Artikeln innehåller reklamlänkar

John Lundviks skada inför Eurovision song contest

John Lundvik skadad under Eurovision song contest

John Lundvik är nyligen hemkommen från Israel där han varit på inspelningar inför Eurovision song contest 2019. Nu berättar artisten om skadan bakom kulisserna.

För några veckor sedan vann John Lundvik, 36, hela Melodifestivalen 2019. Han slog igenom förra året där han landade på en tredje plats i finalen med låten My turn, men i år är det han som representerar Sverige i Eurovison song contest med bidraget Too late for love.

Låten var favorittippad från start och toppade spellistorna runt om i Sverige både före och efter vinsten. Nyligen var John Lundvik i Tel Aviv, Israel, där han den 16 maj tävlar i semifinal två i Eurovision song contest.

– Vilket väder, vilken stad, vilket mottagande. Att alla kan låten i Tel Aviv, vi var runt på några hotell och restaurang och folk sjunger låten, berättar han när Hänt träffar honom strax efter att han kommit tillbaka till Sverige igen.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

John Lundvik beskriver dagarna i Israel som galna och hektiska. Anledningen till att han åkte ner var huvudsakligen för att spela in ett vykort, alltså den artistpresentation som visas innan varje artist kliver in på scenen under livesändningen.

– Det gick bra men det var två dagars 12-timmars-inspelningar på rullskridskor, berättar John Lundvik.

John Lundvik berättar om inspelningarna i Israel

I själva vykortet kommer allt se glatt ut, men det som hände bakom kulisserna tror han inte kommer att komma med i själva filmen som sedan ska visas.

– Jag sa ja till rullskridskor men det skulle jag inte ha gjort. Så jag har ingen hud kvar på höger fot och ingen känsel på höger skinka av träningsvärken, säger sångaren.

Trots det är han vid gott mod och ser nu fram emot att få visa Europa vad låten Too late for love går för tillsammans med sina körtjejer.

– Det kan inte kännas bättre. Rösten är på topp, min form är på topp, mina körtjejer är på topp. Allt är bara ett stort yes! Sedan är oddsen bra också att vi går vidare från semifinalen till finalen, säger John Lundvik.

LÄS MER: John Lundvik om barnplanerna: ”En nummer tre”

LÄS MER: Allt du vill veta om John Lundvik i Melodifestivalen 2019

FOTO: TT/Peter Wixtröm

SENASTE NYTT!