TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

John Lundviks nya avslöjande efter succén i Melodifestivalen

27 jun, 2019 
Hänt
John Lundvik klar som svensk röst i Lejonkungen.
Efter succén i Melodifestivalen kommer John Lundvik med nästa stora nyhet. Han är nämligen klar som svensk röst i nyversionen av Lejonkungen. På Instagram gör han det stora avslöjandet – och beskriver sina känslor.
Annons
John Lundviks ärliga ord om stödet efter Eurovision song contestBrand logo
John Lundviks ärliga ord om stödet efter Eurovision song contest

John Lundvik, 36, gjorde stort succé när han vann Melodifestivalen 2019 och därmed fick representera Sverige i Eurovision song contest i Tel Aviv. I ESC slutade han på en femte plats.

Låten som John Lundvik ställde upp med var Too late for love, som snabbt blev en favorit hemma i tv-sofforna. John skrev även Storbritanniens bidrag Bigger than us samma år.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Efter Eurovision song contest blev det tyst från artisten – fram tills premiären av årets Allsång på Skansen på SVT, där han uppträdde med samma kör som i Melodifestivalen och ESC, The Mamas.

Och nu avslöjar John Lundvik sitt nästa stora projekt. På Instagram överraskade han sina följare under onsdagen med den stora nyheten att han är klar som röst i storsäljaren Lejonkungen, där han kommer spela in rösten till den omtyckta karaktären Simba.

”….DET ÄR OFFICIELLT!!! Detta är verkligen speciellt för mig hörni! Inte bara i min karriär, utan också i mitt hjärta. Jag är rösten och sångaren bakom Lejonkungens SIMBA. Vi ses på bioduken”, skriver John Lundvik i ett inlägg.

Annons

Fansens glädje efter John Lundviks avslöjande

Flera följare gläds nu över att John Lundvik kommer att bli en del av den nya versionen av klassikern Lejonkungen, som har premiär i mitten av juli i år.

”Men va??? OH Jesus vad sjuuuuukt stolt jag blir! Detta är helt stört!”, skriver en följare.

”Men wow!!! Vad kul John”, skriver en annan.

Även på sin Instagram story publicerade John beskedet i form av cliffhangers där han bild för bild bröt tystnaden om att han nu är klar som röst för lejonet Simba.

DET ÄR OFFICIELLT!!!… JAG ÄR… SIMBA”, skrev han i storyn.

Stödet från kollegorna

Det är också flertalet kända profiler som hör av sig till John Lundvik för att gratulera efter beskedet. Bland annat artistkollegorna Sarah Dawn Finer, Alcazar-stjärnan Tess Merkel, Mariette och Renaida.

”Mäktigt!! Grattis!”, skriver Mariette Hansson.

“Wooooooow. Grattis!”, skriver Renaida.

Stjärnan själv berättar för Hänt att när Disney ställde frågan till honom tackade han ja utan att ens tänka.

Annons

– The Lionking är för mig den Disney film som berört och betytt mest både som barn och vuxen, skriver han i ett meddelande.

John Lundvik om att göra rösten som Simba i Lejonkungen

Det har sedan ett tag tillbaka varit klart att John Lundvik ska göra rösten till Simba, men det är först nu han får berätta det.

– Att ha burit på denna hemlighet tills nu har vart tufft men lite härligt! Äntligen är de officiellt! Och äntligen får jag berätta för mina barn! Goals! skriver han.

Det är faktiskt allra först gången som sångaren provar på att dubba.

– Så att få denna Disney rollen som den första är väldig stort för mig.

Skulle du kunna tänka dig att göra fler liknande jobb framöver?

– Klart jag vill göra mer! säger John Lundvik

Lejonkungen har galapremiär den 15 juli, men visas först för allmänheten den 19 juli.

Annons