LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jonas Gardell och Mark Levengoods äktenskapsförord avslöjat

02 nov, 2022 
Jonas Gardell och Mark Levengood
Jonas Gardell och Mark Levengood har varit förlovade i 36 år.
Men hur ser uppgörelsen ut om det oförutsedda skulle hända i äktenskapet?
Annons
Mark Levengood om varför han tackar nej till jobb för att vara med maken JonasBrand logo
Mark Levengood om varför han tackar nej till jobb för att vara med maken Jonas

Jonas Gardell har många titlar, författare och komiker för att nämna några. Han har vunnit flera priser, bland annat en Guldbagge och ligger även bakom prisbelönta romantrilogin Torka aldrig tårar utan handskar.

Han är gift med programledaren och tv-personligheten Mark Levengood. Makarna träffades under 80-talet och det slog gnistor direkt, de förlovade sig snabbt och är idag lyckligt gifta!

Jonas Gardells hyllning till Mark Levengood på förlovningsdagen

Mark och Jonas hyllar ofta kärleken och varandra på sociala medier. Nyligen publicerade Gardell en bild på honom själv och kärleken för att uppmärksamma deras förlovning.

”Idag för 36 år sedan, den 27 oktober 1986, friade jag till Mark och sen var det tyst och jag väntade på ett nej, för det var aldrig nån som sagt ja till mig, och sen sa han: "ja, om vi skulle ta och förlova oss så smått". Och sedan gjorde vi det.”, skriver Jonas Gardell under bilden.

Annons

I en tidigare intervju med Hälsoliv har Mark berättat om livet med sin käraste.

– Livet med Jonas kan vara utmanande, jag kan bli skvatt galen, men det är aldrig tråkigt. Han är väldigt rolig, känslosam och har ett snabbt intellekt. Jag är otroligt envis, förklarade Mark Levengood i intervjun.

När paret gästat Nyhetsmorgon konstaterade Jonas Gardell att de har en skämtsam jargong mot varandra.

– Och att kunna ta förolämpningar. Vi är otroligt grova i munnen mot varandra, och sen skrattar vi. I en värld som är så lättkränkt så tror jag att det är en välsignelse att höra två killar kalla varandra, berättade Jonas Gardell då.

Mark Levengood och Jonas Gardell år 1997.
Mark Levengood och Jonas Gardell år 1997.

Jonas Gardell och Marks äktenskapsförord – så fördelas miljonerna

I samband med makarnas vigsel 2011, så skrev de på ett äktenskapsförord, som Aftonbladet tagit del av och rapporterat om.

Där framgår det att de har överenskommit att ”all vardera maken tillhörig egendom skall vara dennes en enskilda, vari den andra maken icke skall äga giftorätt”, skriver tidningen.

Detta menas med att ingen av parterna har rätt till den andras egendom om en skilsmässa skulle inträffa.

Både Jonas och Mark driver även företag på varsitt håll – med flera miljoner i kapital.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT / Pontus Lundahl/TT

Annons