakt med honom tro?

Charlie skrattar och vill åka till Farsta för att köpa en dataskärm. Sedan visar Josefin runt mig i huset och vi fortsätter baka syltkakor. Ifall Quincy kommer.

Här kan du se när Josefin bakar kakor till sin drömdate Quincy hemma i sitt kök.

Hänt träffar Josefin CrafoordBrand logo
Hänt träffar Josefin Crafoord

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons