LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Johnny Edlinds nya besked – 4 år efter Paradise hotel

03 okt, 2019 
Johnny Edlind Paradise hotel
Han är en av få svenska manliga profiler som har över en miljon följare på Instagram.
Men det glamorösa livet som en influencer har även en baksida.
Nu berättar Johnny Edlind om sitt mående, fasaden på sociala medier och flytten tillbaka till Sverige.
Annons
Carrie Fishers dotter gör succé – så ser hon ut idagBrand logo
Carrie Fishers dotter gör succé – så ser hon ut idag

Johnny Edlind, 26, är modell och influencer med över en miljon följare på sitt Instagramkonto. Hans följarantal gör honom till en av de män i Sverige som är störst på Instagram – bara Zlatan, Pewdiepie och Jon Olsson har fler följare. Hans influencer-karriär går så bra att han nu är nominerad till ett pris på Influencer Awards Monaco.

– Det känns jävligt roligt faktiskt. I sociala media-svängen är det ju en av de största grejerna man kan få vara med om, det är så stora namn. Det är globalt ju, så det är kul att få representera mitt land, säger Johnny Edlind till Hänt.

Han berättar att han har flest följare i Sverige och USA, men att fansen är spridda över hela världen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det enda stället jag inte kan gå på gatan är i Tokyo. Då är de väldigt mycket fans. Det är supermärkligt. Det är svårt att veta varför det är så, men så är det.

Vad tror du har gjort dig så framgångsrik på sociala medier?

– Mitt koncept har väl varit att ha hög kvalitet på mitt content blandat med fashion och tatueringar. Det är någon slags kombination som verkar intressant.

Psykiskt påfrestande att arbeta som influencer

Men trots alla framgångar är inte allt en dans på rosor. Johnny Edlind berättar att det är oerhört mycket jobb bakom hans bilder.

Annons

– Min omgivning säger ju att jag är en perfektionist i alla lägen. Jag har aldrig nöjt mig med att bara slänga upp något. Allt är väldigt planerat och väljobbat, säger han och fortsätter:

– Jag skulle säga att det är ett drömjobb på många plan, mest baserat på den frihet jag har. Men ska vi gräva i den psykiska hälsan är detta det värsta jag kan göra. Jag mår inte jättebra.

Johnny Edlind berättar att en orsak till att han inte mår så bra är på grund av pressen som yrket medför.

– Det är väl inget som existerar på ett nio till fem jobb, för då sitter man av sina timmar och det blir en annan typ av hierarki även fast du kan klättra i den kedjan med säkerligen.

Bekräftar uppbrottet från Georgia Hassarati

Johnny Edlind avslöjar även att det är tufft att allt ska se bra ut på hans Instagram – när så inte alltid är fallet. Nyligen tog det slut mellan han och hans flickvän Georgia Hassarati, men det är inget som synts på hans Instagram.

Annons

– Exemplet som ligger mig närmast just nu är att jag och Georgia gick skilda vägar nu för en period sen. Det är inget som någon någonsin sett komma för allt ser ju så himla mysigt ut hela tiden med våra bilder. Det är ett val vi gjort, för att om vi hade visat det utåt kunde det gett mer problem, för det blir spekulationer och för mycket input, säger han och fortsätter:

– Det är en sådan grej, de ser antagligen väldigt nice ut men det finns en baksida av allt det här vi håller på med.

Johnny Edlind flyttar tillbaka till Sverige

En annan stor händelse för Johnny Edlind just nu är att han precis flyttat tillbaka till Sverige efter att ha varit på resande fot i flera år. Han berättar att han behövde känna sig hemma och att han var trött på att leva i en resväska.

– Jag har rest runt i fem år nu ungefär. Visst jag bodde i Spanien ett år, Australien i några månader och så men det kändes dags att hitta en bas och en rutin, så då blev det att man landade tillbaka hemma i Stockholm.

Hur känns det att vara tillbaka i Sverige?

– Det känns bra, det är en stor omställning att inte leva i en resväska konstant. Men annars är det en trygghet på något sätt. Det kändes som jag stod utan plattform, som jag levde utan golv. Jag var alltid och svävade hela tiden, vilket var nice. Men livet och välmående blir inte bra om man inte har en trygg bas att stå på. Så jag insåg väl det var dags att ta tag i det.

FOTO: Christine Olsson/TT, Instagram

Annons