TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Johannes ”Leonidas” Ulmefors om domen och kärleken

05 nov, 2020 
https://image.hant.se/image-5434184?imageId=5434184&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Linnea Lundgren
Ex on the beach
Johannes ”Leonidas” Ulmefors var en av de största profilerna i Ex on the Beach. Nu berättar han om livet efter programmet.
✔︎ Relationen till Josephine Qvist – efter heta kärleksrelationen.
✔︎ Orden om fängelsedomen: ”Det är inget för mig”.
✔︎ TV-avslöjandet för framtiden.
Annons

Johannes Ulmefors i en exklusiv intervju om kärleken, fängelsedomen och relationen med Josephine Qvist.

Johannes Ulmefors



Johannes Ulmefors, 25, gjorde stor succé när han klev in i Ex on the Beach första säsong. Snabbt blev han en av programmets absolut största profiler under smeknamnet Leonidas. Men efter tre säsonger på raken försvann den populäre deltagaren plötsligt från rampljuset och det var nu länge sedan man såg något ifrån honom.

Detta är dock inte Johannes eget val. Det är efter upprepade bråk och skandaler inne i huset som redaktionen tagit beslutet att inte längre ha honom med i programmet. Enligt honom själv ligger även ett bråk mellan honom och castaren till programmet bakom kanalens val.

– Dem har något emot mig. Jag tycker inte illa om dem eller så. Men alltså, jag vet ju vilka de här tjejerna är och de tycker inte om mig, berättar Johannes för Hänt.

Annons

Kritiken mot Kanal 5

Eftersom coronapandemin hindrar produktionen för att spelas in som vanligt i någon paradisisk utomlandsmiljö har inspelningarna istället flyttat till Sverige. Närmare bestämt Stenungsund, bara ett stenkast ifrån Johannes hem.

– Det känns som en riktig nagel i ögat. Jag skulle lätt vilja göra comeback. Jag gör ju sjukt bra TV så jag fattar inte varför kanal 5 sätter stopp för mig.

Men Ex on the Beach är inte det enda program som Johannes kan tänka sig att göra entré i. Både Paradise Hotel Sverige och Paradise Hotel Norge har lockat tv-profilen.

– Det skulle vara kul. Jag har fått frågan om jag vill göra Paradise Hotel Norge men jag funderar fortfarande på det.

Kärleken till flickvännen

Just nu blir det dock ingen TV för Johannes. För ungefär ett år sedan började en video spridas på sociala medier där Johannes hamnat i bråk med en grupp killar. På videon ser man hur Johannes måttar slag och sparkar mot gruppen. Efter detta har han blivit dömd för misshandeln och nu väntar fyra månaders fängelse.

Annons

– Det är så konstigt. Jag skyddade min lillebror som hade blivit slagen av de här killarna. Men jag kommer att överklaga så jag tror inte att det kommer att bli något fängelse. Jag tror inte fängelse är något för mig.

I programmet har Johannes blivit känd för sina många kärleksrelationer till bland annat deltagarna Diana Baban och Josephine Qvist. Förhållandena har ofta varit stökiga, inte minst för att Johannes ibland råkat titta åt någons annans håll..

– Nej vi har inte haft någon kontakt utanför programmet. Men Josephine är en jättefin tjej. Jag gillar henne. Diana fattar jag inte hur någon kan tycka om.

Vad menar du nu?

– Hon trycker på ställen där hon vet att det gör ont. Punkter som andra människor inte skulle trycka på, bara för att göra illa en liksom.

Och faktum är att Johannes under samtliga sina säsonger hade en flickvän hemma i Sverige.

– Ja, alltså. Jag var ju inte otrogen. Jag gjorde slut innan jag gick in i huset och sen blev vi tillsammans igen när jag kom hem. Det var jätteseriöst.

Även det förhållandet tog dock slut och idag lever han tillsammans med en helt annan tjej.

– Hon är en underbar, Rebecca heter hon.

Men hur skulle det fungera om du skulle vara med i Ex on the Beach igen?

– Nej men då skulle man få lösa det. Inget kommer hindra mig från att gå in i huset igen. Men jag tycker väldigt mycket om henne.


FOTO: Dplay

Annons