LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Johanna Toftbys drömbröllop med Janne Fors

16 jul, 2020 
AvOla Lagerström
Johanna Toftby med kärleken Janne Fors
Så lever Johanna Toftby idag – 12 år efter Ensam mamma söker:
✔︎ Sjukdomen: ”Det är helt fruktansvärt”
✔︎ Mordhotad av stalker: ”Hotade att komma och slå ihjäl mig och mina barn”
✔︎ Kärleksryktena med tv-bonden: ”Folk älskar att prata...”
✔︎ Bröllopsbeskedet med Janne: ”Sprudlande glad”
Annons

Efter en lång tids förföljelse kan Johanna Toftby pusta ut. Kvinnan som så länge förpestat hennes liv har blivit dömd i domstol. För Hänt berättar nu Johanna om den svåra tiden – och drömbröllopet med Janne Fors.

Johanna Toftby från Ensam mamma söker
Johanna Toftby var med i Ensam mamma söker i en av de första säsongerna för tolv år sedan.

Hur står det till världens bästa Johanna?

– Tack, det är jättebra! Solen skiner och jag är ute och går med min hund i Göteborg.

Vad är det bästa som hänt dig sedan du var med i Ensam mamma söker för tolv år sedan?

– För det första var det ett fantastiskt äventyr – både för mig och barnen – som öppnade många nya dörrar. Jag fick kontakter i mediavärlden och jag började blogga. Från början var det min hobbyverksamhet. Jag bloggade samtidigt som jag hade frisersalongen. Jag jobbade som frisör på dagarna och jag bloggade på nätterna. Det var ett jättesvårt beslut, men till slut avvecklade jag salongen och gick över till det här på heltid.

Annons

Visst är du den kändaste personen hemma i Skövde?

– (Skratt). Nej, det tror jag faktiskt inte. Jessica Andersson är uppvuxen i Skövde, vi gick musikgymnasiet ihop. Sedan har du Fredrik Belfrage, Lotta Bromé och Robert Gustafsson. Det finns många fina namn i Skövde!

Hur många följare har du på Instagram?

– Det är ganska många och jag är så glad och tacksam för alla som vill hänga inne hos mig. Det är roligt att ha en så fin kontakt med alla.

Johanna Tofty om stalkern: ”Hon var besatt”

Som en konsekvens av ditt kändisskap har du fått en knäppgök på halsen, en kvinna som fått dig på hjärnan. Sitter hon på mentalsjukhus vid det här laget?

– Det tror jag inte, men det borde hon göra. I våras fick hon sitta häktad en månad, sedan blev hon dömd till skyddstillsyn. Olaga förföljelse var det tyngsta åtalet i rättegången.

Hur mycket fick du i skadestånd?

– 25 000. Men det viktigaste var att hon blev dömd. Hon ska ha kontakt med frivården varje vecka och söker hon upp mig igen så åker hon in i fängelset med huvudet före.

Annons

Vad gjorde den här kvinnan mot dig – och vad ville hon egentligen?

– Jag har aldrig förstått det. Det här var stalking, hon var besatt. Det är ett sjukligt beteende som är brottsligt. Hon förföljde mig och hade sin dator fylld med bilder på mig, hon hade skärmdumpat mig och min hemadress. Hon hotade att komma och slå ihjäl mig och mina barn. Det var riktigt allvarligt. Hon skrev det, att hon ska döda mig. Polisen gjorde ett fantastiskt jobb!

Är du ett nervvrak nu?

– Nej, faktiskt inte. Hennes straff är ett skämt men hon fick ändå släpa sig till rättegången och möta mig – och jag vann.

Johanna Toftby med kärleken Janne Fors
Johanna Toftby med kärleken Janne Fors.

Johanna Toftby om kärleken Janne Fors: ”Så söt”

Du är ihop med Janne Fors, 51, som en gång i tiden blev känd som ”Stekar-Janne” från en tidigare säsong av Ensam mamma söker. Hur länge har du och Janne kilat stadigt?

Annons

– Vi är inne på vårt nionde åre nu. Tiden går fort när man har det roligt!

Hur gick det till när ni fick upp ögonen för varandra?

– Jag såg när han var med i Ensam mamma söker, jag tyckte att han var så söt i sitt lockiga hår. Jag fastnade för hans utseende och energi. Sedan träffades vi. Hur klyschigt det än låter så klickade det direkt!

Vad är det bästa med Janne?

– Att han är så sprudlande glad. Det är full fart framåt. Han har en energi som jag gillar. Han är oftast glad förutom när han tycker att jag tjatar för mycket. Han tål inte tjat, då blir det tjafs. Men oftast har vi det roligt ihop, vi gillar att hitta på saker. Vi älskar att åka utförsåkning i Alperna och vi gillar att cykla och åka båt. Vi har det väldigt kul ihop.

