LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jonas von Essen om Filip Lamprechts beteende i Förrädarna

23 sep, 2023 
FILIP LAMPRECHT
Filip Lamprecht är en av förrädarna i TV4:s nya storsatsning. Men det var ett uttalande som hade kunnat förstöra för honom.
– Då pratade han om att han ville testa på en skådespelarkarriär, berättar Jonas von Essen för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför lämnar Katia Mosally Sverige: ”Paus”Brand logo
Därför lämnar Katia Mosally Sverige: ”Paus”

TV4:s nya storsatsning Förrädarna går ut på att ett gäng kändisar ska befinna sig i ett slott. Tre av dem är utsedda till förrädare och gruppens mål är att genomskåda vilka dessa tre är, men det visar sig vara lättare sagt än gjort.

De utsedda förrädarna består av Katia Mosally, 36, Mi Ridell, 55, och Filip Lamprecht, 26. Hittills har de klarat sig mycket bra och vecka efter vecka är det en trogen som röstats ut.

Men i kvällens avsnitt bröts vinnarsviten.

Filip Lamprecht fick inte säga hej då till gruppen

Förrädarna har som sagt spelat sina kort rätt hittills, men i kvällens avsnitt lyckades gruppen rösta ut den första förrädaren, nämligen Filip Lamprecht, 26.

Annons

För många kom det som en chock att Filip inte var trogen, inte minst för minnesmästaren Jonas von Essen, 32.

– För mig var han en jag inte misstänkte så mycket, han var väldigt lugn och logisk och han kanske hade ett sätt som tilltalade mig, jag litade ganska mycket på honom, berättar Jonas för Hänt.

När en deltagare röstas ut måste de erkänna om de var trogna eller om de var en förrädare – sedan försvinner de snabbt ut från rummet med det runda bordet. För Hänt kan Jonas von Essen bekräfta att exakt så är fallet även för deltagarna. Man får inte ens säga hej då.

– Nej det är som i programmet, det där var liksom det sista vi såg av honom. Så det blir ju väldigt abrupt så det blir ju också verkligen såhär att man saknar dem som försvinner.

– Särskilt när det är trogna som vi röstar ut, för då vill man ju säga förlåt och det kändes så dumt att de bara försvinner och man får ingen chans att säga någonting.

FÖRRÄDARNA
Filip tvingades lämna gruppen med omedelbar verkan.

Filip Lamprechts uttalande om skådespeleri – som tittarna inte fick se

Idag är dock relationen mellan deltagarna god och alla har setts och fått möjligheten att prata ut efter programmet.

Annons

Har ni setts nu i efterhand och sagt förlåt till varandra?

– Ja jo men det har vi gjort, vi har setts några gånger och så sågs vi inför premiären och såg första avsnittet tillsammans. Det är inga som är ovänner med varandra, förklarar Jonas.

Men att det var just Filip som var förrädare kom som sagt som en överraskning för Jonas von Essen. Dessutom kan det hända att Filip råkade försäga sig vid ett tillfälle, men trots det så föll inte pusselbitarna på plats för Jonas.

– Vi åkte bil tillsammans samma dag, då pratade han om att han ville testa på en skådespelarkarriär...., säger Jonas och fortsätter:

– I efterhand känns det ju så här, att det kändes ju ännu mer som att han inte borde säga det då om han nu var förrädare. Så från mitt perspektiv så spelade han väldigt väldigt bra.

Annons