hänt exklusivt

Bonde söker fru-Jon-Kristas svar på tal – efter tittarnas hårda kritik

JON-KRISTA, IDA, BONDE SÖKER FRU 2022

Efter att tittarna fick reda på att kärleken mellan bonden Jon-Krista och Ida tagit slut är det många som ifrågasatt Jon-Krista.
Nu ger han svar på tal.
– Hade det inte varit för allt som hände i slutet av sommaren... Det hade kunnat se helt annorlunda ut, säger Jon-Krista.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jon-Kristas svar efter kritiken mot renmärkningen i Bonde söker fru
0:38

Efter reklamen: Jon-Kristas svar efter kritiken mot renmärkningen i Bonde söker fru

(0:38)

Slå på ljud

Renskötaren Jon-Krista Jonsson, 30, gjorde starkt avtryck med sin medverkan i Bonde söker fru. I slutvalet stod det mellan två tjejer, Ida och Nathalie. Jon-Krista valde Ida och de åkte iväg på den traditionsenliga slutresan.

Men efter resan kom livet emellan. Jon-Kristas familjemedlem gick bort och i samma veva bröt han benet. Istället för att söka stöd hos Ida så blev det som att han drog sig undan och deras kärlekssaga rann ut i sanden.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Tittarnas starka reaktioner efter Jon-Kristas beslut

Detta har lett till att en del tittare har börjat ifrågasätta Jon-Kristas intentioner med att vara med i det populära dejtingprogrammet.

”Undrar så vad det var som hände?? Allt verkade så bra eller? Förstår att sorg och annat tråkigt kan kännas oövervinnligt, men det är ju då kärleken sätts på prov. Eller ville "någon" bara ha tv-tid och marknadsföring?”, skriver en person.

”Hur kan man stöta bort henne!? Som du lovat henne, ingjutit hopp i henne, du var en bra kille tyckte jag, men efter detta har du sjunkit så lågt. Och så elak du är, du sa ”jag vill inte såra någon”, skitsnack! Brutit foten och mormor som gått bort, men hallå då behöver man stöd av någon, du valde att stöta bort, helt jäkla otroligt!!!”, skriver en annan.

Jon-Kristas svar efter hårda orden: ”Gick in i det här för att träffa någon”

När Hänt når Jon-Krista ger han svar på tal. Alla som står honom nära visste mycket väl att han var ute efter äkta kärlek.

– Alla vet ju det, som är nära mig, att jag gick in i det här för att träffa någon. Från början var ju min ansökan lite för skojs skull en deppig höstkväll. Men när jag fick den seriösa frågan så övervägde jag det seriöst också. Det var inte bara såhär ”kul med lite tv” utan det är ju ett seriöst dejtingprogram, säger han till Hänt och fortsätter:

– Hade det inte varit för allt som hände i slutet av sommaren... Det hade kunnat se helt annorlunda ut men det var omständigheterna som gjorde att jag drog mig tillbaka.

Jon-Krista om uppmärksamheten och offentligheten

Uppmärksamheten och trycket som kommer med att vara med i Bonde söker fru var absolut inget som Jon-Krista hade räknat med. Men och andra sidan har han lärt sig mycket och bland annat funnit en ny vän i TV4-profilen Jens ”Famen-Jens” Rönnqvist.

– Jag kan säga så här. Till att börja med, hela min värld har ju förändrats. Jag trodde ju att det här skulle vara lika enkelt som att vara med i lokala tidningen. Det var min inställning från början, så jag tog det med en klackspark, säger han till Hänt och fortsätter:

– Det är ju många människor som känner till mig sedan innan, jag har ju varit lite lokalt känd. Men det är ju fortfarande små samhällen ändå. Det är väl några hundra som känt till mig. Jag trodde ju att man hade grepp om det här med media.

– Det var som att hoppa från knatteligan till elitserien, säger Jon-Krista och skrattar.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN