LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jon Henrik Fjällgren mitt i polishärvan – lurad av sin bäste vän

07 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Jon Henrik Fjällgren har hamnat i en bedrägerihärva.
Enligt Aftonbladet anklagas artistens förre manager för förskingring av miljoner.
Fansen har nu blivit blåsta på sina biljettpengar.
Annons
Nära vännens uppoffring för Jon Henrik Fjällgren – nu tar han över: ”Inte så jag hade tänkt”Brand logo
Nära vännens uppoffring för Jon Henrik Fjällgren – nu tar han över: ”Inte så jag hade tänkt”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sångaren Jon Henrik Fjällgren står inför en svår situation efter att ha polisanmält sin före detta manager för bedrägeri och förskingring av miljonbelopp. Arrangemang tillägnat Börje Salmings minne och ALS-forskningen sätts i skakning, med tusentals fans är blåsta på biljettpengar.

Kontot på 4 miljoner har tömts

Tickster gick under onsdagen ut med ett mail till alla biljettköparna att man inte kunnat nå arrangören och därför heller inte kan betala tillbaka pengarna för biljetterna.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har arrangörens konto hos biljettföretaget tömts på hela summan, drygt 4 miljoner kronor. Bolaget som står som arrangör ägs av Jon Henrik Fjällgrens tidigare manager.

”Har spelat bort alla pengar”

Jon Henriks tidigare manager bekräftar för Aftonbladet att det inte finns några pengar att betala tillbaka till biljettköparna.

– Jag hade tidigare ett kraftigt spelberoende och jag har fallit tillbaka i spelmissbruk. Det är dit pengarna har gått. Jag har levt under för stor stress under för lång tid och inte tagit ansvar för min sjukdom, så just nu är jag under behandling. Det är det som har hänt, säger mannen till Aftonbladet.

Annons

Mannen erkänner att han spelat bort alla pengar och Jon Henrik Fällgren har tvingats polisanmäla sin före detta manager och bästa vän.

– Det är en mardröm. Jag trodde han var min bästa vän. Han har förstört mitt liv, säger han till Aftonbladet.

Jon Henrik Fjällgren om mardrömmen

I intervjun berättar Jon Henrik vidare att han i november bröt han all kontakt managern och polisanmälde honom. Nu pågår en förundersökning om bedrägeri och förskingring.Han vet fortfarande inte hur mycket pengar han själv blivit lurad på.

– Nej. Det är han som har haft kontroll på allt så jag vet inte. Men framför allt får jag skuldkänslor för alla fansen som blivit lurade på pengar. Som tror att det är jag som har lurat dem, säger Jon Henrik Fjällgren i intervjun

Enligt ett utskick från Tickster försöker man hitta en lösning för att erbjuda nya datum för de inställda konserterna.

Annons