Är Janne lika klantig som Janne Långben?

– Faktiskt inte, även om jag skrattar när han slår sina ben i bordet!

Har Janne någon gång glömt din födelsedag, snackat rappakalja om din morsa eller smygläst dina SMS-meddelanden?

Annons

– Nej, inget av det där, faktiskt. Däremot glömmer han oftast ”Alla hjärtans dag” och våra årsdagar. Han är ganska usel på alla de där högtidsdagarna, faktiskt, men min födelsedag vågar han inte glömma. Det är den viktigaste dagen på året, (skratt).

När ska bröllopet stånda?

– Ja, du… Nu har vi varit ihop så många år att vi glömt av det där, men när vi flyttar ihop så måste vi nog slå till!

Hur ser ditt drömbröllop ut?

– Västkusten. Folkmusik. Dragspel och nyckelharpa. Vem vet, jag kanske får fjäska för Åsa Jinder och Benny Andersson. Jag är uppvuxen med folkmusik. Min mamma och pappa gifte sig till ”Gånglåt från Äpplebo” – iförd folkdräkt.

Vad är din värsta tantvarning?

– Jag har blivit ”kärringpolis”, om någon står parkerad för länge på vår gata. Jag har aldrig reagerat på sådant förut, men numera – om folk står för länge på handikapparkeringar eller spelar hög musik sent på nätterna – då blir jag irriterad. Jag vet samtidigt att det inte är okej att störa sig på sådana saker.

Annons

Vad brukar du mumsa i dig när du går på café?

– Kanelbulle med vaniljkräm på.

Johanna Toftby om märkliga sjukdomen

Vilket är den konstigaste åkomman du drabbats av?

– Blodbrist. Jag mådde dåligt hela våren men förstod inte riktigt vad det berodde på. Det visade sig att jag hade helt slut på mitt blodförråd i kroppen. Järnförrådet var helt i botten. Nu känner jag att jag faktiskt mår bättre. Jag har haft krångel med extra hjärtslag och hjärtklappning, men det är faktiskt borta nu. Det är helt fruktansvärt, jag hade sökt för det här i flera år. Jag tror att det kan ha varit järnbristen som orsakade det. Det har varit jobbigt, men nu är jag tillbaka i matchen!

När ringde du senast 112?

– För flera år sedan. Det lät som att en granntjej blev misshandlad. Jag knackade på dörren och en kille öppnade dörren. Sedan kom polisen.

Vilket är det märkligaste ryktet du hört om dig själv?

– Jag har hört så många rykten. Ett är att jag skulle ha ihop det med en kille från Bonde söker fru. Jag bruka inte lyssna så mycket på rykten. Du vet, folk älskar att prata skit.

Annons

Vad är du sugen på att göra?

– Just nu är jag sugen på att baka en blåbärspaj. Det ska jag gå hem och göra alldeles strax.

Slutligen Johanna, vad skulle du välja: orsaka totalstopp på E4:an genom att öppna bildörren och slänga ut stackars Stekar-Janne i farten, dumpa stackars Stekar-Janne och bli ihop med Thorsten Flincks tidigare träslöjdslärare Bengan eller sommarprata i P1 och bara prata om på vilka sätt du driver stackars Stekar-Janne till vansinne?

– Kasta ut honom i farten, det vill jag absolut inte göra eftersom jag kör för fort. Det kommer inte sluta bra. Och jag vill absolut inte bli ihop med Thorstens lärare. Han är nog väldigt gammal, misstänker jag. Så jag väljer absolut att sommarprata i P1. Det finns hur många störningsmoment som helst att prata om. Det kan jag gärna prata om – med kärlek och glimt i ögat!

 

◼️◼️◼️

Johanna Toftby

Namn: Johanna Toftby.

Ålder: 47.

Stjärntecken: Tvilling.

Bor: Skövde och Göteborg.

Jobbar som: Egenföretagare, influencer och författare. Driver bloggen Johannatoftby.se.

Annons

Familj: Fästmannen och särbon Janne Fors, 51, döttrarna Lisa-Marie, 22, och Marily, 21, hunden Lucy.

God egenskap: Energifylld.

Dålig egenskap: Rörig.

Älskar att: Umgås med härliga människor som gör mig glad.

Hatar att: Passa tider, jag kommer alltid prick på minuten eller någon minut efter.

Favoriträtt: Pasta med gratinerade havskräftor.

Favoritdryck: Champagne.

Skrattar åt: Det mesta. Har en så dålig humor, skrattar när folk slår sig. Du vet, när man slår foten i tröskeln…

Gråter när: Jag ser sorgliga filmer, hör ”Den blomstertid nu kommer” och när det går bra för mina barn. Då gråter jag glädjetårar.

Borde: Sluta skjuta upp saker, men jag jobbar bäst under press.

 

FOTO: Privat

Annons