LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Johnny Depp går vidare – nu kan du köpa hans privata piratgrotta

01 aug, 2015 
AvLina Tidén Sundin
Komplett med piratgrotta och eget café står det bara och väntar. Johnny Depps soldränkta vattenhål kan bli ditt.
Annons

Den som har sisådär 220 miljoner kronor över kan nu slå till på Johnny Depps, 52, privata by i Plan de la Tour cirka 2,5 mil utanför stjärntäta St. Tropez i Sydfranska Provence. Den en gång spökstadsliknande egendomen som stjärnan köpte 2001 är i dag förvandlad till ett härligt  semesterparadis för den som strävar efter tid på egen hand.

– Johnny har nyttjat fastigheten som ett andningshål från Hollywoods galenskaper, för att ladda batterierna och återfinna lugnet och naturen. Han har verkligen älskat den här fastigheten som har tillåtit honom att föra ett normalt lugnt liv och njuta av enkla nöjen. Det är här som han har inpräntat i sina barn grundläggande värderingar som respekt för naturen och ett hälsosamt liv i harmoni med omgivningarna, säger Alexander Kraft vid mäklarbyrån Sotheby’s till Cotedazur-Sothebys Realty.

Foto: All Over
Johnny Depp och Amber Heard satsar på ett nytt kapitel i livet. Foto: All Over

 

Annons

Stjärnan lär ha lagt cirka 80 miljoner på att restaurera egendomen till en plats passande honom, exfrun Vanessa Paradis, 42, och deras dotter Lily-Rose, 16, samt son Jack, 13.

Här finns ett tiotal stenhus varav ett fungerat som familjens bostad och de andra som gästutrymmen, ett café, en ateljé samt en kyrka. Totalt rör det sig om en boyta på cirka 1 000 kvadratmeter fördelat på bland annat tolv sovrum och lika många badrum.

Renoveringen av egendomen har verkligen varit ett kärleksfullt arbete för Johnny.

På grund av den heta provensalska sommarvärmen har skådespelaren även sett till att det finns två pooler att svalka sig i. Han har också låtit bygga en skejtpark åt sonen.

– Renoveringen av egendomen har verkligen varit ett kärleksfullt arbete för Johnny. Under flera år har han omsorgsfullt restaurerat och inrett alla husen i byn, ett i taget för att sätta sin personliga prägel och skapa en egendom med exceptionell karaktär. Var annars i världen kan inbjudna gäster sova i ett gammal bykapell, smaka viner i en källare som hämtad ur “Pirates of the Caribbean” och äta middag på en restaurang i en privat autentisk by?, säger Alexander Kraft.

Annons
imagereader.jpg
Johnny Depp har njutit av sin egna by i flera år. Foto: All Over Press

Försäljningen kanske inte kommer helt som en överraskning med tanke på att “Mortdecai”-stjärnan sedan den tredje februari i år är gift med “The Rum Diary”-kollegan Amber Heard, 29. Frankrike är exhustruns hemland.

– Johnny har bestämt sig för att sälja fastigheten i Plan de la Tour för att avsluta det här kapitlet av sitt liv och gå vidare. Han hoppas att någon annan ska njuta av fastigheten lika mycket som han gjort och att den kommer att skänka samma lycka åt den personen som den gett honom, säger mäklaren.

Annons

Den som tycker att priset är i saftigaste laget kan trösta sig med att stjärnans alla möbler ingår i priset, inklusive alla personliga prylar i “Pirates of the Carribean”-grottan.

1. Här är det bara att slå sig ner på det väldigt lokala caféet.

skarmavbild-2015-07-21-kl-11-02-25.jpg
Foto: All Over Press

2. Kyrkan har fått ett annat användningsområde med åren.

skarmavbild-2015-07-21-kl-11-02-19.jpg
Foto: All Over Press

3. Här under kyrkans välvda tak har troligtvis flera celebriteter huserat.

skarmavbild-2015-07-21-kl-11-02-48.jpg
Foto: All Over Press

4. Depp har valt att behålla stenhusens spartanska charm, men inrett dem mysigt konst, böcker och gamla möbler.

skarmavbild-2015-07-21-kl-11-02-40.jpg
Foto: All Over Press

5. Bland olivträden finns både skugga och rum för många.

skarmavbild-2015-07-21-kl-11-03-06.jpg
Foto: All Over Press

6. Lever man bland bergen är en pool nästan ett måste under de heta somrarna.

skarmavbild-2015-07-21-kl-11-03-01.jpg
Foto: All Over Press

7. Som en hyllning till sin folkkära roll, piraten Jack Sparrow har Depp låtit inreda en riktig piratgrotta.

skarmavbild-2015-07-21-kl-11-02-44.jpg
Foto: All Over Press

Andra läser även:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons