John Lundvik om giftermål och barn med sambon Jotta Martidou

John Lundvik och sambon Jotta Martidou.
NU GRATIS

John Lundvik har redan tre barn.
I en öppenhjärtig intervju avslöjar han nya spännande framtidsplanen med sambon Jotta.

John Lundvik, 38, vann 2019 Melodifestivalen, 2020 Let´s dance och nu har han siktet inställt på Sveriges mästerkock VIP.

Nu har han utsetts till Veckans kex i Aftonbladet Klick! som produceras av Hänt-redaktionen.

✔︎ Det här är John Lundvik

Ålder: 38.
Bor: Lidingö utanför Stockholm.
Familj: Sambon Jotta Martidou, 32 och de tre barnen Naomi, 6, Michael, 4, och Zoey, 1.
Bakgrund: Vann Melodifestivalen med låten ”Too Late For Love” 2019, vann ”Let's dance” 2020, har gjort rösten till den vuxna Simba i filmen ”Lejonkungen” 2019 och spelade sig själv i Will Ferrell-filmen ”Eurovision Song contest: The story of Fire Saga” 2020.
Aktuell: Som en av deltagarna i ”Sveriges mästerkock VIP”

Grattis! Du är Veckans kex!

– Tack och wow! Nu åker champagnen fram. Jag har aldrig varit Veckans kex tidigare så detta är definitivt en milstolpe i livet.

Du är aktuell i Sveriges mästerkock VIP. Hur var det att spela in programmet?

– Jag gick in med ett helt öppet prestigelöst hjärta, tycker det är en kul utmaning och har haft ett intresse av att laga mat i smyg hemma.

Du har sagt att du skulle blivit kock om du inte blev artist, så jag antar att du har lagar mycket mat hemma?

– Så är det, men att stå inför tre av Sveriges skarpaste smaklökar, det vet jag inte varför jag har utsatt mig för. Jag är imponerad av mig själv, att jag vågar, för det känns som att dom andra går in stenhårt för att ta hem det.

NU GRATIS
Let's dance-dansarna berättar om sina värsta tragedier

Gör inte du också det?

– Jag går alltid in med allt jag har, men vet också vad jag har för begränsningar i matlagning, och den här gången har jag inte svenska folket med mig utan det är en jury som bestämmer.

Johns stora intresse: Grilla

Vad gillar du att laga för mat?

– Proteiner som kött och fisk. Det tycker jag är skitroligt att jobba med. Sen är jag grillnörd, står och grillar tills det är 18 minus ute.

Så du har en specialbeställd svindyr Weber-grill hemma?

– Så är det. Haha.

John Lundvik vann Let's dance tillsammans med Linn Hegdal.

John vann Let's dance tillsammans med Linn Hegdal.

Men är det viktigt vilken grill man har?

– Nej. Det är det ju inte. Jag tror det i alla år har varit lite av en prestigesak, vem som har värst grill, som med bilar. Samtidigt är det bara hur man kör bilen eller hur man grillar som avgör hur bra det blir, men grilla kan jag vågar jag säga, så där är jag safe.

Vad är svårast för dig med matlagning?

– Jag har ingen tidsuppfattning, är en konstnärssjäl, så när jag har folk hemma, bjuder på mat och står och dricker vin i köket, då flyger timmarna bort. Här är det på tid. Man har kort tid på sig att ta fram något till perfektion, som också ska vara upplagt perfekt, har rätt innetemperatur och en egen twist. Så det är en annan nivå av press man utsätts för.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Du vann Melodifestivalen för två år sedan och Let's dance i fjol, så är press ett problem för dig?

– Jag har väl en gåva, att när jag bestämmer mig för något så går jag in för det som att det vore det viktigaste i livet. Det tror jag är en ingrediens för att bli framgångsrik, att gå in i saker fullhjärtat. Men den viktigaste ingrediensen för att nå framgång är att också veta sina begränsningar, och vad gäller matlagning vet jag att jag aldrig kommer att kunna tävla mot de bästa kockarna i världen.

Är det något du har förlorat genom åren, för jag hittar inte riktigt det?

– Jag har haft medvind i min karriär. Sen är det å andra sidan så när man pratar om låtskrivande, att alla bara kommer ihåg ens hits, men har glömt bort de tusentals låtar man skrivit för att komma fram till just den där hiten. Jag har både har fallit, gjort mig illa, förlorat tävlingar, sjungit falskt och glömt bort texter många gånger om.

✔︎ Pest eller kolera

◼️ Alltid var tvungen att skratta och peka nedsättande åt funktionsnedsatta eller själv vara ha en funktionsnedsatt?
– Själ ha en funktionsnedsättning. Jag tror det gör större skada för själen att alltid behöva vara elak mot andra.

◼️ Måttligt nöjd jämngrå nykterist eller en väldigt lycklig alkoholist?
– Måttligt nöjd nykterist, för då kan man ju ta sig en stänkare när man vill… eller nej. Det kan man ju i och för sig inte, men jag tror ändå livet blir enklare om man får vara frisk och alkoholism är ju en sjukdom. Så jag väljer hellre att vara frisk.

