Jon Henrik sätter stopp efter hatet

Jon Henrik Fjällgren

Jon Henrik har upprepade gånger utsatts för näthat.
Efter en elak kommentar på Facebook väljer han nu att försöka sätta stopp för hatet. "Jag är så innerligt trött på att få höra att jag bara skall sopa det under mattan", skriver han på Instagram.

Jon Henrik Fjällgren står under lördagen i final mot David Lindgren i tv-programmet Stjärnornas stjärna.

”Med gråten i halsen så vill jag tacka er för allt och för era röster. När jag sjöng Svag så sjöng jag i blindo hörde inte ett smack av vad jag sjöng och jag tänkte inom mig själv att detta kommer bli mitt fall. Vart enormt glad och chockad över att jag tagit mig till final. Finner inga ord… fy Fan vad ni är underbara. Bless you all”, skrev artisten efter förra helgens semifinal.

Men tyvärr har en sak nu lyckats förstöra hans glädje inför finalen – nämligen ett nedvärderande Facebook-inlägg. Det är en enhetschef vid Kiruna kommun som postat ett inlägg om Jon Henrik Fjällgrens insats i Stjärnornas stjärna på sin privata Facebook-sida. I inlägget skriver chefen bland annat “Hur kan man tycka att lappen Fjällgren är så bra…” samt att han inte har någon sångröst.

Inlägget har nu kritiserats för att chefen använder det nedsättande ordet “lapp” och kommunens socialchef har nåtts av kritik mot enhetschefens agerande, detta skriver Sveriges Radio.

Nu ryter Jon Henrik ifrån mot det nedvärderande inlägget. På Instagram postar han en skärmdump av enhetschefens Facebook-inlägg och skriver:

“Vad kan skapa detta hat egentligen? Är det hat mot mig som same eller är det bara brist på respekt”, skriver han.

Van vid hatet

Han skriver vidare att han är van vid att få hat och kränkande ord – men vill understryka vikten av att få stopp på det.

“Jag är så innerligt trött på att få höra att jag bara skall sopa det under mattan och strunta i alla som hatar”, skriver han och fortsätter:

“Denna gång hamnade detta på mig och jag blir inte ledsen, snarare känner jag bara mer att jag vill få ett slut. Jag vet inte hur många jag suttit med som vill ta sitt liv eller hur många unga som inte ser något värde i sig själv på grund av allt på nätet. Detta bör inte få förekomma överhuvudtaget”, skriver han.

FOTO: TT