Johanna Toftbys vädjan efter identitetsstölden: ”Hjälp mig”

Johanna Toftbys vädjan efter identitetsstölden: ”Hjälp mig”

TV3-profilen Johanna Toftby har fått sin Facebooksida kapad av ett nättroll. Efter att ha medverkat i Trolljägarna väljer Ensam mamma söker-profilen att polisanmäla händelserna.

Johanna Toftby, 45, var en av de allra första kvinnorna som sökte kärleken i TV3:s Ensam mamma söker. Sedan dess har frisören från Skövde bloggat om sitt liv och intresset för träning och kost. I höstas gav tv-mamman dessutom ut boken 30 om dagen: En livsresa, där hon berättade öppet om sorgen efter sonens död, och hur hårt det påverkade henne när hon blev gravid igen.

Annons: Upplever du ditt hår som torrt och skadat? Här är din räddning – inpackningen som återfuktar, ger lyster och motverkar frissigt hår!

Bara för en vecka sedan var Johanna aktuell i tv igen, denna gång i programmet Trolljägarna på TV3 där programledaren Robert Aschberg, 66, hjälpte henne med att konfrontera ett efterhängset nättroll som förföljt och terroriserat henne i flera års tid.

Tanken med det hela var så klart att trollet ifråga skulle lämna Johanna ifred efter att hon blivit konfronterad i tv. Men inget gick tyvärr som Robert och Johanna hade tänkt sig.

Johanna Toftby till angrepp mot nättrollet

Tidigare i veckan la Johanna ut bilder på personen som trakasserat henne och skrev:

”Dela gärna detta inlägg för att varna andra. Denna galna människan på bilden är mitt troll sedan 10 år. Totalt besatt. Galen. Stalkar, jagar, vidrig. Hon skapar nya konton på Facebook varje dag.  Har inga problem att se till så hon blir inspärrad för gott om så jag ska släpa henne till mentalen själv.”

Samma eftermiddag kom en ny uppdatering där Johanna skrev:

”Nu har det ballat ur rejält. Nu har trollet Lindakräket även tagit min identitet. Snälla, nu behöver jag er hjälp!”

I detta inlägg la Johanna även med en länk till sin blogg där hon skrivit ett långt och mer utförligt inlägg om vad som har hänt den senaste tiden. Hon berättar där att hon fått sin Facebooksida kapad av nättrollet, som heter Linda.

Johanna förklarar i bloggen:

”Linda har tagit mitt namn och mina bilder, alltså min identitet och skriver det värsta hemska ni kan tänka er överallt. Så det ser ut som jag har skrivit.”

Hon har även lagt ut följande skärmdump av kommentarer trollet skrivit på hennes Facebooksida i hennes eget namn:

Därefter fortsätter Johanna med att berätta:

”Hon har dessutom skrivit hemska kommentarer på Expressens Facebook och jag har varit i kontakt med dem, de sitter just nu och går igenom alla kommentarer i admin för tack vare flera anmälningar togs de bort. Bland annat en mindre trevlig kommentar på en bild på ett handikappat barn där hon skrev: Så här ser mina barn ut. Och ser ju alltså ut som det är jag som är den hemska personen som skriver så.”

Tar hjälp av följarna för att gå till motattack

Hon ber sina egna följare om hjälp med att stoppa nättrollet genom att ta skärmdumpar och skicka till henne om de ser något mer konstigt som är skrivet i Johannas namn. Hon tillägger:

”Ha även koll om ni misstänker troll som inte har profilbild och skriver hatiska kommentarer om mig eller stackars Annica som inte längre kan försvara sig. Allt ska sparas. Vi behöver gå ihop nu, snälla hjälp mig att få fast henne.”

Men Johanna är inte på något sätt kuvad av Facebook-kapningen. Tvärtom berättar hon att hon nu har bestämt sig för att svara med att gå till frontangrepp på det ihärdiga nättrollet:

”Linda är galen, men i morgon går jag ner till polisen.”

LÄS MER: Peg Parneviks starka ord efter mordhoten: ”Gråter jättemycket”

LÄS MER: Ensam mamma söker-Camilla Backmans kritik efter TV3:s beslut

FOTO: TT, Johanna Toftby

FRÅN FÖRSTASIDAN