stjärnorna på slottet 2023

Jon Henrik Fjällgrens reaktion – efter Anjas ord i Stjärnorna på slottet

ANJA LUNDQVIST, JON HENRIK FJÄLLGREN

Det blev minst sagt känslosamt i kvällens avsnitt av Stjärnorna på slottet. Det hade blivit dags för Anja Lundqvists dag och hon delade med sig av tunga berättelser om när hon blev mobbad.
Jon Henrik var helt mållös efter hennes ord – då han själv kände starkt för ämnet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jon Henrik Fjällgren om stjärnorna på slottet ” ett speciellt program”
0:32

Efter reklamen: Jon Henrik Fjällgren om stjärnorna på slottet ” ett speciellt program”

(0:32)

Slå på ljud

Anja Lundqvist, 51, är en av Sveriges främsta skådespelare och under årens lopp har hon axlat stora roller både på vita duken, i tv-serier och på prestigefulla Dramaten-scenen.

Anja är högaktuell i årets säsong av Stjärnorna på slottet tillsammans med Lars Lerin, 68, Carolina Gynning, 44, Jon Henrik Fjällgren, 35, och Pia Johansson, 62.

I vanlig ordning befinner sig stjärnorna på Bäckaskog slott, beläget på näset mellan Ivösjön och Oppmannasjön i Skåne. Något annat som också är precis som vanligt är ju att det är Tareq Taylor, 53, som står för matlagningen.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Anja Lundqvist om mobbningen i gymnasiet

Något som hör programmet till är att dela med sig av sin livshistoria. Anja började sin dag på slottet med att berätta om glädjen som barn, hur hon älskade sitt bostadsområde och sina föräldrar. Men plötsligt bestämde sig föräldrarna för att gå skilda vägar och Anja förstod ingenting. Där och då tappade hon förtroendet för andra människor – eftersom de aldrig hade bråkat eller grälat.

När Anja började gymnasiet var hon en av de snyggaste tjejerna i skolan och blev också ihop med skolans snyggaste kille. Det var bara det att en annan snygg tjej var kär i Anjas pojkvän och avundsjukan var ett faktum.

Alla gaddade ihop sig mot Anja och då började mobbningen på riktigt.

– Jag blir mobbad så som man kan bli mobbad på 80-talet. Man kommer in i ett klassrum och så står det “Anja är en jävla hora, hon är så jävla ful, hon är helt dum i huvudet”. De började skrika efter mig i korridorerna att jag är en jävla fitta, att jag är värdelös men framför allt att jag är så jävla ful, säger Anja i programmet och berättar vidare:

– En gång är det snö ute på skolgården och de här tjejerna håller fast mig i alla fyra och alla andra står och tittar. De trycker ner mig i snön och mular mig och tar bort så mycket smink de kan. De är jätte hårdhänta, jag har alltså inte en chans. Men jag vet att känner “jag kan inte andas, jag kan inte andas” och så sliter de upp mitt huvud då och säger de “titta på henne, titta hur jävla ful hon är utan smink”.

Jon Henriks starka reaktion efter Anjas ord

Anjas berättelse fick alla stjärnorna att bli otroligt känslosamma och bland annat berättade Carolina Gynning att hon kunde relatera. Men någon som däremot var så chockad att han inte fick fram ett ord var Jon Henrik. Efteråt berättade han om sin starka reaktion.

– Det jag inte var beredd på riktigt, det var min inre reaktion. När man har varit utsatt för hemska saker så kan det komma väldigt starkt när ämnet kommer upp. Det gjorde det på mig.

– Jag ville säga mycket men jag fick inte ut något, det kändes som att käken låste sig.

Jon Henrik har tidigare berättat om hur han om han själv mobbades som liten.

– Det är väl en tid man inte vill minnas, men man tvingas nästan minnas. Det var väldigt tufft och jag försökte göra allt för att passa in, sa Jon Henrik i Nyhetsmorgon 2020.

FOTO: SVT

JON HENRIK FJÄLLGREN
FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN