LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jonas Karlsson väljer bort vännerna för familjen skull: ”Tråkig”

11 dec, 2023 
JONAS KARLSSON
Jonas Karlsson har många järn i elden och vid sidan av allt jobb är han pappa till tre döttrar.
Nu berättar han om vad han behövt välja bort i livet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jonas Karlsson om rollen i Nattryttarna: ”Tungt i emellanåt”Brand logo
Jonas Karlsson om rollen i Nattryttarna: ”Tungt i emellanåt”

Jonas Karlsson, 52, är gift med Hanna Holmquist Karlsson och tillsammans har de döttrarna Julia, 22, Sofia, 18, och Cecilia, 15 år.

– Vi är lyckliga nog att ha kunnat följa varandra i alla förändringar. Vi är ju helt andra människor än när vi började träffas, eftersom vi bara var 22-23 år då, har Jonas Karlsson tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet.

Då jobbade Hanna också med teater men idag är hon kommunikatör.

Jonas Karlsson om äktenskapet med Hanna

Jonas har tidigare berättat vad han anser är viktigt i en relation.

– En relation bygger ju på andra saker nu när vi är äldre och har tre barn ihop. Vi har gått åt olika håll, men passar ändå ihop. En av de stora grejerna för mig är att min fru är min bästa vän, den som jag tycker att det är roligt, intressant och spännande att prata med. Vi har fortfarande en massa att diskutera. Men de som växer ifrån varandra och delar på sig, det är väl fine, ibland gör människor det, sa han till Aftonbladet.

Annons

Jonas har haft alla möjliga roller som diverse skurkar och för något år sedan fick vi se honom som den elake Tommy Lund i tv-serien Nattryttarna. Men som tur är ser han inga likheter med de här personerna som han spelar.

Jonas Karlsson tvingas välja bort vännerna

Faktum är att Jonas är en väldigt närvarande och familjekär person. I en ny intervju med Allas berättar han hur gärna han prioriterar familjen.

– Det gäller att ha en bra planering och en förstående fru. Hon arbetar som kommunikatör i dag, men det var genom teatern vi träffades så hon vet vad det handlar om. Det är ju mycket jobbande på kvällar och helger i perioder. Därför är det skönt att jag har författardelen också, i en skrivarperiod brukar jag enbart arbeta på dagtid på vardagar när barnen är i skolan, säger han.

Jonas berättar vidare att det gått bra trots allt – men vännerna har kommit lite i kläm.

– Familjen är och har alltid varit väldigt viktig för mig, så det som det blivit mindre av är att hitta på saker med vänner. Där kan jag säkert uppfattas som ganska tråkig som aldrig vill hänga med.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons