Jonna Lundell om bråken med maken Joakim: ”Ett problem”

Jonna Lundell avslöjar i Familjen Lundell hur ofta hon och maken Joakim Lundell bråkar.

I Familjen Lundell filmas Joakim och Jonna Lundell i deras vardag med dottern Lunabelle.
I ett nytt avsnitt berättar Jonna om bråken som hon och maken har varje månad.

Joakim Lundell, 34, och Jonna Lundell, 25, har under sina sju år som par tagit relationen till nya höjder flera gånger. Bland annat har de hunnit gifta sig, köpa ett stort hus tillsammans och i oktober förra året utökades familjen med parets lilla dotter Lunabelle, 1.

Under flera års tid har Joakim och Jonna delat med sig av sin vardag på den gemensamma Youtube-kanalen Jocke och Jonna, men numera är de inte lika aktiva där. Anledningen är att de istället syns i den egna realityserien Familjen Lundell på Dplay.

I ett nytt avsnitt av Familjen Lundell kan tittarna se hur stämningen blir mer och mer frostig mellan Joakim och Jonna. I programmet förklarar Jonna att hon och Joakim ofta tjafsar och bråkar under en viss period varje månad. Detta på grund av hennes PMS, premenstruellt syndrom.

– Vi bråkar ju, eller tjafsar, är oense en del och det händer ungefär en gång i månaden och det är när jag har PMS oftast, säger Jonna Lundell i programmet.

Jonna förklarar att hon och maken har olika syn på hennes PMS.

– Jocke har ju sina diagnoser som jag ska ta hänsyn till, och jag har min PMS. Och då tycker ju han att det är två helt olika saker, men det är ju ett problem vi båda har.

Joakim och Jonna i storbråk

Jonna Lundell har tidigare varit öppen med att hon lider av PMS, och har även skrivit en bok där hon berättar om hur hon fick reda på att det är just PMS hon har. I det nya avsnittet av Familjen Lundell har Jonna PMS under inspelningen, vilket resulterar i ett storbråk mellan henne och maken.

Bråket tar fart när paret börjar diskutera Jonnas PMS-symptom – och det trappas sedan upp rejält när de båda makarna har olika åsikter kring hur de ska hantera perioderna då Jonna har PMS. Bland annat upplever Joakim att Jonna kan slänga ur sig saker som hon egentligen inte menar.

– I sju års tid har jag försökt. Jag har tagit att du gör slut med mig en gång i månaden, att du kastar fjärrkontroller, att du försvinner, att du inte har känslor för mig, allt vad du säger när du har PMS. Det gör ont, det sårar ändå, säger Joakim i programmet.

När Jonna Lundell får höra sin makes ord kontrar hon genom att säga att han kanske inte ska vara tillsammans med en person som lider av PMS om det sårar honom.

– Ja, men då kanske du inte ska vara ihop med någon som har PMS om det sårar så himla mycket, för jag kan inte styra över det. Det går inte, säger hon.

Jonnas tvivel efter tunga känslorna

Bråket blir mer och mer hätskt och i programmet syns paret skrika på varandra över matbordet. Jonna brister sedan ut i tårar efter att Joakim har rusat ut ur rummet.

Senare kommer Joakim tillbaka för att trösta Jonna, som är rädd att PMS:en ska påverka deras förhållande på så sätt att det tar slut.

– Hur länge ska vi kunna hålla ihop om det här alltid är en grej? frågar hon sig.

Hon möts då av stöttning från Joakim, som försäkrar henne om att de kommer ta sig igenom de tuffa perioderna tillsammans – varje gång.

FOTO: Dplay