Jon Henrik Fjällgrens oväntade relation till kungen

Jon Henrik Fjällgren och kungen

Den jojkande artisten Jon Henrik Fjällgren är aktuell i Stjärnornas stjärna 2020.
När Hänt träffar honom för en intervju berättar han som sin relation till kung Carl XVI Gustaf.
– Jag har ju träffat honom några gånger, avslöjar Jon Henrik för Hänt.

Den 14 mars gick startskottet för den tredje säsongen av tv-programmet Stjärnornas stjärna. Som vanligt var det Petra Mede, 50, som programledde showen, men artisterna fick klara sig med endast tv-tittarna. Nämligen var det tomt på publik, efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer på grund av Coronaviruset.

Några av artisterna som tävlade var Jon Henrik Fjällgren, 32, Nano, Amanda Winberg, Jessica Andersson och David Lindgren. Och den artist som övertygade mest inom lördagens genre var David Lindgren.

Själva tävlingen går alltså ut på att artisterna ska visa hur bra de tolkar olika genrer, som de i vanliga fall inte är vana vid.

Nervositeten inför tävlingen

När Hänt träffar Jon Henrik på pressträffen inför Stjärnornas stjärna så avslöjar han att han är väldigt nervös men samtidigt riktigt peppad. Den värsta nervositeten handlar mest om alla låttexter som han ska lära sig under säsongen, något han annars har ganska svårt för.

– Jag har dåligt minne, närminnet är sämst. Det fick jag sedan jag var med om en olycka, en krasch jag var med om för några år sedan. Då tappade jag minnet, berättar Jon Henrik för Hänt i en intervju.

Men med ett starkt stöd och en härlig inställning så kommer det med all säkerhet att gå prima för Jon Henrik!

Jon Henrik Fjällgren på Sommarkrysset

FOTO: Mattias Hansson/TT

Jon Henriks relation till kungen

En person som Jon Henrik nyligen träffat och umgåtts med är ingen mindre än kung Carl XVI Gustaf. Kanske finns hans stöd bland tv-tittarna?

Hur är egentligen Jon Henriks relation till kungen och hur har det varit att träffa honom?

– Jag har ju träffat honom några gånger. Men det här var väl första gången som vi for på en sån här längre grej. Det var en fin tur, berättar Jon Henrik för Hänt och fortsätter:

– Lite stressigt bara. Jag önskar att jag fick vara längre i Indien och njuta lite grann av resan. Men det var väldigt stressigt.

Tillfället som Jon Henrik pratar om är resan till Indien han gjorde i december 2019, då även kungen alltså var på plats. Besökets syfte var att stärka den goda relationen mellan Sverige och Indien.

Så, hur är relationen mellan Jon Henrik och kungen idag?

– Vi skulle nog hälsa på varann, det beror nog på omständigheterna. Det är ju inte så att jag springer fram om han är fullt upptagen, säger Jon Henrik till Hänt.

kung Carl XVI Gustaf i hatt

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

FOTO: TT