Jon Henrik Fjällgrens vändning med flickvännen Maret Nystad

Jon Henrik Fjällgrens vändning med flickvännen Maret Nystad

Jon Henrik Fjällgren förbereder sig för en stor utmaning – att sjunga i Stjärnornas stjärna.
Men flickvännen Maret Nystad kommer inte finnas på plats i studion, nu avslöjar Jon Henrik att de inte haft så mycket kontakt den senaste tiden.

Den folkkära artisten Jon Henrik Fjällgren, 32, är aktuella som en av deltagarna i TV4:s nya säsong av Stjärnornas stjärna. Där ska han tävla mot artister som Jessica Andersson, Amanda Winberg och Nano – och i direktsänd tv visa hur bra han är på att tolka olika genrer.

– Jag vet faktiskt inte varför jag tackade ja, jag var lite tveksam först måste jag erkänna. Det kändes inte som att det var mitt forum riktigt, men sen var det några som hört mig sjunga mycket och var väldigt på mig, så jag sa det ”okej, då kör jag väl då”. Men det är nervöst, säger Jon Henrik när Hänt träffar honom på pressträffen inför lördagens premiär.

Han slog igenom när han vann Talang, och sen dess har han jojkat sig in tusentals svenskars hjärtan.

För två år sen deltog han i Let’s dance, där han till slut också stod som vinnare. Men den största vinsten det året får man anta var att han fann kärleken i norskan Maret Nystad, 29. Flickvännen har funnits vid hans sida under bland annat fjolårets Melodifestivalen, men under sändningarna i Stjärnornas stjärna kommer hon inte att finnas med i publiken.

– Nej det kommer hon inte, hon har för mycket med sitt, säger Jon Henrik Fjällgren.

Han kallar henne fortfarande för sin sambo, men avslöjar att de den senaste tiden inte haft allt för mycket kontakt.

– Det flyter på, men vi har inte haft så mycket kontakt den sista tiden, för jag har jobbat så mycket och hon har gjort sitt, så vi har den kontakten om vi kan ibland, då och då, säger han och fortsätter:

– Sen är det också bra att man får vara lite ensam ibland, och tänka lite om livet och så. Jag är en sån kille som är uppvuxen i fjällmiljö och där är det väldigt mycket att man behöver få vara lite ensam ibland.

Men ni lever tillsammans?

– Ja, vi mår bra där i fjällen.

Samtidigt var Maret en av få som Jon Henrik diskuterade sin medverkan i Stjärnornas stjärna med innan han tog ett beslut.

– Hon tycker att jag är svinduktig, men hon såg ju att det var mycket upp till mig om jag vill testa det här. Men hon tycker absolut att jag skulle visa upp de här sidorna som typ bara hon har fått se, säger Jon Henrik.

Stjärnornas stjärna har premiär på lördag den 14 mars i TV4 klockan 20.00.

FOTO: TT