◼️ Inne och slicka springa eller ute och springa slinga?
– Inne och slicka springa. Nummer två är inte ens ett alternativ.

Vad gäller din vinnarskalle, kan du komma över och gå vidare snabbt om det går fel, eller ältar du länge om du tar fel danssteg och sjunger falskt på en konsert?

– Jag går vidare ganska snabbt, för jag har aldrig tagit mig själv på så stort allvar. Jag älskar det jag gör, men går det åt pipan får jag göra det bättre nästa gång. Jag har aldrig varit rädd för att göra fel. Det är en av mina styrkor även i den här tävlingen, att jag inte är rädd för att göra fel.

Johns planer på att gifta sig med Jotta

Du verkar orädd, är det inget du är rädd för?

– Jag är rädd för ganska mycket, men har genom åren lärt mig vad som är viktigt och vad mina värdepelare är. När vi människor landar i oss själva och förstår vad som är viktigt kan vi slappna av på ett annat sätt. 2018 var ett väldigt stort år för mig. Jag gick in i Melodifestivalen med låten ”My Turn”. Den låten handlar om att jag har stått bakom artister så länge nu som låtskrivare, men inte fått min egen chans att visa vad jag går för. Jag slog igenom med den, för jag tror folk såg på mig, att jag sjöng för mitt liv just då. Efter den dagen har mina dörrar öppnats både i min karriär och min självkänsla, och jag har fått vinna Mellon och representera mitt land. Det är det största kvittot man kan få som artist, tycker jag. Då blir man lite avslappnad i sin själ. Jag hade ju rätt till slut. Alla dom som sa att det aldrig skulle gå. Nu har jag mot bevisat dom. Look at me now!

Vad har varit viktigast för dig i livet?

– Att bli pappa. Från den dagen jag blev pappa blev resten av världen sekundär och för första gången i mitt liv var jag inte längre huvudpersonen i min egen film. Det gör någonting med oss människor, och framför allt för oss konstnärssjälar. Jag tror alla artister söker bekräftelse hela tiden. Det är vårt primära driv. Men min karriär började när jag fick barn, för då var jakten på bekräftelse inte lika viktig.

John Lundvik med familjen 2018.

John Lundvik med familjen 2018. Sedan har han och Jotta fått ytterligare ett barn.

Du menar att du blev mer avslappnad, kunde göra saker mer från hjärtat?

– Ja. Det är också coola kontraster, att ena stunden stå och sjunga för Kungafamiljen och sen gå in bakom scen och byta en bajsblöja. Dom kontrasterna gör att man blir ganska mänsklig.

Så det motverkar hybrisen artister kan få, att vara världens medelpunkt och bara kunna dricka champagnen med diamantflarn i?

– Ja. I've seen it all, kan jag säga, och jag är så glad att jag inte har behövt göra den resan, att vilja ha diamanter i min champagne. Bara inte ölen är varm så är jag nöjd. Haha.

När och hur träffade du din sambo Jotta?

– Det var tio år sedan hos en gemensam vän. Hon öppnade dörren och sen satt vi och pratade på en balkong hela natten. Efter några veckor kom första dejten. Jag bodde i en lägenhet på Lidingö då. Först kom en tandborste, sen en necessär och så hela flyttlasset.

NU GRATIS
Så gick det sen för deltagarna i Lilla Melodifestivalen

Var det kärlek vid första ögonkastet eller något som växte fram?

– Det växte fram. Vi började som bästa kompisar i princip i våra samtal. Hon hade precis tagit sig ur ett förhållande och jag var också ny-singel. Så vi började prata om hur vi mådde och insåg efter ett tag att ”Aha.. Det är du!”

Det gick bra får man väl säga tre barn senare, men har ni planer på att gifta er?

– Det tror jag absolut att vi kommer göra någon gång framöver, men vi har gjort allt i fel ände och kommer fortsätta med det. Vi är inte som alla andra. Och vi får hur som helst vänta lite till på grund av pandemin, för vi båda vill nog ha våra närmsta vänner där när vi gifter oss och de är utspridda i världen.

Hur gick det för dig under pandemin förresten?

– Jag är nog den som har dragit den bästa lotten någonsin under pandmin. Precis när den drog igång vann jag ”Let's dance” och kort därefter blev jag pappa till mitt tredje barn. Så det började med att jag fick legitim tid att vara hemmapappa. Det kändes lyxigt att kunna vara hemma med barnen.

NU GRATIS
Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

Vill ni ha fler barn eller är ni nöjda?

– Där är det stopp. Jag tror att vi gärna skulle vilja ha ett vuxenliv ihop nån gång också, och sen vill inte jag stå vid en student och vara 110 år gammal, så det känns bra med tre. Det är en magisk siffra.

Vad är dina framtidsdrömmar?

– Att få turnera igen och möta stor publik som jag har saknat, och nummer två är att alla ska vara friska i familjen. Det är dom drömmar jag har just nu.

Foto: TT

SENASTE NYTT!