Jonna Lundell om svåra aborten – tvingas till sjukhus igen

Jonna Lundell talar ut om aborten som hon tvingas göra om för fjärde gången.

Tidigare i vår valde Jonna Lundell att göra abort. Men att utföra aborten en gång räckte inte, och inte heller två eller tre. För Hänt berättar Jonna Lundell att hon återigen måste till sjukhus för skrapning. ”Jag mår inte jättebra”, säger Jonna Lundell.

I höstas blev Youtube-stjärnorna Joakim Lundell, 33, och Jonna Lundell, 25, föräldrar till sitt första barn som fått namnet Lunabelle. Det blev en tuff graviditet för Jonna Lundell, som flera gånger tvingades söka vård. I slutet av graviditeten drabbades hon även av en förlossningspsykos. Men själva förlossningen gick bra och i oktober välkomnade de sin dotter till världen.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

I mars la paret ut en video där de berättade en mindre rolig nyhet. Jonna hade återigen blivit gravid – men valde att göra abort då hon inte mådde bra. Paret har under våren haft stora problem med sitt hus i Norrköping och en hantverkare som visat sig vara någon annan än de trodde. Detta, i kombination med att ta hand om ett litet barn, resulterade i att Jonna inte alls kände sig redo för ytterligare ett barn.

– Efter att vi fick veta det här med hantverkaren så rasade ju allt, det här året har varit väldigt tufft för oss och sen kom det här också. Jonna kollapsade och mådde fruktansvärt dåligt. Så vi beslutade att det var bäst att ta bort barnet så Jonna skulle kunna fokusera på att må bra, sa Joakim Lundell i videon.

Efter den första aborten har Jonna Lundell fått göra återbesök och ytterligare flera aborter då den avslutade graviditeten inte varit helt borta. I samma veva blev hon även sjuk, enligt henne till följd av aborten, och fick utföra ytterligare en operation.

– Det är med andra ord den här aborten som har ställt till allt, allt, allt, säger hon i en video på Youtube.

Jonna tvingas återigen till sjukhus

När Hänt träffar Youtube-paret berättar Jonna Lundell att aborten ännu inte är fulländad.

– Jag gjorde medicinsk abort två gånger och har även gjort en skrapning. Nu om en och halv vecka ska jag göra en till skrapning för den är inte borta än, säger hon.

Maken Joakim Lundell är märkbart upprörd över situationen.

– Hur kan sjukvården missa först med tabletter två gånger, sen måste man även skrapa. Redan då är det sjukt. När hon ringde mig och sa att hon måste skrapa igen, då sa jag ”driver du med mig?”. Vem är idioten som måste göra det fyra gånger för att se till att det är rent liksom? säger Joakim Lundell.

Jonna Lundell säger att de hade velat göra skrapningen så fort som möjligt egentligen, men då paret ska på semester till Grekland blev det uppskjutet till efter att de kommer hem från utlandet. Situationen är påfrestande, menar hon.

– Jag mår inte jättebra, det gör jag inte, säger hon.

– Jag blir så himla förbannad och så arg. Hon vågar ju inte säga något heller och kräva sin rätt till sjukvård så jag får vara den onda mannen som ringer och säger ”nu får ni kolla upp det här”, säger Joakim Lundell.

FOTO: TT/Fredrik Sandberg, TT/Allis Nettréus

Senaste nytt