Johnny Depp får sparken från Fantastiska vidunder-filmerna

Johnny Depp

Yui Mok/TT, Instagram
Efter att han förlorat en rättegång mot tidningen The Sun har Johnny Depp mer eller mindre sparkat från filmserien Fantastiska vidunder.
Utseendeförändringen för prinsessan Sofia - efter fyra år
Slå på ljud

Skådespelaren Johnny Depp anklagades i en artikel av den brittiska tidningen The Sun för att ha misshandlat sin ex-flickvän. Rubriken löd: ”Hur kan JK Rowling vara genuint lycklig över att hustrumisshandlaren Johnny Depp får en roll i de nya Fantastiska vidunder-filmerna?”.

Anledningen tidningens artikeln är att Johnny Depps exfru Amber Heard hävdat att han misshandlade henne under deras förhållande.

Johnny Depp stämde tidningen för förtal, och rättegångarna hölls i somras. Nu har alltså domstolen valt att inte gå på Johnny Depps linje, vilket innebär att han inte kommer få någon ersättning för eventuella publicistiska skador.

Kort efter att beslutet blev känt fick Johnny Depp sparken av Warner bros, bolaget som gör Fantastiska vidunder-filmerna.

Johnny Depps egna ord

Det här berättar skådespelaren i ett uttalande på Instagram.

”Först av allt vill jag tacka alla som givit mig deras stöd och lojalitet. Jag är rörd över alla meddelanden med kärlek och omsorg, framför allt de senaste dagarna”, inleder han uttalande och fortsätter:

”Sen vill jag att ni ska veta att jag har blivit ombedd av Warner bros att säga upp min roll som Grindelwald i Fantastiska vidunder, vilket jag har respekterat och jag har accepterat deras begäran”.

Johnny Depp har spelat den ondskefulle trollkarlen Gellert Grindelwald i de två första filmerna av Harry Potter-spinoffen.

Framtidsbeskedet efter domstolens beslut

Johnny Depp fortsätter inlägget med att meddela att han inte kommer ge upp.

”Det overkliga beslutet av domstolen i Storbritannien kommer inte att förändra min kamp att berätta sanningen och jag kan bekräfta att jag planerar att överklaga domen”, skriver han och avslutar:

”Mitt liv och min karriär ska inte definieras av det här ögonblicket”.

Det är inte klart än vem som ersätter Johnny Depp i rollen som Gellert Grindelwald i de kommande filmerna.

FRÅN FÖRSTASIDAN