Johanna Toftby om sorgen efter sin döda son

Johanna Toftby och Janne från Ensam mamma söker

Läkarna kunde inte rädda livet på Johanna Toftbys nyfödda son. Nu talar hon ut om sorgearbetet efter tragedin i sin nya bk.

Johanna Toftby, 45, var en av de allra första som sökte kärleken i Ensam mamma söker. Sedan dess har frisören från Skövde bloggat om sitt liv, träning och inspirerat tusentals runt om i landet.

Men samtidigt har tv-profilen burit på en tung sorg som hon varit nära att knäcka henne. I oktober 1996 födde Johanna Toftby sitt första barn. Den lilla pojken föddes tre månader för tidigt och man kunde inte rädda hans liv.

Annons: Den omtalade rosa plattborsten ger dig fint hår på nolltid – stöd Bröstcancerförbundet!

– Jag minns det som i går, det var hemskt. Jag låg på bb i flera veckor på grund av för tidig vattenavgång och infektionsrisk. Sedan märkte de att min sänka gick upp, infektionsvärdena steg och jag blev jättedålig. Då sa de att de kunde inte ge mig mer medicin för att stanna upp allt. Så föddes han och så dog han efter en och en halv timme, säger hon i Aftonbladet  morgon och fortsätter beskriva sorgen:

– Det är som ett mörkt svart hål. Man kommer vidare, men det är en stor förlust.

Johanna Toftby är nu aktuell med boken 30 om dagen: En livsresa, och hon hoppas att boken ska kunna hjälpa andra i samma situation. Tv-mamman berättar öppet om sorgen hon drabbades av efter sonens död, och hur hårt det påverkade henne när hon blev gravid igen.

– Panikångesten kom som en blixt från klar himmel när jag väntade min yngsta tjej. Jag fattade inte alls. Jag förstod inte varför jag blev så sjuk utan trodde att jag blivit galen på något sätt. Sen hamnade jag faktiskt hos en psykolog som sa att du föder ju ditt barn som du förlorade på nytt.

Räddningen blev när en läkare ordinerade henne 30 minuter motion varje dag. Johanna har tränat hela sitt liv, men beskriver att hon då inte ville gå ut överhuvudtaget. Men tack vare receptet på “30 om dagen” började hon ta sig ut och komma tillbaka.

Johanna Toftby har idag döttrarna Lisa-Marie, 20, och Marilyn, 18. Hon har ett förhållande med Janne Fors, 50, som hon träffade efter Ensam mamma söker.

LÄS OCKSÅ: Johanna Toftby och Janne Fors har förlovat sig: ”Jag har gråtit hela dagen av lycka”

LÄS OCKSÅ: Johanna Toftby: ”Botox gör mig glad”

FOTO: Ibl